Slovenija

Minister Dragonja se je srečal z vodstvi Splošne plovbe in Cimosa

Ljubljana, 09. 02. 1998 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za gospodarske dejavnosti Metod Dragonja se je sestal z vodstvi portoroške Splošne plovbe ter koprskega Cimosa. Kot je na novinarski konferenci po srečanju zatrdil Dragonja, naj bi Splošno plovbo, ki je v 100-odstotni lasti države, v celoti ponudili v odkup pooblaščenim investicijskim družbam in s tem delno pokrili privatizacijsko vrzel.

Glede Cimosa je Dragonja je povedal, da so sredi januarja prejeli predlog hrvaške vlade v zvezi z lastniško razmejitvijo. Ta za Slovenijo ni povsem sprejemljiv, pogovori pa se bodo na ravni državnih sekretarjev gospodarskih ministrstev obeh držav nadaljevali v naslednjih dneh. Glede finančne konsolidacije pa bo potebno ponoviti poskus prisilne poravnave krovne družbe Cimos International.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.