Slovenija

Mesta v programih počitniškega varstva gredo za med

Ljubljana, 08. 06. 2022 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Učenci že odštevajo dneve do šolskih počitnic, nekateri starši malo manj. Skrbi jih, kako bodo svojim otrokom zagotovili, da bodo prosti čas preživeli čim bolj varno, kakovostno in zabavno, medtem ko so v službi. Zato je priljubljeno počitniško varstvo, ki ga organizirajo številni zavodi, društva in klubi po Sloveniji. Ponudniki počitniškega varstva so večino terminov že razprodali, predvsem so zanimanje poželi subvencionirani programi. Eden izmed ponudnikov športnih počitnic je tudi Tenis klub Zsport.

270 tisoč osnovnošolcev in dijakov bo čez dobra dva tedna za dva meseca odložilo šolske torbe. S poletnim oddihom otrok se začne počitniško varstvo, ki je aktualno predvsem za mlajše otroke. Mestna občina Ljubljana (MOL) denimo vsako leto sofinancira varstvo otrok od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja MOL "s poudarkom na športno-gibalnih aktivnostih, razvijanju ustvarjalnosti in zagotavljanju možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa po načelu enakih možnosti," navajajo na svoji spletni strani.

Za 270 tisoč osnovnošolcev in dijakov se čez dobra dva tedna pričnejo počitnice.
Za 270 tisoč osnovnošolcev in dijakov se čez dobra dva tedna pričnejo počitnice. FOTO: Shutterstock

Prav v Ljubljani je ponudba počitniških programov najširša, petdnevno varstvo z vključenimi obroki v povprečju stane 200 evrov, v ostalih slovenskih mestih so cene nižje. Predvsem v subvencioniranih programih, ki so cenejša, se mesta hitro polnijo, ponekod so jih razprodali v istem dnevu, kot so jih razpisali ali nekaj dni za tem.

Ustanoviteljica Centra Brihte Simona Peklaj ob tem dodaja, da je povpraševanja res veliko, tudi izven Ljubljane. 

Da bodo ponudili počitniško varstvo, so se odločili v Tenis klubu Zsport, saj menijo, da imajo odlične pogoje za preživljanje prostega časa s športnimi aktivnostmi na teniških igriščih, travnatih površinah, ploščadi s teniško steno in košarkarskim igriščem ter ostalo infrastrukturo. "Na področju uporabe infrastrukture sodelujemo z MOL in Zavodom za šport Ljubljana, športno društvo Brihte pa nam zagotavlja izkušene animatorje, ki bodo zagotovili zanimiv, zabaven, poučen in športno aktiven program. Potekal bo prve tri tedne v juliju (od 4. do 22. julija 2022) in zadnje tri tedne avgusta (od 8. do 26. avgusta 2022)," je napovedal Luka Zalaznik iz Zsporta.

Poleg tenisa bo Zsport med počitniškim varstvom organiziral tudi druge športne aktivnosti, kot sta vožnja z ladjico in obisk bazena.
Poleg tenisa bo Zsport med počitniškim varstvom organiziral tudi druge športne aktivnosti, kot sta vožnja z ladjico in obisk bazena. FOTO: Shutterstock

Poleg učenja in igranja tenisa se bodo otroci lahko dopoldne posvetili športnim igram in motoričnim spretnosti, v popoldanskem času po zaključenem kosilu pa bo čas za zabavne in športne animacijske vsebine. "Nadgradili jih bomo tudi s popoldanskimi izleti, vožnjo z ladjico po Ljubljanici in obiskom bazena na Kodeljevem," je predstavil program Zalaznik in dodal, da bodo na popoldanskem sporedu tudi ustvarjalne delavnice in orientacijski sprehodi.

Celodnevne aktivnosti bodo potekale od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro in so plačljive. "Za udeležbo na celodnevnem počitniškem programu morajo starši otrokom za seboj pripraviti dopoldansko malico, bidon za pijačo, rezervna oblačila in Urbano, ki jo bodo otroci uporabljali za prevoze z LPP avtobusom," je pojasnil Zalaznik in dodal, da je več podrobnosti opisanih na spletni strani Zsporta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
08. 06. 2022 20.33
+1
Kilogram medu za teden dni počitnic?
gorencdask
08. 06. 2022 19.32
+1
A to so placali reklamo, al majo sam veze? Vprasam za prjatla...
Jules33
08. 06. 2022 19.02
+2
150 do 250 eur za 5 dni ...
MUNGATUMBA
09. 06. 2022 09.43
+1
Otrok je najboljša in najdražja investicija
Michel Franco HD
10. 06. 2022 19.42