Slovenija

Mati na zatožni klopi

Ljubljana, 23. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Olga Šušteršič
Komentarji
0

Na zatožno klop je sedla Ivica Dornik Plohl, ki jo obtožnica bremeni povzročitve smrti svojega otroka iz malomarnosti.

Aimanuela Bellisai se zagovarja sama (Foto: POP TV)
Aimanuela Bellisai se zagovarja sama (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Obtožena je ves čas posegala sodnici v besedo, zato jo je sodnica pred koncem obravnave celo poslala iz sodne dvorane.

Pred več kot osmimi leti je javnost pretresla novica o smrti komaj desetmesečnega Christiana Plohla Dornika. Na zatožno klop je zdaj sedla njegova mama Ivica Dornik Plohl, ki jo obtožnica bremeni povzročitve smrti iz malomarnosti. Tožilstvo ji namreč očita, da otroku, potem ko je zbolel za hudo infekcijo, ni pravočasno zagotovila zdravniške pomoči.

Potem ko so se o smrti malega Christiana januarja 1997 razpisali mediji in so se pojavila namigovanja, da sta smrt povzročila starša, ki sta mu zaradi verskih prepričanj odrekala hrano živalskega izvora, sta zakonca spremenila imeni. Ob tragičnem dogodku še Ivica Plohl Dornik, potem Christiana Bellis, danes Aimanuela Bellisai, se zdaj, ko je zadeva prišla na sodišče, zagovarja brez odvetnika.

"Moj zagovornik je Jezus Kristus," trdi obtožena (Foto: POP TV)
"Moj zagovornik je Jezus Kristus," trdi obtožena (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Tožilstvo Bellisaijevi očita, da takrat desetmesečnemu Christianu, potem ko je hudo zbolel, ni pravočasno zagotovila zdravniške pomoči.

"Moj zagovornik je Jezus Kristus, bog, sveti duh, bog in resnica," pravi obtoženka, ki upa, da bo zmagala resnica. "Želim, da zmaga resnica, zmaga zaradi vseh nas, ki živimo v Sloveniji in podpiramo življenje," pravi. "Resnica je, da smo žene rojene za to, da rojevamo otroke, da država poskrbi za matere s številnimi otroki," še dodaja Bellisaijeva.

Tožilstvo ji očita, da kljub temu, da je bil Christian hudo bolan, ni pravočasno poiskala zdravniške pomoči. Krivdo za smrt je pred časom pripisovala zdravnikom, danes pa govori drugače. "Ne želim nikogar kriviti. Bilo je veliko okoliščin, nekaj pa je zagotovo. Jaz sem ga rodila zdravega," zatrjuje obtoženka.

Mož noče pričati

"Žene smo rojene zato, da rojevamo," je prepričana Bellisaijeva (Foto: POP TV)
"Žene smo rojene zato, da rojevamo," je prepričana Bellisaijeva (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Njen mož - prej Miran Plohl, zdaj Mihael Beliss - bi moral danes nastopiti kot priča. A je le pisno sporočil, da je kot soprog obtožene pričanja oproščen. Potem ko je obtožena pred tremi tedni sodišču več ur opisovala svojo življenjsko pot, je predsednica senata današnjo obravnavo prekinila. Bellisaijeva je namreč trdila, da obtožnice, čeprav jo je prebrala, ni prejela, saj je bila naslovljena na ime Christiana Bellis, kar pa ni več njeno ime.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3