Slovenija

Mize zamenjali z novimi

Novo mesto, 04. 05. 2007 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Soča Oprema, ki je za pet slovenskih bolnišnic dobavila 18 operacijskih miz, je v novomeško bolnišnico pripeljala novih pet miz.

Pet operacijskih miz v Splošni bolnišnici Novo mesto, pri katerih je prišlo do napak v hidravličnih cilindrih, so že zamenjali. „Mize so enake, vendar iz druge serije, kjer naj bi bila napaka po zagotovilih proizvajalca odpravljena,“ so sporočili iz Soče opreme.

Nove operacijske mize italijanskega proizvajalca imajo serijsko napako: Soča oprema si z zamenjavo novih miz za še bolj nove želi popraviti slab ugled v javnosti
Nove operacijske mize italijanskega proizvajalca imajo serijsko napako: Soča oprema si z zamenjavo novih miz za še bolj nove želi popraviti slab ugled v javnosti FOTO: Kanal A

Podjetje se je aprila po več intervencijah v bolnišnici Novo mesto odločilo, da "v duhu dobrih poslovnih odnosov" operacijske mize italijanskega proizvajalca Sordina zamenja z novimi. Napako bi se po besedah direktorja dobavitelja Bojana Bokaliča dalo odpraviti z manjšim posegom na vsakem cilindru, ki je vgrajen v operacijsko ploščo ali steber. „Vendar pa je zaradi velikega števila cilindrov zamenjava celotnih miz lažji in za bolnišnico prijaznejši ukrep,“ meni Bokalič.

Po prvotnih napovedih bi mize morali zamenjati že 21. aprila, vendar so na željo bolnišnice ta datum prestavili "zato, da smo menjavo lahko uskladili z urnikom in potekom operacij tako, da je ugodno za nas", je dejala direktorica novomeške bolnišnice Mira Retelj. Po njenih besedah menjava ne bo vplivala na potek dela v bolnišnici, saj bodo mize zamenjali izven delovnega časa.

mize
mize FOTO: POP TV

Soča oprema je predlagala tudi zamenjavo miz iz iste serije, ki še neuporabljene čakajo na dokončanje Onkološkega inštituta. "Vodstvo Onkološkega inštituta smo pisno obvestili o možnosti zamenjave, a nam do danes še niso sporočili želenega termina," je dogajanje v zvezi s tem pojasnil Bokalič.

Isti seriji pripadajo še mize v bolnišnicah v Mariboru, Izoli in Murski Soboti. Z mizami doslej niso imeli večjih težav, kljub temu pa so jih po zapletih v Novem mestu tehniki podjetja Soča preventivno tehnično pregledali.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
07. 05. 2007 10.00
kriss714:tebe bo pa operiral kar Rop, asistiral mu bo Kacin, narkozo ti daje pa lds. Veš kaj: crknu boš!
ziveti@email.si
04. 05. 2007 21.59
Na kozlanje mi gre že od teh operacijskih miz, pa ne samo meni!!!!!!! Nehajte že enkrat srati, rajši naj gre kakšen v arest! Uboga država, v kateri je toliko goivora o parih operacisjkih mizah-BEEEDDDAAA!
kriss714@amis.net
04. 05. 2007 14.05
Pokvarjene mize so zamenjane. Sedaj je treba zamenjati še pokvarjenega dohtarja. Ga pošiljajo nazaj k proizvajalcu odkar je bil izvoljen. ;-)