Slovenija

Šarec za povezovanja strank v Alde, oni mu vračajo žogico

Ljubljana, 03. 06. 2019 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Premier Marjan Šarec ob današnji prvi obletnici volitev v DZ ne želi ocenjevati dela svoje vlade, je pa na družbenem omrežju Facebook ocenil, da bo pred naslednjimi volitvami nujno povezovanje strank skupine Alde. Stranke se različno odzivajo, večina pozive po tesnejšem sodelovanju pozdravlja.

"Verjamem, da je to možno doseči, a z zavedanjem, da ne želimo pokroviteljstva, temveč sodelovanja na realnih predpostavkah," je dodal.

Danes namreč mineva leto dni od državnozborskih volitev, na katerih je sicer zmagala SDS, Šarčeva LMŠ pa se je uvrstila na drugo mesto. Vlado je nato uspelo sestaviti Šarcu, skupaj s koalicijskimi partnericami SD, SMC, SAB in DeSUS.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nismo zmagali, vendar smo 13. septembra po treh mesecih napornih pogajanj sestavili manjšinsko vlado," je zapisal Šarec. Kot je dodal, se je začelo z zelo nizko podporo v merjenjih javnega mnenja, nato pa se je podpora zvišala, o čemer je bilo prelitega "ogromno črnila".

"Sam ne želim ocenjevati našega dela, saj ocene prepuščam analitikom, komentatorjem, nenazadnje pa vam, državljankam in državljanom. Nekateri menite, da smo zanič, drugi nas hvalite, tretji pa pravite, da je nekaj stvari dobrih in nekaj slabih. To je tudi pričakovano in običajno, saj živimo v demokraciji," je še zapisal premier.

Ob tem je spomnil tudi na nedavne volitve v Evropski parlament in zatrdil, da je bila odločitev o samostojni listi LMŠ pravilna. Dobili so namreč dva evropska poslanca, za kar si ne more pripisovati zaslug nihče drug, kar se po njegovih besedah na skupnih listah rado zgodi.

"Naj se sliši še tako sebično, a za nas je pomembno, da smo preverili, koliko zaupanja uživamo med ljudmi. Zlasti zaradi vseh možnih špekulacij in ugibanj ter pametovanj," je še zapisal.

Šarec: "Skupina ALDE je imela prej enega poslanca iz Slovenije, zdaj ima dva. Lahko špekuliramo o več poslancih v primeru skupne liste, vendar se odstotki ne seštevajo kar avtomatično."
Šarec: "Skupina ALDE je imela prej enega poslanca iz Slovenije, zdaj ima dva. Lahko špekuliramo o več poslancih v primeru skupne liste, vendar se odstotki ne seštevajo kar avtomatično." FOTO: Aljoša Kravanja

Po njegovih besedah je sicer mogoče špekulirati, da bi bilo v primeru skupne liste izvoljenih več poslancev, a se odstotki ne seštevajo kar avtomatično. "Nenazadnje so se imeli možnost združiti tudi SMC, SAB in DeSUS in bi po tej logiki dobili vsaj enega poslanca. A se niso, kar pomeni, da ni tako enostavno," je dodal.

"Kakor koli pogledamo, bo povezovanje strank skupine Alde nujno, če ne bomo želeli pretirane razdrobljenosti, saj bodo naslednje volitve državnozborske," je še zapisal Šarec.

Po neuradnih informacijah naj bi se prav danes sestali vodstvi LMŠ in SD, in sicer predsednika, generalna sekretarja in vodji poslanskih skupin. Pogovarjali naj bi se o aktualnih izzivih in čeprav uradnih informacij o tem ne dajejo, gre sklepati, da je beseda tekla tudi o potencialnem kandidatu za evropskega komisarja.

Erjavec: Povezovanje strank zelo realno, vodilno vlogo mora imeti LMŠ

Povezovanje strank, zlasti na levosredinskem polu, je po mnenju prvaka stranke DeSUS Karla Erjavca zelo realno, a mora imeti tu vodilno vlogo LMŠ. Erjavec je prepričan, da je prav, da se razprava o tem opravi. "Če bi se odločili, da gremo v neko obliko tesnejšega sodelovanja, pa bo to odločitev kongresa stranke," je poudaril.

Dotaknil se je tudi morebitnega komisarskega položaja in dejal, da o tem odloča predsednik vlade. "Tega ne morem komentirati, to je treba vprašati njega."
Dotaknil se je tudi morebitnega komisarskega položaja in dejal, da o tem odloča predsednik vlade. "Tega ne morem komentirati, to je treba vprašati njega." FOTO: Aljoša Kravanja

Erjavec je v današnji izjavi ob prvi obletnici volitev v DZ izpostavil, da ga današnje sporočilo premiera Marjana Šarca o povezovanju strank skupine Alde ni presenetilo. "Lahko ugotovim, da se uresničuje tisto, kar sem pred evropskimi volitvami napovedoval, da bo političen prostor zelo dinamičen, ne samo zaradi interpelacije, ki sem jo doživel, ampak tudi zaradi teh trendov, ki gredo v smeri večjega povezovanja strank," je izpostavil.

Dodal je, da težko napoveduje, kaj se lahko zgodi, kar pa se tiče stranke DeSUS, je to stvar organov stranke. O tem bi moralo najprej razpravljati vodstvo stranke, izvršni odbor, svet stranke, verjetno bi morali imeti tudi izredni kongres, je pojasnil. "Napovedati, kaj se bo zgodilo, je še prezgodaj, mislim pa, da je ideja vredna bolj poglobljenega razmisleka," je ponovil.

Predsednik DeSUS je pojasnil, da sta se s premierjem Šarcem o sodelovanju pogovarjala tudi pred evropskimi volitvami, "ampak smo takrat ugotovili, da nas je čas prehitel, da ni bilo zadosti časa tudi za določene operativne tehnične zadeve, nenazadnje so tu tudi organi stranke, ki o tem odločajo," je dodal.

Ocenjuje, da bodo pogovori o povezovanju stekli, mora pa imeti tu vodilno vlogo Lista Marjana Šarca. "Je pa lahko to sodelovanje tudi mehkejše v tem smislu, da skupaj sodelujemo samo v poslanski skupini ali pa da sodelujemo, ko gre za določene odločitve," je dejal Erjavec in pri tem izpostavil vprašanja, povezana z upokojenci.

"Lahko ugotovim, da se uresničuje tisto, kar sem pred evropskimi volitvami napovedoval, da bo političen prostor zelo dinamičen."
"Lahko ugotovim, da se uresničuje tisto, kar sem pred evropskimi volitvami napovedoval, da bo političen prostor zelo dinamičen." FOTO: Miro Majcen

"Jaz bi zelo rad bolj tesno sodelovanje ko gre za vprašanja, povezana z upokojenci, denimo demografski sklad. Veste, da se za zakon pripravlja in tu bi želel tesnejše zavezništvo s strankami v koaliciji," je še izpostavil.

Dotaknil se je tudi morebitnega komisarskega položaja in dejal, da o tem odloča predsednik vlade. "Tega ne morem komentirati, to je treba vprašati njega," je dejal in izpostavil, da bo stranka DeSUS podprla vsak predlog za komisarja, ki ga bo predstavil Šarec.

V SAB Šarcu ne verjamejo, da glede povezovanja misli resno

V koalicijski SAB predsedniku LMŠ in premierju Marjanu Šarcu ne verjamejo, da z izjavo o povezovanju strank, ki sodijo v Alde, misli resno. "Na zadnjem sestanku pred evropskimi volitvami nas je povabil na sestanek o sodelovanju Alde strank zato, da nam je povedal, da sodelovanja ne bo," je za STA navedel generalni sekretar SAB Jernej Pavlič.

Za SMC navedba Šarca glede povezovanja poziv k tesnejšemu sodelovanju

Generalni sekretar SMC Andrej Klemenc izjavo premierja Marjana Šarca o nujnem povezovanju strank Alde razume kot poziv k tesnejšemu sodelovanju, ki lahko privede tudi do povezovanj, kar pa še ne pomeni združitve strank. V SMC tako pobudo pozdravljajo, o tem, kakšne vrste bo sodelovanje, pa je po njihovi oceni še prezgodaj govoriti.

Za zdaj torej ni jasno, kakšno obliko povezovanja strank pred volitvami ima v mislih Šarec.
Za zdaj torej ni jasno, kakšno obliko povezovanja strank pred volitvami ima v mislih Šarec. FOTO: AP

"Če imamo v koaliciji štiri stranke, ki sodijo v evropsko družino Alde, je logično pričakovanje, da bo sodelovanje med nami tesnejše kot doslej," je v današnji izjavi novinarjem dejal Klemenc. Morebitno združevanje v eno stranko je po njegovih navedbah stvar pogovorov, Šarčeve pobude pa ne jemlje tako neposredno.

Dodal je, da gre za štiri stranke, ki jih družijo podobne vrednote in cilji, ter da bi morda lahko na podlagi tega tudi programsko tesneje sodelovale.

Za zdaj torej ni jasno, kakšno obliko povezovanja strank pred volitvami ima v mislih Šarec. Poleg tesnejšega programskega sodelovanja je možna denimo skupna lista na volitvah, oblikovanje nekakšnega liberalnega bloka ali morda združitev strank. A tudi po besedah Klemenca je veliko prezgodaj, da bi sklepali kar koli v tej smeri. S temi besedami odgovarja tudi na vprašanje, ali bi bila SMC sploh pripravljena na zlitje stranke z drugimi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (766)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
04. 06. 2019 13.43
+2
Do sedaj ni še nobene stranka delala v dobro državljanom - vedno v dobro sebi in svojim članom , prijateljem in znancem. Saj se lahko povežejo, še lažje bodo pohiteli z uvedbo NWO, kajti pričakovati obratno, je čisto nemogoče, saj ni Slovenija tista, ki vodi celotno evropsko vlado. Me pa zanima, kaj bi bilo, če EU razpade.....takrat bi se morali povezati in delati za državo!
ROMELS
04. 06. 2019 11.51
+5
Bratušca mu ne zaupa. Se je spomnila drnovškovih zvijač iz 90 let, ko je vladal lds in skoraj pokončal slovenijo.
staridida
04. 06. 2019 10.11
+7
Šarko-na naslednjih volitvah se boš lahko povezal s Cmerkoto,-in še ne bosta dosegla praga...
piljan
04. 06. 2019 11.56
+1
Svečko,pa vseeno veš,da prefarbani komunisti ,na čelu z dohtar janoško ne boste vladali.Senca za vas,j.b.
piljan
03. 06. 2019 21.59
-1
Ampak svečkarji,tole pa ni bilo nič od nič danes.
Romantik
03. 06. 2019 21.57
+1
ne jemajo ga resno, niti v Aldi - zakaj bi ga?
srebrnibreg
03. 06. 2019 21.58
-1
ArkaMast
03. 06. 2019 21.49
+2
Sem ze zdavnaj trdil, da Sarec uspeva tudi zaradi samih ljudi. Poglejte komentarje, ki naj bi ga ocrnili, osramotili, zalotili, osmesili, ... in so komentarji dejanski izraz avtorja ji tako pise. ... kot ze slavna sala "Jansa je nas idol in heroj, Kucana pa na gnoj" ... izjava vstrajnika 70+. Mlajsi niso pa nic boljsi. Poglejte komentarje nasprotnikov Sarca. Smeh in solza
srebrnibreg
03. 06. 2019 21.52
+5
In smešijo ga tisti ter pljuvajo po njem kateri so ga vabili v koalicijo. S tem jasno kažejo, da njihova pokvarjenost in hinavstvo nimata meja.
piljan
03. 06. 2019 20.59
+3
Svečkarji,baje je sekta sdeesek zmagala na zadnjih treh volitvah v enem letu.Pa poglejmo,prve,totalno nesposobni sestaviti vlado,celo manjšinsko.Druge,največ županov ima SLS.Sploh pa sekta v nobeni mestni občini.Kje je zmaga svečke??? Najbolj blesteča pa je zadnja,-33.333.,.%.Vse čestitke.Kot Srbi,ki častijo vojne zmage,ki so jih izgubili.
RupniK
03. 06. 2019 21.32
-10
srebrnibreg
03. 06. 2019 21.37
+1
Piljan pravi, da bo rajši gesaprin pil kot kavo od prikritega svečkarja.
piu
03. 06. 2019 21.40
+1
Lewaki uzemite Valium... Proti nespečnosti....... Pa lahko noč meni in tebi....
piljan
03. 06. 2019 21.43
+2
Svečko piu zakaj ponujaš okoli kar tudi tebi ne koristi?
piu
03. 06. 2019 21.44
+0
ne nucam pa ti lahko šenkam......... a nisem dobra duša?
piljan
03. 06. 2019 21.47
+2
piu
03. 06. 2019 21.49
+0
piljan
03. 06. 2019 21.51
+2
piu
03. 06. 2019 21.54
-2
piljan
03. 06. 2019 21.57
+3
Hmm,svrčko,ti pa si vsaj malo pod drogami,pa se ponavljaš.Pa daj zberi se.
piljan
03. 06. 2019 21.58
+3
Hmm,svrčko,ti pa si vsaj malo na drogi,pa se ponavljaš.Pa daj zberi se.
Malinha
03. 06. 2019 20.45
+9
Baje, ker telefon v ponedeljek ne zvoni in ne zvoni, da Grimmseljfuknjen išče nove komunikacijske kanale; še vedno s čelado na glavi dela na projektu zanesljivega kanala - s krampom in lopato. Sigurno je sigurno.
ina5785
03. 06. 2019 20.18
+9
Dragi moji LEVIČARJI - lepo vas VSE pozdravljam! Skoraj me več NE preseneča, ko vidim kako trpijo desni, kar dokazujejo s svojimi podn in lažnjivimi komentarji. Od kod ti ljudje to ven privlečejo. . . . . . . . . ??????????? Pa to zares NI VREDNO odraslega človeka!!!!!!!
Malinha
03. 06. 2019 20.26
+14
Ina, je pisalo lepo v enem članku na tem portalu. Komanda pride iz štaba, slediti je treba direktivi, pa naj bo direktiva še tako absurdna per se. Treba je spustit lopate in it.
lukeeeeeec
03. 06. 2019 20.30
-12
Ne sekiraj se. Pozdrave prihrani za vas siromake.Od karvam je BOŠTJAN VIDEMŠEK postavil 100% diagnozo, se ni vredno truditi. Svoji bodo pa že vedeli za težave svojih! Kanede.
piljan
03. 06. 2019 20.33
+12
Luki svečkar,tale komentar pa imaš že nekaj časa na lagarju.Pa kako nisi opazil,da je že star.
lukeeeeeec
03. 06. 2019 20.35
-8
Za vas siromake je vedno dober. Pač KVOTA, Pa pobaraj Bošthjana.
lukeeeeeec
03. 06. 2019 20.35
-8
Za vas siromake je vedno dober. Pač KVOTA, Pa pobaraj Bošthjana.
piljan
03. 06. 2019 20.38
+8
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.16
+13
Janšisti zakaj ste Marjana vabili v koalicijo, če je res tako slab kot sedaj lajnate? Zakaj sedaj lažete o njem takrat ste ga pa hvalili.
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.18
-11
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.24
+12
teslo porini si jih tja pod hrbet skupapaj s stonicknim ponarejevalcem. In še enkrat. S tabo se o politiki in stanju v državi nimam kaj meniti, ker si navadna reva katera si samo g obec brusi, da bi pa kaj na volitvah naredila pa ni sposobna.
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.26
-7
jst pa še kak miljon folka w sloweniji : )))
piljan
03. 06. 2019 20.28
+9
Cmera ne pij toliko,svečkarji imajo malo koristi od tebe.
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.29
-8
si kdaj zračunal kolk je 60% od 700 komadou wprašanih? to je drgač 420 komadou : ))) recmo en al pa 2 bloka w fužinah podpirajo teslo šarca hahahah
piljan
03. 06. 2019 20.34
+6
Cmeri,kaj ima tole s tem,da slabo pomagaš svojim svečkarjem.?
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.34
-3
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.35
-4
anton aus tirol al kok že una njihowa narodna hahaha
piljan
03. 06. 2019 20.39
+6
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.40
-4
csu/cdu je čista swečkarija : )))) pa anton aus tirol hahahah
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.43
-2
čisti klerikalni swečkarji k pr nam nsi itd : ))))
piljan
03. 06. 2019 20.48
+6
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.51
-6
če neznaš angleštine to ni beli prah : ))) ti wrjetn znaš wsaj 3 tuje jezike : ))) slowenština albanština pa bosanština hahaha
Brakedirt
03. 06. 2019 20.53
+5
se vedno ne ves kdo in zakaj je sveckar. vazno da nabijas ,kar nima veze s tem.
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.58
-4
si pač klerikalc : ))) k pr nam nsi al pa wčas skd itd : ))))
CyberWorm90
03. 06. 2019 20.59
-5
al boš reku da je csu/cdu komunistična partija hahahah
Brakedirt
03. 06. 2019 21.02
+1
se vedno nabijas nekaj tretjega. no, kdo je sveckar?
piljan
03. 06. 2019 21.06
+5
O cmera dobro ve,da JE svečkar,ne ve pa kako dokazal,da ni,pa plava.
Brakedirt
03. 06. 2019 21.09
+3
vztrajno ignorira vprasanje in se ponavlja kot papiga. tipicen sveckar, ko gori pod nogami, pa preusmerja pozornost drugam.
CIGU MIGU
03. 06. 2019 20.13
+2
a ima mario še farmo,ker izgleda da so pipeki crknuli ,,,,,,,,,,,,,,srečno
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.07
+10
Nekaj iz drugega vira o pljuvačih po Šarcu. Vedno bolj ljudje v sekti spoznavajo s kom imajo delo in kakšna katastrofa je.
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.08
+13
"Vodja največje opozicijske stranke je politični dinozaver v digitalni dobi. Politika, ki jo vodi, je zgolj politika maščevanja in ni politika, ki bi peljala Slovenijo naprej," pravi Damir Črnčec, nekdanji Janšev sodelavec, zagovornik in podpornik. Črnčec je bil v Janševi vladi direktor obveščevalne agencije Sova, poleg tega pa tudi vodja Odbora 2014, ki je organiziral demonstracije pred sodiščem in se zavzemal za izpustitev Janeza Janše iz zapora.
cekin11
03. 06. 2019 20.12
-3
kaj še ti debi.l drugega počneš kot to da si od 7 do 22h na forumih...eno ne politično vprašanje?
JApajaDAja
03. 06. 2019 20.13
+15
še večjo greznico po kaplarju je zlival rupsi...danes si pa ližejo....., da ne reče kaj !
piljan
03. 06. 2019 20.07
+7
Ajde svečkarji,tole kar vam pošiljajo iz trstenjekove,ni vredno pasje fige.Poskusite sami sestaviti kaj bolj udarnega.Naj vam še cmera pomaga,se je že razkril.
ArkaMast
03. 06. 2019 19.56
+7
Cudno. Samo na NOVA24 cisto drugacne informacije :)) ... sfejkane full. ... nc bat ljudje. Sarec dela za ljudi.
srebrnibreg
03. 06. 2019 19.56
+6
Standardna svečkarska mašinerija pod stotimi nicki spet trobezlja proti Šarcu in si pluske ponareja, ker misli, da s tem kaj doseže. Sedaj pljuvajo po njem po državnozborskih volitvah so ga pa vabili v koalicijo. To jasno kaže kakšni lažnivi manipulanti so.
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.14
+11
naj- srebrnibreg ni plačanec sds sekte, da bi moral psati pod stoterimi nicki kot vi janšisti. Temu gospodu Baretiću se pa pojdite lepo po vrsti opravičit, ker moja dejanja mečete na njegov hrbet. Tvoj svečkarski idol iz Trstenjakove in ta Baretić, če seveda o istem govorimo katerega sem našel na fb sta itak ista. Tvoj idol je s trobojnico in rdečo zvezdo norel po Yugi in ta katerega krivite za moja dejanja tudi sedaj še hodi z njimi okrog. Srebrni pa od odhoda iz jla več NIKOLI ni imel rdeče zvezde na glavi in NIKOLI ni v rokah držal trobojnice.
ROMELS
03. 06. 2019 19.46
+0
Tale šarac posnema drnovška, ki je na ta način najprej sesul SDS in SKD, nato pa še SLS.
ROMELS
03. 06. 2019 19.48
-1
............naivce lahko spelje na led. Vprašanje je le, kakšen spomin imajo nagovorjeni naivci.
ina5785
03. 06. 2019 20.01
+4
Morse - Pa od kod VI to jemljete. . . . . . . . . . ??????? Vaš svet je čisto zblojen! Tako kot se je brez dr.Drnovška LDS sesul, tako se vsi ostali. . . . . . . . . .
ROMELS
03. 06. 2019 20.05
+1
Ina! Zrno vzkali, če je zdravo, naredi klas in nato umrje. To je to.
piljan
03. 06. 2019 20.13
+7
piljan
03. 06. 2019 20.19
+7
Malinha
03. 06. 2019 20.24
+3
In kaj naj bi razumeli? Agenturo monopolnega kapitala, pri čemer kapital pomeni finančnost, skuša Kaplarček 'prevesti' na svoj kumrovški način, s tem, da kapital v tem kontekstu pomeni kapital človeškega uma. Na kratko: fašistoidno uporablja prijeme komunizma. Ti, Morsić, razumeš to? Seveda ne, ker nimaš lastne pameti.
endva
03. 06. 2019 19.35
-3
Kvajdej babe trapaste...
ivan.z Doba
03. 06. 2019 19.23
+6
Dokler se ne povezujejo s propadlimi rejci piščancev je še kar ok!
JApajaDAja
03. 06. 2019 19.05
+18
sedaj bi se povezoval še s hudičem,samo,da se ne sesuje kot cerarjeva ekipa!
Nabru3
03. 06. 2019 19.13
-9
Kolikor je videti, mu ni potrebno. Če bo tako nadaljeval, bo čez tri leta lahko sam sestavil vlado. Lajaj kolikor hočeš.
JE-BI-GA
03. 06. 2019 19.34
+2
Tika-taka komunistom, banda pokvarjena, ne vedo več kaj početi za topli in dobro plačan stolček...................tika-taka
JApajaDAja
03. 06. 2019 19.36
+14
če bo tako nadaljeval, boš pisal od desne v levo,zakopan v smeti,nihče te ne bo zdravil,pritožb ne bo,ker bo pravosodje le en pojem iz zgodovine.............
srebrnibreg
03. 06. 2019 19.50
+3
JA- kdo misliš, da bi namesto Šarca moral biti na vladi?
JApajaDAja
03. 06. 2019 19.52
+2
srebrnibreg
03. 06. 2019 20.00
+6
Žal so ju svečkarji sesuli, ker sta ogrožala njihov projekt kraje pri TEŠ. Mislim pa, da Golobič ni boljši od Šarca čeprav mi je tudi bil všeč.
JApajaDAja
03. 06. 2019 20.05
-2
GG je-in ga še vedno, sesuva levica in desnica ! šerec GG ne seže do gležnjev, pa naj se sliši še tako grdo!
marker1
03. 06. 2019 19.04
+8
Pri nas se uspešnost vlade ustvari čisto na lahek način. Povečaš plače JS in obenem kritiziraš SDS, da je kriva, ker nam ni bolje. Uspeh je vedno zagotovljen. Taka je tudi sedanja uspešnost. Razen povečanja plač JS ni naredila ta vlada nič. Druga cev karavanškega predora ni še nič dorečena, kdo bo sploh gradil, tisti famozni drugi tir je sramota, AC za Koroško je utopija.
JE-BI-GA
03. 06. 2019 19.38
+3
Dokler bo v državi imela komando rdeča garda iz Murgel, ne pričakujte napredka. Mali si je že noge znucal za 10 cm od skakanja od izvajalca do izvajalca !!!!
Brakedirt
03. 06. 2019 19.46
+0
rdeca garda je bila pred bankrotom, se dobro da so odleteli.
Malinha
03. 06. 2019 19.54
+8
Brake, spet je padla komanda, da morajo spustit lopate in 'težko garat'. Pa nobenega učinka. Kaj ni to grozno? Garaš, garaš, garaš, izpolnjuješ komande, spustiš lopato, otroke, ženo, na koncu pa zaman. Brez haska. G. Šarec jih pa odslovi z enim stavkom. In potem spet garajo, garajo, garajo, Murgle, Kučan, povojni poboji, etc., etc. - in spet brez haska.