Slovenija

Matični odbor podprl zakona o različnih davkih

Ljubljana, 04. 02. 1998 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor DZ za finance in monetarno politiko je v prvi obravnavi podprl spremembo zakona o davku na izplačane plače, ki predvideva neobdavčitev vseh plač pod 130.000 tolarjev bruto ter novelo zakona o posebnem prometnem davku od posebnih iger na srečo, ki prav tako spadata v t.i. vladni varčevalni paket.

Prihodki od posebnega prometnega davka naj ne bi bili več celoten prihodek proračuna, ampak bi 48% dobil proračun (namensko za razvoj in promocijo turizma), 48% lokalne skupnosti v zaokroženem turističnem območju, po 2% pa fundaciji za financiranje športnih organizacij v RS in za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.