Slovenija

Minister Frlec v Veliko Britanijo

Ljubljana, 03. 02. 1998 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zunanji minister Boris Frlec bo v četrtek na uradnem obisku v Londonu, kjer se bo sestal z vodjo britanske diplomacije in predsedujočim ministrskemu svetu Evropske unije Robinom Cookom.

To bo prvo srečanje ministrov Frleca in Cooka, ki je pomembno iz več razlogov. Velika Britanija v tem polletju predseduje Evropski uniji, zato bo obisk priložnost za pogovore pred začetkom pogajanj o polnopravnem članstvu Slovenije v EU - ta naj bi se začela v začetku aprila. Poleg tega bosta vodji diplomacij lahko izmenjala stališča do krize v Iraku - Britanija je stalna članica Varnostnega sveta ZN in ena najpomembnejših ameriških zaveznic, medtem ko je Slovenija s 1. januarjem za dve leti zasedla mesto nestalne članice v tem organu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.