Slovenija

MNZ o zakonu o osebni izkaznici in črkovnem naboru

Ljubljana, 13. 02. 1998 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zakon o osebni izkaznici v ničemer ne posega v ime in priimek, saj ju kot pravico in dolžnost ureja zakon o osebnem imenu. V skladu s tem zakonom so bili in so izdajani tudi dosedanji dokumenti. Ministrstvo za notranje zadeve zakona o osebnem imenu ni in ne namerava spreminjati, tako da so vse trditve in namigi v zvezi s spreminjanjem osebnih imen namišljena in nepotrebna, so opozorili iz omenjenega ministrstva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.