Slovenija

Mednarodni dobrodelni bazar Sila: podprli bodo projekte za otroke

Ljubljana, 01. 12. 2019 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K. / STA
Komentarji
5

V ljubljanskem Grand Hotelu Union poteka 26. mednarodni dobrodelni bazar, ki ga je pripravilo slovensko mednarodno združenje žensk Sila. Pripravili so ga s pomočjo več kot 30 veleposlaništev in konzulatov ter gospodarskih predstavništev. Z letošnjim izkupičkom bodo podprli dobrodelne projekte za otroke.

Poleg stojnic z različnimi izdelki držav udeleženk tudi tokrat na bazarju dišijo stojnice s hrano različnih držav. Obiskovalci bodo lahko sodelovali tudi v dobrodelnem srečelovu. Odprt bo do 16. ure.

Na dosedanjih bazarjih je društvo zbralo že približno 1,5 milijona evrov, s katerimi so pomagali več kot 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji, so sporočili iz društva.

Cilj društva je pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam in drugim. Predsednik republike Borut Pahor ga je lani z redom za zasluge odlikoval ob njegovi 25-letnici za izjemno uspešno človekoljubno delovanje.

Podprli bodo dobrodelne projekte za otroke

Društvo bo z letošnjim izkupičkom podprlo dobrodelne organizacije s poudarkom na projektih za otroke, njihovo zdravje in dobrobit.

Podprli bodo nakup medicinskega aparata, ki pomaga pri diagnosticiranju neonatalne osteopenije pri novorojenčkih, znanstveno raziskavo na področju sladkorne bolezni pri otrocih, projekt Botrstvo, kjer bodo podprli pet otrok iz socialno šibkih družin, projekt Sladkorčki in njihovo delavnico na temo življenja z diabetesom ter Slovensko društvo za celiakijo in njihov projekt predaje teoretičnega in praktičnega znanja šolam in otrokom s tovrstno diagnozo.

Ob omenjenih projektih in društvih bodo zbrana sredstva namenili tudi Kliničnemu oddelku za neonatologijo in Kliničnemu oddelku za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove na UKC Ljubljana.

Kako je nastalo društvo Sila?

Društvo Sila je 9. novembra 1993 ustanovila skupina Slovenk, soprog slovenskih veleposlanikov in gospodarstvenikov, ko so se v Ljubljani po osamosvojitvi Slovenije začela odpirati tuja diplomatska predstavništva. Vanj so povabile soproge tujih veleposlanikov, gospodarstvenikov in akademikov.

Prvi dobrodelni bazar so organizirale leto kasneje, ko je na njem sodelovalo 12 držav. Organizirajo tudi mednarodni ples Sila gala, ki je prav tako dobrodelen. V društvu je okoli 200 žensk iz 46 držav.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1211614
01. 12. 2019 15.34
+6
Lepo in hkrati nepotrebno. Vsem tem nadutim voditeljem lahko enostavno rečemo teroristi, ki se izživljajo nad svetom, da je folk po svetu po nepotrebnem lačen.
PEACE
01. 12. 2019 14.59
+9
Kako ugabno!!! Priskledniki otroke izrabljajo za samopromocijo. Koliko so nakradli bi lahko brez pompa kar iz kauča nakazali del nakradenega denarja na trr
JApajaDAja
01. 12. 2019 15.22
+7
isto kot politiki...kje je varuhinja otrokovih pravic, da prepove zlorabo otrok v politikantske namene..od prcednika slo navzdol..prav odurno je gledati politike v družbi tujih otrok...naj se fotkajo s svojimi,če so korajžni!
Ramzess
01. 12. 2019 13.27
+1
In vsi projekti so zdravstvene oz. medicinske narave, nekateri neposredno povezani z otroci.
JApajaDAja
01. 12. 2019 13.18
+7
kdo hodi v gh union,se ve! naj se te dame preselijo na ulice, ceste-med "navadne" ljudi, ki ne iščejo pozornosti in reklame, vendar darujejo s srcem..tudi če 1 € ,je ta dan iz srca, z najboljšim namenom!