Slovenija

Mobitelu posojilo v vrednosti več kot 150 milijonov mark

Brdo pri Kranju, 05. 02. 1998 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki Evropske investicijske banke (EIB), konzorcija tujih bank pod vodstvom banke Sumitomo, konzorcija domačih bank na čelu z Novo ljubljansko banko ter nacionalnega operaterja mobilnih telekomunikacij Mobitel so danes na Brdu pri Kranju podpisali pogodbo o najetju posojil v skupni vrednosti več kot 150 milijonov nemških mark.

Mobitel bo s temi sredstvi dogradil in razširil digitalno omrežje GSM v Sloveniji, vso opremo pa namerava kupiti izključno pri tujih dobaviteljih.

EIB je Mobitelu odobrila posojilo kot prvemu podjetju v Sloveniji in enemu redkih v srednji Evropi brez državnega jamstva in zgolj na osnovi poslovnega načrta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.