Slovenija

Mariborska retrospektiva medmrežne umetnosti

Ljubljana, 30. 10. 1999 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Danes ob 20.uri, bo v prostoru za umetnost KiBela otvoritev retrospektivne razstave medmrežne umetnosti Virtualne baze Intima in njenega kreatorja Igorja Štromajerja z naslovom 504.MB intimne umetnosti. Ob otvoritvi bo potekala slovenska predstavitev zadnjega medmrežnega projekta z naslovom <A HREF=http://kid.kibla.org/~intima/gsmart/ target=_blank> >>gsm.art<<</A>, ki je bil oktobra letos prvič predstavljen na mednarodnem festivalu sodobne elektronske umetnosti ''Computer Space 99'' v Sofiji.

Razstava, ki je prvi tovrstni projekt v Sloveniji, bo na ogled do 13. 11. 1999.

504.MB intimne umetnosti je mariborski megabajtni seštevek vseh medmrežnih projektov, torej prva retrospektiva Igorja Štromajerja in njegove edinstvene intimne umetnosti, s katero se je proslavil predvsem v tujini in tudi doma. Med številnimi blestečimi referencami nosi tudi naziv ''gostujoči umetnik Ars Electronice'', spletno stran b.ALT.ica pa je podaril Moderni galeriji v zbirko. Retrospektiva bo potekala na desetih računalnikih, s pomočjo enajstega bo intimist Štromajer s pevko in vibratorko izvedel performans ''gsm.art''.

Projekt podpirata Zavod za odprto družbo Slovenija in Narodni dom Maribor. Več informacij je na voljo na spletnih straneh www.kibla.org in www.intima.org.