Slovenija

Manj razviti za enako obravnavanje

Havana, 14. 04. 2000 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Industrijsko manj razvite države ne želijo, da jih države razvitega Severa spregledajo. Organizirane v Skupini 77 bodo industrijsko manj razvite države v prihodnje vplivale na razvite države, da te ne bodo sprejele odločitev, ki bi revni Jug osamile od preostalega sveta, je včeraj na vrhu Skupine 77 v kubanski prestolnici Havani poudaril južnoafriški predsednik Thabo Mbeki.

Udeleženci vrha Skupine 77 naj bi danes sprejeli sklepni dokument, v katerem bodo znova poudarili zahtevo po enakem obravnavanju manj razvitih držav. Poleg tega pa naj bi v dokumentu izrazili tudi zahtevo po reformi mednarodnega finančnega sistema. Mednarodne finančne instituticije naj se ne bi posvečale le reševanju kriz, temveč bi se morale lotiti tudi tem, ki so povezane s finančnimi, trgovinskimi, tehnološkimi in razvojnimi problemi, je še zapisano v dokumentu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.