Slovenija

Microsoft povečal število svojih spletnih strežnikov

Ljubljana, 10. 02. 1998 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Microsoft
Komentarji
0

<b>Pri Microsoftovem spletnem mestu microsoft.com si prizadevajo omogočiti hiter in zanesljiv dostop kar največjemu številu uporabnikov po vsem svetu. Kot je sporočil Microsoftov direktor skupine za uporabniške sisteme Sanjay Parthasarathy, so zato povečali število spletnih strežnikov in njihovih lokacij. Najnovejši zrcalni mesti microsoft.com sta v strežnikih v Londonu in Tokiu.</b>

Vse, kar objavi microsoft.com, je nemudoma preneseno v ta strežnika, številni uporabniki v Evropi in na Daljnem vzhodu pa imajo hitrejši dostop do Microsoftovega spletnega mesta.

Uporabnikom v Evropi, delih Srednjega vzhoda in Afrike je namenjeno londonsko spletno mesto na naslovu http://www.eu.microsoft.com, uporabnikom na Daljnem vzhodu in delih južnega Pacifika pa tokijsko spletno mesto na naslovu http://www.asia.microsoft.com. Obe zrcalni spletni mesti imata isto posodobljeno vsebino in aplikacije kot http://www.microsoft.com in za njim ne zaostajata pri objavljanju vsebine.

Po besedah Sanjaya Parthasarathyja bo za uporabnike zunaj ZDA tako bistveno izboljšan dostop do spletne vsebine microsoft.com. Vendar pa, kot opozarja Parthasarthyja, na hitrost dostopa do spletnih mest vpliva več dejavnikov, kot so povezava ponudnika dostopa do interneta, krajevne omrežne zmogljivosti in promet v omrežju. Uporaba zrcalnih mest bo koristna zlasti tedaj, če je ponudnik dostopa do interneta vanj povezan krajevno in ne prek ameriških omrežnih hrbtenic.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.