Slovenija

Mol objavil javno naročilo za obnovo in izgradnjo Centra Rog

Ljubljana, 25. 03. 2021 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z., STA
Komentarji
1

Mestna občina Ljubljana je objavila javno naročilo za obnovo in izgradnjo Centra Rog. Ocenjene vrednosti naročila ni objavila, ponudbe pa bodo odpirali 23. aprila. Mol bo Center Rog gradil na območju nekdanje tovarne Rog, ki jo je prevzel v posest januarja, ko so dejanje pospremili protesti uporabnikov nekdanje tovarne Rog.

Mestna občina Ljubljana (Mol) pričakuje, da bo izvajalec vsa gradbeno-obrtniška in elektrostrojna dela, vključno s pridobitvijo uporabnega dovoljenja, opravil v 14 mesecih od začetka veljavnosti pogodbe. Kot je razvidno iz razpisne dokumentacije, so predmet pogodbe obnova spomeniškovarstveno zaščitenega objekta nekdanje tovarne Rog, dozidava severne fasade ter izgradnja garaž v kleti, pa tudi ureditev terase in okolice. 

Center Rog bo po navedbah Mola zagotovil prostore več kot 500 ustvarjalcem in kreativnim skupinam na več kot 8000 kvadratnih metrih sodobnih produkcijskih površin. 

Mednarodno zasnovan program Centra Rog bo vzpostavil 20 novih produkcijskih prostorov, ki bodo za krajše ali daljše obdobja brezplačno dani v najem različnim produkcijskim skupinam. Rog Lab, opremljen s sodobno tehnologijo, bo kot valilnica projektov s področja kreativnih industrij zagotavljal tehnično infrastrukturo. 

Center Rog
Center Rog FOTO: Mestna občina Ljubljana

Sodobna splošna knjižnica bo v enem delu delovala tudi kot specializirana knjižnica za arhitekturo, oblikovanje in kreativne industrije. Center Rog pa bo razpolagal tudi z novo večnamensko dvorano za potrebe razstavne, glasbene, intermedijske ali predavateljske in prezentacijske dejavnosti, piše na spletni strani ljubljana.si. 

Vrednost projekta je ocenjena na 27,6 milijona evrov. 

Spomnimo

Prevzemu objekta v posest, ki ga je Mol izvedel 19. januarja, so se uprli uporabniki prostorov znotraj Roga, posredovala je tudi Policija. Pozneje je bila na Okrajno sodišče v Ljubljani vložena posestna tožba, saj je skupnost Avtonomne tovarne (AT) Rog zatrjevala, da je Mol uporabnike Roga deložiral brez pravne podlage. Toda sodišče je v celoti zavrnilo trditve nekdanjih uporabnikov glede kršenja njihovih posestnih pravic.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
26. 03. 2021 12.14
Dobro pri temu Rogu je to, da ga je podrl Janković in ne Janša.... Drugače bi evroposlanci še o tej bedariji razpravljali. :))) Kar se pa projekta tiče, pa upam, da bo lepo uspel in brez aneksov, ter da se ne bodo izvajalci obešali kot pri stadionu Stožice.