Slovenija

Ministrstvo: Prepoved Termitu velja do prilagoditve naprave, ne do 13. oktobra

Ljubljana, 18. 09. 2019 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odločba o prepovedi predelave odpadkov, ki jo je Termitu poleti izrekla okoljska inšpekcija, po zagotovilih ministrstva ne velja do 13. oktobra, temveč do prilagoditve naprave. Termit se je sicer zoper odločbo že pritožil. Odločitev o pritožbi, ki jo obravnava druga stopnja na ministrstvu, bo sicer znana v 14 dneh.

Župan Občine Moravče Milan Balažic je v torek po pogovoru z okoljskim ministrom Simonom Zajcem dejal, da prepoved obdelave odpadkov, ki jo je na podlagi ugotovitev Arsa izrekel inšpektorat za okolje in prostor, Termitu poteče 13. oktobra. Danes se je odzvalo okoljsko ministrstvo in njegove navedbe demantiralo.

Ministrstvo je zanikalo navedbe, da se Termitu prepoved izteče 13. oktobra.
Ministrstvo je zanikalo navedbe, da se Termitu prepoved izteče 13. oktobra. FOTO: POP TV
Napetosti med stranema se stopnjujejo tudi zaradi nedavnega incidenta, ko so občani poročali o smradu, ki prihaja z območja dejavnosti Termita.

"Odločba velja do prilagoditve delovanja naprave do predpisanih mejnih vrednosti ali pravil ravnanja," so zapisali na okoljskem ministrstvu in dodali, da ne držijo navedbe medijev, ki so povzeli Balažica, da odločba velja do 13. oktobra. Termit se je na odločbo pritožil, pritožbo pa zdaj obravnava drugostopenjski organ na ministrstvu.

Minister Zajc je pred časom odredil prednostno obravnavo pritožb tako podjetja Kemis kot podjetja Termit. "Ministrstvo je odločitev o pritožbi Kemisa že sporočilo, odločitev glede Termita pa bo znana v 14 dneh. Druga stopnja lahko odločbo potrdi ali zavrne in vrne v ponovno odločanje," so še zapisali na ministrstvu.

Tako kot ministrstvo je navedbe Balažica že v torek zavrnilo tudi podjetje Termit. "Prepoved velja do prilagoditve delovanja naprave do predpisanih mejnih vrednosti ali pravil ravnanja," so zapisali v odzivu na Balažiceve besede. 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

proofreader
18. 09. 2019 15.09
+8
Župan bi davke in prispevke podjetja Termit obdržal, njim pa prepovedal poslovanje. Ne gre.