Slovenija

Janševa ministrska ekipa dobila obraze

Ljubljana, 06. 03. 2020 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Anže Božič
Komentarji
1328

Ministrska ekipa tretje vlade Janeza Janše tudi uradno dobiva dokončno obliko in obraze. Med šestnajstimi kandidati za ministre prevladujejo zvesti politični kadri, na spisku pa je sedem nekdanjih ministrov. Tudi Aleš Hojs, direktor SDS-ovega "hišnega" medija Nova24, ki ga zaradi spornega madžarskega financiranja preiskuje policija. Hojs bi kot notranji minister naslednji dve leti bdel prav nad delom policije.

Janez Janša je v začetku tedna prisegel kot predsednik vlade.
Janez Janša je v začetku tedna prisegel kot predsednik vlade. FOTO: Miro Majcen

Novoizvoljeni mandatar Janez Janša je v državni zbor vložil ministrsko kandidatno listo. Poslancem v imenovanje za 16 ministrskih mest predlaga sedem kandidatov iz kvote SDS, štiri iz kvote SMC, tri bi dobila NSi in dva DeSUS. 

SDS

- minister za notranje zadeve: Aleš Hojs
- minister za zunanje zadeve: Anže Logar
- minister za finance: Andrej Šircelj
- minister za okolje in prostor: Andrej Vizjak
- minister za kulturo: Vasko Simoniti
- ministrica brez listnice, pristojen za Slovence v zamejstvu in po svetu: Helena Jaklitsch
- minister brez listnice, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko: Zvonko Černač

SMC

- minister za gospodarski razvoj in tehnologijo: Zdravko Počivalšek
- ministrica za izobraževanje, znanost in šport: Simona Kustec
- ministrica za pravosodje: Lilijana Kozlovič
- minister za javno upravo: Boštjan Koritnik

NSi

- minister za obrambo: Matej Tonin
- minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti: Janez Cigler Kralj
- minister za infrastrukturo: Jernej Vrtovec

DeSUS

- ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: Aleksandra Pivec
- minister za zdravje: Tomaž Gantar

Zadnja je sedmerico svojih ministrskih kandidatov predstavila največja stranka nove koalicije. Med imeni pa prekaljeni strankarski veljaki, brez izjeme lojalni Janezu Janši, ki ob robu posveta o financiranju občin ni želel komentirati ministrskega spiska. 

Za presenečenje na listi velja Helena Jaklitsch. 

Med imeni SDS pa tudi nekdanji obrambni minister Aleš Hojs. Potem ko so ga pred leti izključili iz NSi, za njenega aktualnega prvaka Mateja Tonina ni ravno izbiral besed. Pred meseci je v tvitu o njem zapisal: ''Hrbtenice on nikoli ni imel! Manipulant, ki je za beli kruh pripravljen podariti Kučanu penzijo ali Rodetu omogočiti bivanje v gradu Goričane!"

Po mnenju prvaka NSi pa bosta zdaj za isto ministrsko mizo sodelovala profesionalno.

Hojs je sicer tudi direktor SDS-ovega "hišnega" medija Nova24, ki ga zaradi vprašljivega madžarskega financiranja preiskuje policija. Kot notranji minister pa bi bdel prav nad delom policije, na kar pa se Tonin ne ozira: "To je pravo vprašanje za predsednika vlade. Jaz odgovarjam za naš del ekipe." 

Trojica kandidatov krščanskih demokratov nima ministrskih izkušenj. Je mlada in prav tako predstavlja trdno strankarsko jedro. Kandidat za ministra za delo in družino Janez Cigler Kralj je novinec na državnih političnih funkcijah, strankin prvak pa se je moral odpovedati želenemu stolčku predsednika državnega zbora, a kot sam pravi: "Življanje ni potica. V življenju je včasih treba tudi sklepati kompromise."

Na prestižno funkcijo je bil sinoči izvoljen SMC-jev Igor Zorčič. Pri čemer mu je na glasovanju zmanjkalo kar šest od obljubljenih 53 glasov, in brez pomoči Jelinčičeve SNS morda celo ne bil izvoljen: "Svoje vodenje DZ bom opravil v duhu in v promociji odprtega dialoga in spoštovanja."

Nekaj liberalnega duha bodo desni vladi skušali prinesti tudi štirje SMC-jevi ministri. Med njimi popoln politični novinec, pravnik Boštjan Koritnik, predviden za ministra za javno upravo. Ministrski dvojec Desusa je že dolgo znan, zdravstveni minister, ki je pred leti odstopil zaradi nikoli pojasnjenih pritiskov, pa naj bi tokrat mandat izpeljal do konca, kot pravi predsednica Desusa Aleksandra Pivec"Da, ga bo zdržal, zato ker ima za to zagotovila. Se pravi podporo tako predsednika vlade kot bodočega finančnega ministra. Kot tudi uskladitev vseh drugih strank, ki v koalicijo vstopajo.''

Edini prazen stol ostaja Desusov minister brez listnice, pristojen za demografijo, ki ga bodo imenovali šele po prvi seji vlade. Prva ministrska zaslišanja pa se bodo začela predvidoma v torek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1328)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
10. 03. 2020 16.06
Manjka edini in glavni akter, v celicah sta imela spoznavnega.
tovarišinajuriš
08. 03. 2020 16.59
+4
...Gorazd je aktiven že od Petka, to bo dnarja...
NajboljsiBoguniverzuma
08. 03. 2020 11.29
-4
Kaj pa Joveva, ki je v EU parlamentu nekaj trobila o financiranju medijev, nato pa utihnila, ko se je razvedelo za Pro Plus?
Cervantes Saavedra
08. 03. 2020 13.02
+3
ZA Naj: Vse velike komercialne TV-hiše v Sloveniji in podobno po zahdnem svetu so v lasti velikih medijskih multinacionalk. Tudi spletna stran 24ur.com, ki sodi na koncu pod lastništvo ameriške družbe Time Warner. Nad čemer bi morali biti najbolj zadovoljni ravno slovenski desničarji, saj gre za kapitalistično zasebno družbo. In 24ur.com dovoljuje tako desnim kot levim, da tu anonimno izpovedo svoje javne in še bolj skrite misli. Kar recimo ni primer na Novi TV, kjer levi "demokratično" niso zaželjeni. - Problem v Bruslju ni Joveva, ampak tista dva slovenska poslanca, ki sta manjšina celo v lastnem desničarskem zboru, ko gre za obsodbo nedemokracije na Madžarskem. Ve se, zakaj (beri naprej do razsvetljenja). In politični problem pri nas je NovaTV, ki je stranarsko trobilo, financirano iz tujine (nezakonito, nemoralno, nerodoljubno), zato je SDS Orbanov ujetnik, ki si ne upa niti črhniti (že zdavnaj torej utihnila) proti Orbanu, ko le-ta vse bolj pogosto in jasno kaže želje po slovenskem ozemlju (Prekmurje). - Ne verjamem, da boš hotel dojeti problem. Ti raje misliš, da ni problem, če bi Rusija, Turčija, Sirija, Katar, Severna Koreja... financirala kašno slovensko parlamentarno stranko.
Gorazd Petek
08. 03. 2020 14.00
-6
Gorazd Petek
08. 03. 2020 10.32
-10
Hja Tovariši ideološko hudo preobremenjeno obteženi,razumem vašo žalost vaš idol Šeki je pač strahopetno spustil hlače kot PM in pobegnil od odgornosti,ker pač ne more in ni sposoben. Vidim ,da imaste 40 dnevno žalovanje z jadikovanjem,karjuzenjem,jamranjem,vitjem,škripanjem z zobmi in slinjenjem in izbuljenimi rdečimi očmi od neprespanih noči ,a vedite kmalu bo pomad,zelena travica pejte v naravo in globoko zajemite zrak,pomirja,saj veste Janez ma vas rad tuud vas ,ki ste tako preobremenjeni,da vam brez Janeza Železnegaživeti več ni.
prašek
08. 03. 2020 10.33
+8
A ti si pa tisti , ki ne žali drugače misleče komentatorje ??? sam prašam
Gorazd Petek
08. 03. 2020 10.42
-10
Glej ne bodi siten vem ,da si hudo ideološko preobremenjen in obtežen,vidim pa kaka je posledica ,ko je v petek en koferaflager zdravil-pomirjeval ostal na hofu,stanje pa portalih se je bistveno poslabšalo na području živčnosti. Trko ,da..................
prašek
08. 03. 2020 10.51
+10
A na prijazno vprašanje odgovoriti pa ne znaš ????
Gorazd Petek
08. 03. 2020 14.02
-4
Sem ti odpisal in razložil kaj je razlog vašega noranja a moram to v ćirilici ,da ti bo kompjuter potegnil?
Kopriva60918022
12. 03. 2020 13.18
+1
Gorazd Petek
08. 03. 2020 10.19
-7
Vidim ,da ko zmanjka arumentov in odgovorov pri levo hudo preobremenjenih komentatorjih se začne zmerjanje sogovornikov z retardi,zanimivo je ,da je očitno to nova uredniško -moderatorska politika na 24 ur in nova kultura komuniciranja.
prašek
08. 03. 2020 10.28
+7
Na Nora tv tudi lahko komentiraš ! Tam ne boš0 naletel na levo hudo preobremenjene komentatorje , ker noben normalen tja ne gre !!!! Seveda je to samo nadvse prijazen nasvet !
Gorazd Petek
08. 03. 2020 10.37
-9
Baje so vas tam kot slišim vse preobremenjence izgnali in pozaklenili,ker ste delali štalo in zmerjali in pozivali k pobijanju in polnjenju šahtov in rovov-par bi vas naj celo fasalo prijave.Toliko o "vas normalnih".
prašek
08. 03. 2020 10.40
+8
Moram odločno zanikati tvoje besede !!!!! Na Nori levosučnih komentatorjev NI ! Enostavno smo prepametni za tisto dr **l !
Nidani
08. 03. 2020 11.25
+2
Ne da smo prepametni...nismo tako pokvarjeni!
KrpanovMartin
08. 03. 2020 12.20
Ni razlike, med enimi in drugimi. In tisti, ki misli, da bo ta šušimuši od politike - leve ali desne, sposoben razrešiti situacijo v Sloveniji, je zgolj naiven.
Gorazd Petek
08. 03. 2020 12.28
-4
Narobe,koliko sem informiran "ste prepametni" vsi "zaklenjeni" in vsi vaši "nicki",nekaj vas baje še obupno poizkuša z novimi a vas hitro polovijo in zaklenejo. Hja zanikaš lahko.................... Resnica pa je očitno precej drugačna,glede na štalo ,ki naj bi jo počeli tam namensko,da bi portal uničili,so vas morali "zakleniti",saj naj bi eni masovno pisali prvokatorske zadeve z pozivki k pobijanju nato pa zadevo prijavljali na policijo,zaradi česa je moral portal restriktivno ukrepati in vas "pozakleniti" saj naj bi imeli zaradi "vas provokičev", težave s policijo zato so zadevo restriktivno,kolikor sem seznanjen uredili in vsakega,ki poizkuša kaj pod novim nickom istega takoj zaklenejo in onemogočijo.
KrpanovMartin
08. 03. 2020 12.58
+4
Gorazd... tukaj se pa motiš. Hudo motiš. Iz prve roke ti lahko povem, da tam niti ne vedo kaj delajo, še huje z aplikacijo sploh ne znajo upravljat. :) Tista "demokracija" nekako ne deluje - prvi v službi resnice?! Katere? Nekako ne deluje. Zagotovo pa lahko trdim samo, da obveščanje tam deluje vseeno bolje kot tukaj - vseeno se ne prikriva toliko - dokler se ne napiše resnice o velikem vodji. Žal.
Cervantes Saavedra
08. 03. 2020 13.13
+6
ZA Gorazd: Poskusi na NoviTV napisati kaj nežaljivega in resničnega o stranki SDS, kar ji ni všeč - recimo, da je skoraj vse vodstvo študiralo na FDV, da so edina parlamentarna stranka z bivšimi komunisti v svojem vrhu, v širšem vodstvu skoraj vsi že desetletja na bremenu davkoplačevalcev, da samo pri njih lahko vodja stranke in sama SDS vztraja v parlamentu kljub sumom korupcije (za razliko od recimo LDS in Pozitivna Slovenija, ki so odleteli od tam še pred sodnimi procesi)... Ko to tam uspešno plasiraš, dobiš od mene novo pošiljko odobnega. Srečno pri delu.
Gorazd Petek
08. 03. 2020 14.02
-5
Gorazd Petek
08. 03. 2020 14.04
-5
Deluješ mi ravno tako užaljen-kot tisti,ki so jih baje zaradi njih "vljudnosti" pozalenil
Cervantes Saavedra
09. 03. 2020 11.33
+1
ZA Gorazd: Si sploh prebral, kaj sem napisal, in kako lahko preveriš ravnanje NoveTV. In poglej tvoje uboge odgovore. Prava antireklama za desničarje si!
provni
08. 03. 2020 09.54
+7
Bratuškova, ki je rešila klicanje JJ jeve trojke je pa odprla novo stavbo Uprave RS za pomorstvo . Včeraj je bil dan pomorstva na katerega je naslonjeno 78 % šlo. gospodarstva. Čestitam za včeraj in za danes ob dnevu žena.
Gorazd Petek
08. 03. 2020 10.17
-9
Naj večja škoda ,ki je bila Sloveniji nareta je bil neprihod Trojke,ta bi nas rešila AB,Cerarja,Šekija,imeli bi vse sprivatizirano,majhen JS n nizke plače tam,tako nas pa vse to še čaka.
Kopriva60918022
12. 03. 2020 13.23
Hasan
08. 03. 2020 08.05
+5
Kaj je Ž.Mahnič že ujek korona virus?Saj je vendar lovec,pri vragu.
poneumljanje
08. 03. 2020 08.04
+5
Dobro jutro tovariš Prašek in vsi ostali zavedni in pošteni Slovenci !
Gorazd Petek
08. 03. 2020 08.02
-6
Želim vam še eno lepo in sončno jutro tovariši ideološko hudo preobremenjeni pod vlado narodnega osvoboditelja izpod krempljev okupatorsko stbosocialistične JNA. Vem,da je težko,gledati ,ko te povozijo kot plastičen ajmer sredi avtoceste ,ampak tako pač je če si amater in diletant. Skratka dobivamo vlado Narodne enotnosti in narodne rešitve in čas je da hujskaštvo,izključevanje,,ideološke blaznosti,rdeče zvezde ipd kramo,netenje razdora in pozivanje na ulici k nasilju un pobojem pošljemo z njimi protagonisti vred na odpad zgodovine.Upam ,da prepoved javnih zborovanj vlada podaljša zaradi rizikov vsaj do 10 Maja tako bo tudi veliko manj zvočneo ideološkega onesnaževanja,kar bo prispevalo k razogljičenju EU. Skratka Tovariši ideološko preobremenjeni,želim vam še napreje lep dan pod vlado Janeza Janše,imejte na umu ,da Janša ME vas RAD uživajte v lepem dnevu no naslednji bodo še lepši pravijo ,da celo do 20 stopinj,no pa še recite ,če Janša ne deluje blagodejno tudi na prebujajočo se naravo,saj veste rožice,pa sonček itd.
Paskakvali
08. 03. 2020 08.11
+6
Ajde Gogi.....dost je.......vikend pavza.....pa to.....
Gorazd Petek
08. 03. 2020 08.22
-3
Živčki? Hitro teci na burek,da ti pomaga,da se umiriš,saj veš kako gre pri vas-"žene so boljše,otroci pa mirni,sam ne jemo druge hrane kot sirni in pa mesni....." He,he,he.
poneumljanje
08. 03. 2020 08.29
+6
Gorazdek, očitno ti včerajšnji maligani še zelo škodujejo !
Gorazd Petek
08. 03. 2020 08.54
-4
He,he,he živčhi vam res nagajajo,a si že tekel po burek? CK vam popoldne pošlje še pir za nadure?.
Kopriva60918022
12. 03. 2020 13.25
Paskakvali
08. 03. 2020 08.01
+5
NajboljsiBoguniverzu ... 08.03.2020, 7:52:13 -2 Dej komunajzarsko trobilo ne bluzi!! Kdo nas je pa zapufal, da smo dolžni cca 90 milijard?!!!?....................................................................................................................................No pa nam razloži zakaj sta se Bajuk pa Janša sprla na koncu mandata 2004-2008? Ti dam namig? Celo argentinskemu financarju se je zdelo janševanje malo too much.......
prašek
08. 03. 2020 07.57
+6
......zakonodaja, ki je bila sprejeta v Državnem zboru, omogočila težke zlorabe dolžniško-upniškega razmerja na račun upnikov. Kot je poudaril, komisija želi ugotoviti obseg zlorabe, kdo je to zlorabo omogočil ter, kako je sploh prišlo sprejetja zakonodaje v DZ".....( Zakon o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (ZFPPIPP) ... Datum sprejetja 17.12.2007 ....Datum objave 31.12.2007 ... Datum začetka veljavnosti 15.01.2008 .... Datum začetka uporabe 01.10.2008 (vir: PIS Pravno-informacijski sistem))....@Tako da, 2007 je bil na oblasti kdo? Najbolje da te, ki so bili leta 2007 na oblasti pobaramo, kako je prišlo do sprejetja zakonodaje v DZ..... • leta 2004 je bil zunanji dolg rezidentov R Slovenije nekoliko manj od 16.000.000.000 evrov - leta 2008 je bil zunanji dolg rezidentov R Slovenije nekoliko nad 40.000.000.000 evrov - leta 2008 je vlada v odhajanju objavila, da v finančnem sektorju visi še dodatnih 6.600.000.000 evrov, kar je vlada Boruta Pahorja podružbila v naslednjih treh letih - za vsak slučaj je bil na začetku leta 2007 odstranjen iz Banke Slovenije Mitja Gasparija, ki je leta 2006 opozarjal na pretirano zadolževanje pravnih in fizičnih oseb (v intervjujih za laično javnost je govoril o "zaskrbljenosti", "tveganju", "naklonjen restriktivni denarni politiki", ...)
prašek
08. 03. 2020 07.46
+7
Zaradi napačne finančne politike ste dovolili, da se je neto zunanji dolg Slovenije v času Vaše vlade v zgolj štirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov. Še leta 2004 nam je bila tujina dolžna več kot mi njej, v zgolj štirih letih pa smo porabili 10 milijard evrov več, kot smo jih ustvarili. In sicer zato, ker Vaša vlada ni upoštevala ukrepov na 360 straneh, ki jih je še pred uvedbo evra pripravilo finančno ministrstvo pod vodstvom Dušana Mramorja v sodelovanju z Banko Slovenije, ki jo je vodil Mitja Gaspari. Čeprav ste vedeli, da uvedba evra pomeni pocenitev kreditiranja, ste kreditiranje, namesto da bi ga omejevali, še spodbujali. Omogočili ste še večje zadolževanje Darsa, država se je namesto doma zadolžila v tujini, domačega varčevanja niste spodbujali, ste pa domače zadolževanje spodbujali z razprodajo državnega premoženja v več kot sto podjetjih. Politiko ste postavili pred državo: Vaš minister Andrej Bajuk se ni niti enkrat udeležil vsakomesečnega sestanka sveta Banke Slovenije. S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni Vaši politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS.
NajboljsiBoguniverzuma
08. 03. 2020 07.52
-6
Dej komunajzarsko trobilo ne bluzi!! Kdo nas je pa zapufal, da smo dolžni cca 90 milijard?!!!?
prašek
08. 03. 2020 07.53
+5
Z njimi ste zamenjali direktorje, ki so kljub dobrim poslovnim rezultatom odstopali iz osebnih razlogov. Intereuropa, kamor ste postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijonov evrov izgube. Luka Koper, ki jo je prevzel Vaš strankarski kolega Robert Časar, sedaj obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov evrov privarčevanega denarja. HIT, kamor ste postavili Jano Grbec, članico strokovnega sveta stranke, se po letu 2007 utaplja v izgubah, skupaj te znašajo že več kot 50 milijonov evrov ... Casino Ljubljana, ki ga je Grbčeva vodila za tem, je že v stečaju.
prašek
08. 03. 2020 07.54
+5
Najboljši ......... Ker jaz ne vem odgovora , nam ga ti napiši . Seveda te to vljudno naprošam .....
Gorazd Petek
08. 03. 2020 08.04
-5
Tovariš ifeološko preobremenjen,nekaj pravijo ,da si včeraj hotel pomagati poveči telička biku,očitno si pri onih "roza prijatlih".
Bojan-F
08. 03. 2020 07.41
+7
Pred 14 leti je ekipa sosolcev g. Jansa dr. Janeza obiskala v SOVA in iskala zapis "nemoj-bre-Ivo-da-mi-saljes-ribarsku-udrugu-Vukovar-u-Savudrijsku-valu-jer-nam-kaze-dobro" ... letos je Mahnic Zan iskal kopije bancnih ispiskov na MNZ ...ker jih ni nasel, bodo tja umestili Hojs Alesa ...
prašek
08. 03. 2020 07.40
+7
Pri sprejemanju odločitev ne upoštevate strokovnih predlogov ali argumentov ljudi, katerih politična opredelitev ni najpomembnejša. Ker vse druge vzvode v družbi podrejate nadzoru politike, širite krog sovražnikov. Kdor ni z Vami, je proti Vam. Menimo, da to Vaše nezaupanje v javno delovanje in v interese skupnosti vodi v napačne odločitve za vse.
prašek
08. 03. 2020 07.36
+8
Tovariš Janša ........ Interes države, gospod Janša, ne more biti drugega kot javno delovanje, Vi pa se temu javnemu delovanju izmikate in za prevzem oblasti uporabljate nedemokratična sredstva. To ste pokazali že ob prvi priložnosti, ki ste jo dobili kot predsednik vlade, a tudi kasneje, ko ste vodili opozicijo. Namesto odkrite, javne besede in soočenja s kritiko raje posegate po polresnicah, manipulacijah, osebni diskreditaciji in propagandi. Namesto jasnih pojasnil iščete notranje in zunanje sovražnike in v politiki ustvarjate izredne razmere, da lažje dosežete osebne in strankarske cilje. Namesto argumentov dajete prednost politični lojalnosti in politični opredelitvi, ki ste jo v času svojega vladanja kot vrhovno merilo povzdignili v medijih, gospodarstvu, kulturi, uradništvu, šolstvu, zdravstvu itd.
vinogradnik33
08. 03. 2020 08.13
+6
Najprej lep pozdrav prašek in lepe želje vsem ženam ob dnevu žena ! Vizjak je prodal Slovenske železarne Rusom za žlico tople vode , da so Rusi že naslednje leto imeli dobiček , za Vizjaka pa je to bil posel stoletja ! Vizjak in Janša sta spočela TEŠ 6 in si zgradila spomenik na korupciji in ekološki vprašljivosti ! Simoniti je podaril Blejski otok cerkvi ! Zvonko Černač soudeležen pri legalizaciji hiše - črne gradnje Janševega brata ! Tudi Aleš Hojs, direktor SDS-ovega "hišnega" medija Nova24, ki ga zaradi spornega madžarskega financiranja preiskuje policija. Hojs bi kot notranji minister naslednji dve leti bdel prav nad delom policije ! Gantar je enkrat že pobegnil iz ministrskega stolčka , ker ni bil sposoben zagristi v problem zdravstva ! Kustecova je že izstopila iz stranke SMC , aj izgleda ministrsko mesto bolj privlačno kot pokončna hrbtenica ! S to ekipo ministrov – cvet ministrov - je samo potrjeno mnenje , da je to recept za katastrofo in vrnitev v obdobje 2008 , finančni in moralni zlom države !!!
01xxy
08. 03. 2020 07.23
+5
Počivalšek? Pivec? Je mogoče pasti še globlje? Po Sloveniji smrdi!
provni
08. 03. 2020 07.14
+6
Ali je vitez teme še na položaju ? Kako pa kaj sestrična od žene ? Praznuje ali mu rihta evrote ?
prašek
08. 03. 2020 07.08
+5
Spoštovani tovariši in tovarišice , želim vam prav dober dan ! Danes bi posebej pozdravil tovarišice in jim zaželel prijetno praznovanje !!!!♥♥♥
Bojan-F
08. 03. 2020 07.31
+5
prašek
08. 03. 2020 07.33
+3
Bojan ..... En zelo dober dan tudi tebi. Po dolgem času ....... potepuh ☺
Bojan-F
08. 03. 2020 07.42
+3
Zmaga Ukrajini ...
07. 03. 2020 21.59
+6
Mislim, da bodo morali svečkarji Jajotu kar hitro začeti postavljati mavzolej. Da bo pravi čas pripravljen.
prašek
08. 03. 2020 07.19
+7
Baje bo mavzolej v drugi kleti CD . Tam kjer je bil osvoboditelj deset dni ........
poneumljanje
07. 03. 2020 21.46
+9
Saj bo, saj bo Gorazdku mal danes zaradi alkota prstki nagajajo, žal jutri ne bo nič boljše !