Slovenija

Milijarda tolarjev za prizadete občine

Ljubljana, 13. 04. 2000 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, da bo dodelila milijardo tolarjev državne pomoči 113 občinam, prizadetim v neurjih, poplavah in plazenju tal, ki so bile jeseni pred dvema letoma. Dodelitev pomoči omogoča zakon o zagotovitvi sredstev za odpravo posledic omenjenih nesreč, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Občine bodo dobile finančna sredstva po predložitvi sanacijskih programov, ki jih bo predložila državna komisija za sanacije. Sredstva so namenjena za odpravo posledic škode, povzročene na lokalni infrastrukturi, objektih visoke gradnje in v kmetijstvu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.