Slovenija

Ministrstvo: ZZZS funkcije ne opravlja dovolj učinkovito v korist zavarovancev

Ljubljana, 09. 03. 2023 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na ministrstvu za zdravje ocenjujejo, da je bila vzpostavitev klicnega centra nujno potrebna. "Z njim smo uporabnikom zdravstvenega sistema omogočili takojšnji dostop do sogovornika, enotno vodenje skozi sistem in do razpoložljivih informacij o prostih zdravnikih, ki opredeljujejo paciente," poudarjajo. Ob tem pa dodajajo, da bi lahko ZZZS prek svojih območnih enot že veliko prej aktivno in bolj ažurno posodabljal podatke o razpoložljivih zdravnikih na svoji spletni strani. "Ugotavljamo, da ZZZS svoje funkcije ne opravlja dovolj učinkovito v korist zavarovancev," so dodali.

Na ministrstvu za zdravje poudarjajo, da so zelo zadovoljni s povratnimi informacijami, ki jih s strani uporabnikov zdravstvenega sistema dobivajo glede klicnega centra. Pozdravljajo tudi aktiven angažma, ki ga je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenija (ZZZS) napovedal v sredo, a so ob tem dodali, da se poraja vprašanje, zakaj so to storili šele ob vzpostavitvi klicnega centra.

"Na ministrstvu smo se sicer na navedbe direktorice takoj odzvali in poslali kontaktne številke območnih enot ZZZS, ki smo jih pridobili na spletni strani ZZZS v klicni center. S tem smo zagotovili še večjo dostopnost uporabnikov zdravstvenih storitev, saj lahko državljani pokličejo na 080 18 01 in tam dobijo neposredno prevezavo na ustrezno številko kontakta ZZZS," so sporočili z ministrstva, a pripomnili, da bi glede na sredino novinarsko konferenco ZZZS lahko že veliko prej prek svojih območnih enot aktivno in bolj ažurno posodabljal podatke na svoji spletni strani.

Zdravnik telefon
Zdravnik telefon FOTO: Shutterstock

Dodali so namreč, da so imeli očitno na voljo orodja, da bi izboljšali svojo odzivnost. Menijo pa tudi, da bi lahko uporabnikom zdravstvenih storitev približali tudi s prečiščenjem nepregledne spletne strani o razpoložljivosti zdravnikov, saj je trenutno največja težava pri delovanju klicnega centra očitno prav neažurnost podatkov. "Tako sicer pozdravljamo angažma, ki ga je predstavila generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar, vendar pa na podlagi tega še dodatno ugotavljamo, da ZZZS svoje funkcije ne opravlja dovolj učinkovito v korist zavarovancev," so dodali.

Poudarili so še, da je namen klicnega centra v enotnosti delovanja: "Do vzpostavitve klicnega centra so bili uporabniki in zavarovanci v sistemu prepuščeni sami sebi, ko so iskali podatke po nepregledni množici spletnih strani o prostih aktivnih zdravnikih."

Ministrstvo je klicni center ustanovilo, da bi uporabnikom zdravstvenega sistema omogočili večjo dostopnost do zdravstvenega sistema in do informacij o izbiri prostega aktivnega zdravnika, pojasnjujejo. Dodali so še, da lahko tako zdaj državljani, ki se morda na podstraneh spletne strani ZZZS ne znajdejo, neposredno pokličejo v klicni center ministrstva na 080 18 01 in tako dobijo neposredno pomoč in prevezavo na ustrezno številko kontakta ZZZS.

Generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar je sicer na sredini novinarski konferenci pojasnila, da bo ZZZS najkasneje do 24. marca podatke o prostih zdravnikih začel objavljati dnevno in jih tudi dnevno pošiljal izvajalcem. Ob tem je dejala, da je ustanovitev klicnega centra za pomoč uporabnikom zdravstvenih storitev podvajanje obstoječih klicnih centrov, in dodala, da operaterji nimajo dovolj znanja. Izobraževanje naj bi namreč opravili uro pred vzpostavitvijo centra. Zdravstveni minister pa je na predstavitvi klicnega centra zagotovil, da so agenti ustrezno usposobljeni.

Zveza pacientov: Kritika ZZZS do novega klicnega centra za pomoč pacientom je nerazumljiva

V Zvezi organizacij pacientov Slovenije, ki združuje 30 različnih zvez, združenj in društev s področij različnih bolezni, ne razumejo kritike ZZZS glede novega klicnega centra za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Poudarjajo, da od vseh profesionalnih organizacij v slovenskem zdravstvu pričakujejo, da bodo na prvo mesto postavile paciente namesto prelaganja odgovornosti.

Da podpirajo vse aktivnosti, ki vplivajo na boljšo dostopnost bolnikov do zdravstvenih storitev, so zapisali v sporočilu za javnost, so dejali. Na tem področju so lani jeseni v posebni delovni skupini oblikovali stališča o dostopnosti in enakopravnosti ter jih dopolnili s sedmimi konkretnimi ukrepi. Ti vključujejo tudi vse tisto, kar lahko njihove organizacije pacientov prispevajo k reševanju te problematike. Stališča in predlog ukrepov so predstavili ministru za zdravje, so pojasnili.

Podprli so tudi klicno številko 080 18 01 kot novo pot do informacij, ki je na voljo pacientom. Razumejo težave, s katerimi se spopadajo ob začetku delovanja in poudarjajo, da je v njihovem interesu, da številka preživi in se razvije do polne funkcionalnosti. Zanje je nerazumljiva kritika nove klicne številke, ki jo je izreklo vodstvo ZZZS. "Še posebej, ker smo pogrešali njihov odziv ob hudih problemih z dostopnostjo pacientov tako neposredno do izvajalcev v zdravstvu in še posebej z neodzivnostjo na telefonskih številkah oz. elektronski pošti," so zapisali.

ZZZS pa je pohvalno napovedal nekatere izboljšave tudi v njihovem načinu zagotavljanja ažurnih informacij, so poudarili pri zvezi. Ob tem so dodali, da ne le od ZZZS, temveč od vseh profesionalnih organizacij v slovenskem zdravstvu, pričakujejo, da bodo na prvo mesto postavile paciente, namesto prelaganja odgovornosti eden na drugega pa naj pričnejo sodelovati. Zveza vsem ponuja takšno sodelovanje, so poudarili.

Tatjana Mlakar
Tatjana Mlakar FOTO: Bobo

Klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema je začel delovati 1. marca. Na telefonski številki 080 18 01 je dostopen ob delavnikih med 9. in 16. uro. Klicni center je med drugim namenjen pomoči ljudem pri iskanju osebnega zdravnika in pri iskanju ambulant za neopredeljene.

Kmalu po delovanju klicnega centra so z ministrstva za zdravje sporočili, da seznami ZZZS o razpoložljivih zdravnikih niso ažurirani. ZZZS so pozvali, naj sezname ažurira.

Generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar je nato v sredo napovedala, da bo zavod najkasneje do 24. marca začel dnevno posodabljati podatke o razpoložljivih zdravnikih. "Tovrstno dnevno posodabljanje dejansko ne bo rešilo izhodiščnega problema, zaradi tega ne bomo imeli več prostih zdravnikov, ampak samo večkrat ažurirane podatke," je ob tem opozorila Mlakar.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
09. 03. 2023 19.26
+5
30 let so rabili za to ugotovitev, za katero ljudje ves čas vemo.
vvvilice
09. 03. 2023 19.03
+6
Ja pa seveda! Saj se gre za njihov denar. Manj kot ga izplačajo za zdravljenje ljudi, več dobička ostane. Samo za denar se gre, to pa ja vemo. Saj ni skrivnost, kajne?
Pika005
13. 03. 2023 17.43
Zzzs nima dobička, daj prečitaj si kaj, preden trosiš neumnosti in poglej letno poročilo zzzs, kam gre denar, ki je v blagajni zzzs
nostalgik
09. 03. 2023 18.52
+1
PROJEKT KLICNEGA CENTRA JE SKOK V TEMO, VPRAŠENJE JE KDO JE PREDLAGAL ŽE VNAPREJ JASEN POLOM PROJEKTA
grumf
09. 03. 2023 18.57
+2
Projekt je bil zelo dobro načrtovan - gre za preverjanje ZZZSja. Z ugotovitvami bodo veliko lažje potegnili odločne poteze. Mal širše razmišljajte...
wsharky
09. 03. 2023 18.40
+2
razumem, da so osebe, ki dvigujejo klice 'pregorele' niso navajene delat, to je stresno delo, lazje je na metelkovi ali pa v kaksni nevladni organizaciji 'puhat' in mlatit prazno slamo
grumf
09. 03. 2023 19.01
-2
klice dvigujejo na klicnem centru, ki je profesionalen, del enega velikega slovenskega podjetja.
Anion6anion
09. 03. 2023 19.28
+2
Nima pa nikakršnih izkušenj iz zdravstvenega področja. Kot da bi zidar začel nadomeščati arhitekta.
Killer999
09. 03. 2023 18.39
+10
Zzzs dela v korist sebe ne pa za nas se manj pa za uboge otroke ki imajo resne bolezni in pol mi doniramo ki ze tako nimamo
Pika005
13. 03. 2023 17.45
Kako naj dela zzzs v svojo korist? Od kje ti to? Saj ni delniška družba, da bi delal za dobiček.
Zdenko Krajnc
09. 03. 2023 18.38
+11
Drži! Takšnega javnega zdravstva kot ga imamo, sploh ne rabimo. Vsak zaposleni zanj plača cca.180€ za nigi ništa. Primer: potrebno zahtevno puljenje dveh zobov. Prideš k koncesionarju v začetku januarja v in ti da prospekt za rentgensko slikanje zobovja pri privat samoplačniškem rentgenu z razlago, da bo sicer potrebno 25€ plačati in bo takoj, bo pa kvalitetnejša slika kot ti jo nudi javna ustanova, kjer boš čakal 1-2 meseca. Potem te naroči za začetek marca, da mu prineseš sliko in da ti bo takrat lahko zobe izpulil. Ko zapraviš 25€ za slikanje in se načakaš dva meseca pa sliko pogleda in pove, da je komplicirana zadeva in ti izda napotnico za kirurško odstranitev obeh zobov, poleg pa še ti naspol zobe spolira in te olajša za nadaljnih 30€, ker tega ZZZS ne krije. Pol pa greš na spletno stran zVem, ker smo v Sloveniji moderni in digitalizirani in se želiš naročiti. Na strani je vse super, razen datumi za naročilo. Bližnji zobni kirurgi ta lahko obravnavajo šele septembra. Krasno, a ne? Se pravi, zob potreben puljenja januarja, ti javno zdravstvo lahko na stroške zavarovanja (čeprav si rentgen plačal še sam), izpuli v septembru. Pol se pa rana mora še dva do tri meseca celiti in smo že decembra, ko lahko pričakuješ zobni mostiček. Toda glej ga zlomka, takrat te seznanijo da do storitve nisi v upravičen ker gre le za dva zaporedna zoba in ne tri, ki bi jih krilo zdravstveno zavarovanje. Se pravi od januarja do decembra čakanja, da na koncu izveš da moraš sam plačati mostiček, medtem si pa v zdravstveno blagajno vplačal cca 2200€ plus 25+30€ in seveda na koncu še mostiček okoli 1400€. Če greš privat, ti za takojšno puljenje teh dveh zaporednih zob zakasirajo 140€ in te naročijo čez mesec za poliranje zob (ker poliranje pri koncesionarju je bilo bolj napol, žal pa boš še enkrat plačal to kaj si že koncesionarju), obenem pa ti povedo, da bo mostiček stal cca. 1400€, naredijo pa ti ga lahko tri mesece po puljenju. Se pravi skupaj 140€+30€+1400€=1570€ in narejeno do konca maja oz začetek junija. Se pravi pri privat je občutno ceneje, toda kaj, ko pa se ne moremo zaposleni znebiti plačevanja storitev ZZZS in nam v vsakem primeru poberejo denar še preden zasluženo plačo sploh vidimo. Primer je od danes, ko sta samoplačniško bila zoba odstranjena, saj čakanje do septembra ali pa vožnja na drugi konec Slovenije, kjer bi to lahko naredili pred septembrom bi stala dražje kot je bilo stroškov z puljenjem.
Pika005
13. 03. 2023 17.56
Pri dveh zobih minusa ne boš hin. Bolje bi ščetkal, pa ne bi bil brez njih.
313p.b
09. 03. 2023 18.38
+2
ucinkovito pobirajo denarj
grumf
09. 03. 2023 18.35
+7
Pravilno. Zdej so stestirali ZZZS, dejansko ugotovili pomankljivosti in lažje bodo naredili odločne spremembe. Pametno in edino pravilno.
NIAR
09. 03. 2023 18.30
RdecaPesa
09. 03. 2023 18.25
+8
ZZZS je dinozaver, ki se mu ni bilo nikoli treba za nic truditi. To je birokratska trdnjava. Po kafkovsko te zavede in zmede z neskoncnim telefonskim odzivnikom, da na kincu sam odnehas. Obup. In spet nihce ne bo kaznovan ali odpuscen, niti javno prevzel odgovornosti. Za crknit drzava.
Julijann
09. 03. 2023 18.11
+5
Ko se začne ta pinkpong, potem veš, da za nič ni noben odgovoren. Narod pa trpi in čaka.
paru
09. 03. 2023 18.06
+0
Minister , ali sploh veste, da ZZZS plačuje vse račune, ne preverja pa, če so bile storitve sploh opravljene...Če slučajno kdaj kaj preveri , je to pri koncesionarjih, tistih malih, ne velikih, v JZ pa še tega preverjanja ni!!! Toliko o vaši mantri...bomo plačali kar bodo naredili...Če bi bil pa sistem kot v Avstriji, bi se pa storitve vsaj občasno preverjale, ker so v igri konkurenčne zavarovalnice z znanim lastnikom...pri nas pa pač ZZZS dela z državnim denarjem, saj je ZZZS zgolj podaljšek proračuna...javnega denarja pa ni škoda, tudi če se goljufa...Minister, mar vam sodelavci ne povedo zadev, ki so ključne???, če pač sami še niste prišli po 1 letu do spoznanj???Vaše reforme gredo v napačno smer, Levico pa z njihovimi nebulozami o *menstrualnih bolniškah* odpikajte oz. odpikajte te mlade nadabudneže, ki še nikoli niso delali in trosijo zKordišem na čelu socialne njive in goljufivo pridobljen državni denar. Je Mihec že vrnil 8000€ in bil javno procesiran? Ne, Slovenija kam ploveš???
RdecaPesa
09. 03. 2023 18.26
+2
Zal je zzzs samostojen, ne spada pid ministrstvo.
paru
09. 03. 2023 19.32
+1
Poglej kdo sedi v skupščini ZZZS, ni samostojen, razen formalno...je podaljšek proračuna...
Pika005
13. 03. 2023 17.58
Zdravnik ne more obračunat nobene storitve brez tvoje kartice!
Rdečimesečnik
09. 03. 2023 17.52
+0
V svobodi bodo vsi vse krivi sam oni nč
enapi
09. 03. 2023 18.09
+3
Si pa res vztrajen s tvojim ponavljanjem. To ti je treba priznati.
RdecaPesa
09. 03. 2023 18.27
+2
smintek
09. 03. 2023 17.51
+5
a to so dons sele pogruntal 🤣
Onxxx13
09. 03. 2023 17.31
+10
To direktorico zzzsja bi bilo potrebno že zdavnaj zamenjati, saj se poleg navedenega ne odziva na pritožbe zavarovancev, za interni nadzor dela nočejo niti slišati, zdravniki na prvi stopnji in komisiji za ugotovitev bolniškega staleža pa potrebujejo za izstavitev odločbe zavarovancu tudi več kot mesec dni. Torej je že tu organizacija dela poden, seveda pa se z zavarovancem za malo drobiža nadomestila bolniške raje vlačijo po delovnem sodišču in tako zapravljajo davkoplačevalski denar za plačevanje dragih izvedencev.
Tetrapan89
09. 03. 2023 17.25
+16
Imet službo na ZZZS je pa res sekirca v medu...
petka5
09. 03. 2023 17.18
+16
to ima ministrstvo prav, klicna cifta zzzs je obup, ko tisto tajnico poslusas te mine in raj prej prekineš... ostale info pa tud, ja so, ampak jih moras iskati naokoli, marsikdo starejši tega ne zna in ne ve kje najti, pa se azurno NI
kvintus
09. 03. 2023 17.14
+18
Ukinit ZZZS. Oni mesečno razpolagajo z denarjem koliko bo ga šlo bolnišnicam, zato se pa zardi njih ustvarjajo čakalne vrste! Če ne verjamete, pa se vprašajte, če si plačaš sam, prideš takoj na vrsto! Torej? Če bi dobile bolnišnice dovolj denarja, po moje ne bi bilo tako dolgih čakalnih vrst!
Pika005
13. 03. 2023 18.02
A si pomislil, da te imajo raje privat, ket plačas več, kot je pogodbena cena storitve in da zato zdravniki namenoma delajo čakalne dobe in so zato dvoživke, ker se splača ustvarjat dolge čakalne dobe?
Sowkenc
09. 03. 2023 17.08
+20
ZZZS ne opravljajo nič, samo državljanom odvzemajo denar in ga premeščajo na točno določena mesta, kjer diši po kapitalu.
Pika005
13. 03. 2023 18.03
Ja kje točno pa diši po kapitalu? Bodi konkreten.
Rok Jurjec
09. 03. 2023 17.03
-1
Svoboda si bo podredila vse. Komaj čakam statistiko na temo kadriranja v tej vladi...
RdecaPesa
09. 03. 2023 18.28
+1