Slovenija

Marijan Schiffrer: S Slovenci v Beogradu nimamo stikov

Ljubljana, 09. 04. 1999 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Parlamentarna komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu je v dveh letih od ustanovitve med drugim vzdrževala redne stike s slovenskimi izseljenci v drugih državah in predstavniki slovenske manjšine v Italiji, Avstriji in na Madžarskem; po besedah predsednika komisije Marijana Schiffrerja (SKD) imajo dobre stike tudi s Slovenci na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini, nasprotno pa nimajo nobenih stikov s Slovenci v Beogradu in za razliko od obeh prej omenjenih držav iz območja Zvezne republike Jugoslavije doslej niso prejeli še nobenih prošenj za finančno ali kakšno drugo vrsto pomoči.

Kot je v zvezi s tem pojasnil predsednik komisije Schiffrer, v Beogradu ne živi mnogo Slovencev, zanimivo pa je tudi to, da z območja ZRJ doslej tudi še niso prejeli nobenih prošenj za takšno ali drugačno pomoč.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.