Slovenija

Ministri SLS zapustili sejo vlade

Ljubjana, 13. 04. 2000 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministri ljudske stranke so današnjo sejo zaradi nestrinjanja z dnevnim redom že kmalu po začetku zapustili, tako da so nato vladne sklepe izglasovali brez njih.

Že zjutraj je bilo jasno, da obstajajo nesoglasja med sedaj dvema podpredsednikoma vlade v odstopu. Od dveh podpredsednikov ima sicer Tone Rop večjo težo, saj bi sejo Podobnik vodil le, če bi bila odsotna Drnovšek in Rop. Navzven je glavni razlog za zaplet vprašanje: kolikšne so pristojnosti vlade v odstopu. Marjan Podobnik se ni strinjal, da vlada sprejme spremenjen in dopolnjen program sprejemanja pravnega reda Evropske Unije.

Seja se je po premoru brez ministrov SLS nadaljevala ob dvanajsti uri, ko je prišel tudi predsednik vlade in zagotovil potrebno večino za sprejemanje sklepov. Medtem je Marjan Podobnik sklical svojo konferenco. Podobnik je tudi nasprotoval soglasju k združitvi Luke Koper in Interevrope.

Na koncu je vlada enajstih ministrov sprejela dopolnjen program prevzemanja pravnega reda Evropske unije. Precej ostalih spornih točk, tudi združevanje Luke in Interevrope pa je prestavila, ker pričakujejo, da bodo ministri SLS kljub vsemu naslednjič sodelovali na seji.

Pozno popoldne je aktualno dogajanje pojasnil tudi premier Janez Drnovšek. Govoril je o domnevnem udaru LDS na vladni seji, o možnostih, da še enkrat poskuša dobiti zaupnico v parlamentu, pa tudi o osebni stiski, v kateri naj bi bil po besedah Marjana Podobnika.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.