Slovenija

Molotovcem bo pomagala občina

Ljubljana, 25. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanska županja Vika Potočnik, je sporočila, da bo ljubljanska občina molotovcem namenila drug prostor. O novi lokaciji županja ni želela govoriti, se pa je zavzela za reševanje s čim manj represije in konfliktov.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v stalnih stikih s predstavniki Avtonomne cone (AC) Molotov, s katerimi skupaj iščejo možnosti za rešitev "prostorskega" problema molotovcev, je na današnji novinarski konferenci povedala ljubljanska županja Vika Potočnik.

AC Molotov
AC Molotov FOTO: POP TV

Lokacije, ki naj bi jo MOL molotovcem ponudila v uporabo, županja za zdaj še ni želela "izdati", poudarila pa je, da pogovori za pridobitev novih prostorov tečejo. Več o dokončni rešitvi naj bi bilo znanega v začetku prihodnjega tedna. Ob tem je Potočnikova izrazila željo, da bi se sedanji položaj - tudi če bi AC Molotov še nekaj časa ostala na isti lokaciji na Kurilniški ulici - reševal s čim manj represije in brez konfliktov.

Kot je znano, so bili ponedeljkovi pogovori med Slovenskimi železnicami (SŽ) in predstavniki AC Molotov o možni rešitvi spora glede objekta na Kurilniški 3 v Ljubljani neuspešni. Predstavniki Molotova so namreč zavrnili pogoj SŽ, da takoj, oziroma do konca julija izpraznijo objekt, ki je v lasti SŽ. Kot so tedaj poudarili molotovci, so pripravljeni omenjeno stavbo zapustiti, če bi jim ljubljanska občina ali katera druga institucija odobrila bivanje in delovanje na novi lokaciji.