Slovenija

Mariborski sodnik Omerzu nepravnomočno obsojen na pogojno kazen

Maribor, 10. 07. 2019 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
4

Mariborsko okrajno sodišče je zoper dolgoletnega predsednika delovnega sodišča v Mariboru Stanka Omerzuja izdalo sodbo o kaznovalnem nalogu, v kateri so mu zaradi lanske grožnje nekdanji intimni prijateljici določili pogojno kazen dva meseca zapora s preizkusno dobo enega leta.

Mariborsko okrajno sodišče je izdalo sodbo, ki dolgoletnemu predsedniku delovnega sodišča v Mariboru Stanku Omerzuju zaradi lanske grožnje nekdanji intimni prijateljici določa pogojno kazen dva meseca zapora s preizkusno dobo enega leta. Sodna odločba še ni pravnomočna, na spletni strani poročata časnika Večer in Dnevnik.

Dolgoletni predsednik delovnega sodišča v Mariboru Stanko Omerzu.
Dolgoletni predsednik delovnega sodišča v Mariboru Stanko Omerzu. FOTO: POP TV

Dolgoletni predsednik delovnega sodišča v Mariboru Omerzu naj bi grozil nekdanji intimni prijateljici 2. marca lani, v trgovini v Slovenski Bistrici. Tam naj bi ji rekel, da jo bodo iz Slovenije odnesli v krsti, če ne odstopi od pregona zoper njega zaradi zalezovanja ter da zmeraj ve, kje je, ker ji 24 ur na dan sledijo. Omerzu je grožnjo zanikal in zoper kaznovalni nalog podal ugovor.

Omerzuju sicer sodijo tudi zaradi domnevnega zalezovanja iste osebe. Tožilka ga bremeni, da po tem, ko je domnevna oškodovanka leta 2016 z njim prekinila razmerje, te ni hotel pustiti pri miru, ji neprenehoma pisal sporočila, odgovoren pa naj bi bil tudi za telefonske grožnje anonimnežev, ki so jo klicali. Prav tako je domnevno oškodovanko nekdo poklical po telefonu in se ji zlagal, da si je Omerzu zaradi nje vzel življenje, za čemer naj bi prav tako stal Omerzu.

Ta očitke zanika in pravi, da mu je domnevna oškodovanka vse obremenilne dokaze podtaknila ter da se v tej zgodbi počuti kot žrtev. V preteklosti naj bi ji tudi ponujal denar, 5000 in 7000 evrov, če odstopi od pregona proti njemu. Sojenje proti Omerzuju zaradi zalezovanja naj bi se nadaljevalo v četrtek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vinogradnik33
11. 07. 2019 12.53
+5
Sodna praksa v Sloveniji se giblje med padci postopkov zaradi procesnih napak in v zadnjem času močnimi kaznimi , pogojnih za dobo dveh let , ampak to velja samo za težke kalibre , za majhne ribice v mlaki trenutnega dejanja , pa so kazni po zakonikih najvišjega ranga zaporne kazni ! Slovenska pravna šlomastika !
Karlo
11. 07. 2019 11.05
+4
Spet ena komedija o "pravni državi Sloveniji". Na koncu bo itak oproščen.
ivan.z Doba
10. 07. 2019 21.53
+1
Gliha vkup štriha!
slovenc59
10. 07. 2019 20.32
+13
Tip je bolan in bi se moral zdraviti, ampak ker je sodnik je dobnil pogojno ......Bi rekel da bomo o njem še slišali !!