Slovenija

Mannesmann prodaja Atecs

Düsseldorf, 15. 04. 2000 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški koncern Bosch/Siemens je nekajtedenski boj za Mannesmannovo industrijsko podružnico Atecs odločil v svojo korist. Uprava nemškega podjetja se je namreč odločila, da sprejme Bosch/Siemensovo ponudbo, s tem pa ni več aktualen prihod delnic Atecsa na borzo. Bosch/Siemens bo za novo pridobitev odštel 9,1 milijarde evrov.

Mannesmannova uprava je prepričana, da Atecs v kombinaciji z Bosch/Siemensom lahko ustvari eno vodilnih podjetij v industrijski panogi.

Za omenjeno Mannesmannovo podružnico je zanimanje pokazala tudi družba ThyssenKrupp, vendar pa je bila njena ponudbo od nižja od omenjene za 0,35 milijarde evrov.

Atecs zaposluje 90.000 oseb, lani pa so njegovi prihodki dosegli 12,3 milijarde evrov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.