Slovenija

Minister Rupel na Danskem

Kopenhagen, 14. 04. 2000 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V.d. zunanjega ministra Dimitrij Rupel se je v okviru enodnevnega obiska na Danskem, kjer se je danes že sestal s tamkajšnjim obrambnim ministrom Hansom Haekkerupom in zunanjim ministrom Nielsom Helvegom Petersenom, srečal še s prvim namestnikom predsednika danskega parlamenta Simonsnom Oelejem Lovigom.

Sogovornika sta ocenila, da so odnosi med Dansko in Slovenijo dobri. Dotaknila sta se tudi medparlamentarnega sodelovanja, v okviru katerega se načrtuje obisk danskih parlamentarcev v Sloveniji. Pozornost sta namenila tudi razmeram v Jugovzhodni Evropi, pri čemer je v.d. zunanjega ministra Rupel sogovornika seznanil s stališči Slovenije do tega vprašanja.

V Kopenhagnu so danes uradno odprli tudi slovensko veleposlaništvo. Slavnostne otvoritve se je udeležil tudi danski zunanji minister Petersen.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.