Slovenija

MOL bo ugovarjala zaznambi na zemljišče ob URI Soča, dražba prestavljena

Ljubljana, 13. 12. 2019 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mestna občina Ljubljana je prejela obvestilo Okrajnega sodišča v Ljubljani o vpisu zaznambe na zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča. Zoper sklep bodo v osemdnevnem zakonskem roku vložili ugovor, so sporočili. Prihodnji teden bodo tudi objavili novo javno dražbo, ki jo bodo izvedli januarja.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana, ponovne javne dražbe namreč zakonsko ne morejo izvesti pred potekom zakonitega roka za ugovor, lahko pa v tem času dražbo javno objavijo. Podatki o predmetu prodaje, ceni in ostalih pogojih bodo razvidni iz javne objave prihodnji teden.

Predlog za določitev pripadajočega zemljišča pa občini še ni bil vročen. Do tega se bodo zato lahko opredelili šele po vročitvi in v postavljenem roku tudi podali odgovor, so napovedali na občini.

Zemljišče pri URI Soča
Zemljišče pri URI Soča FOTO: Miro Majcen

Državno odvetništvo je namreč na pobudo ministrstva za zdravje poleg predloga za vpis zaznambe na nepremičnino vložilo še predlog za ugotovitev pripadajočega zemljišča h glavni bolnišnični stavbi. Prepričani so, da glede na veljavne zakonske določbe zemljišči pripadata Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča.

Temu pa nasprotujejo na ljubljanski občini, ki želi prodati funkcionalna zemljišča na dražbi. Ministrstvo se namreč ni strinjalo z menjavo zemljišča za stavbo v Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri danes izvajajo dializo in deluje Center za avtizem.

A za dražbo, ki je bila napovedana za ta teden, noben kupec ni vplačal varščine. Izklicna cena za kvadratni meter je sicer bila 500 evrov. Zemljišče je občina želela ponovno dati na dražbo prihodnji teden, a so postopek upočasnile poteze državnega odvetništva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hom
13. 12. 2019 21.27
+5
bo on prodou njenje
MIH?E
13. 12. 2019 21.19
+14
Odpoklic župana!
Blallka
13. 12. 2019 20.58
+13
To je pa tko, če pustiš lopovu, da krade in mu ne znaš postaviti meje. Pol gre pač čez vse.
Domendo
13. 12. 2019 19.00
+4
Nevem zakaj zadnje čase Jankovič ne zagrabi moralnih poslovnih priložnosti. Mogoče kaj takšnega v njegovem poslovnem znanju ne paše zraven k njegovi osebnosti in bi moral ponovno v šolo. Za upokojence imajo brezplačne tečaje, se pa bojim, da bo tudi tam zaračunal mladim, ker ga lahko sploh učijo.
Lado Lopati?
13. 12. 2019 18.21
+10
hej portalovci !!! NAMESTO BLEJANJA,SE V PONEDELJEK PRIDRUŽITE OB 19h PRED MAGISTRATOM V !!!!! A BOTE DVIGNILI PRIŠVASANE RITI Z STOLOV ????????????!!!!!!
ecnarf
13. 12. 2019 18.19
+7
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum