Slovenija

Marjan Podobnik slovesno odprl sejem Moda-fashion

Ljubljana, 11. 02. 1998 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podpredsednik slovenske vlade Marjan Podobnik je danes slovesno odprl 45. sejem mode Moda-fashion, ki bo v organizaciji Ljubljanskega sejma do sobote potekal na Gospodarskem razstavišču. Na 4.000 kvadratnih metrih na sejmu razstavlja 194 podjetij, od katerih jih 70 prihaja iz tujine.

Položaj tekstilne industrije v Sloveniji ni rožnat. Ob razpadu Jugoslavije je bilo v tekstilni, oblačilni in usnjarski industriji v Sloveniji zaposlenih 54.000 delavcev, zdaj pa znaša število zaposlenih le še 30.000. Ker gre za delovno intenzivno industrijo, v kateri so večinoma zaposlene ženske, predstavlja omenjeno dejstvo še poseben problem. Vlada namerava v prihodnje po svojih močeh prispevati k izboljšanju položaja v tekstilni industriji. Slovenskim podjetjem bo intenzivno pomagala pri vključevanju na trge bivše Jugoslavije, preko Slovenske razvojne družbe pa bo vlada nadzirala dogajanje v tekstilnih podjetjih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.