Slovenija
Oglas

Montažne hiše Rihter

Oglasno sporočilo, 14. 08. 2006 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Montažna gradnja je v tujini poznana že vrsto let, v Sloveniji pa se povečuje v zadnjih letih.

Rezultati spletne ankete:
Večstanovanjski objekt 4,45%
Klasično zgrajena hiša 37,59%
Montažna hiša 47,96%
Lesena hiša 8,21%
Drugo 1,79%

Podjetje Rihter d.o.o. že vrsto let izdeluje montažne in lesene hiše tako za slovenski, kot tudi za tuji trg. V letošnjem letu je podjetje izvedlo spletno anketo, v kateri je slovensko populacijo spraševalo, v kakšnem stanovanjskem objektu si želijo bivati. Spletna anketa je potrdila rast zanimanja za montažne hiše v Sloveniji, lahko bi rekli, da so rezultati kar malce presenetljivo na strani montažnih hiš, glede na dejstvo, da je v Sloveniji delež postavljenih montažnih hiš še vedno zelo majhen.

Izberite si svojo kvaliteto bivanja in svoj življenjski stil s hišami podjetja RIHTER
Izberite si svojo kvaliteto bivanja in svoj življenjski stil s hišami podjetja RIHTER FOTO: Rihter d.o.o.

Razlogi za porast zanimanja za montažne hiše se verjetno skrivajo v prednostih, ki jih montažna gradnja stanovanjskih objektov ponuja. Montažne hiše, pa se z sodobnimi tehnikami gradnje lahko popolnoma prilagodijo željam bodočega lastnika.

Prednosti montažnih hiš

RIHTER d.o.o. je podjetje specializirano za izdelavo montažnih hiš in objektov po meri kupca. Temeljne dejavnosti podjetja so razvoj, proizvodnja in postavitev lesenih in montažnih hiš, ter nadgradnja obstoječih objektov in ostrešij. Vse hiše RIHTER so unikati, izdelani po meri in željah naročnikov ne glede na to za kakšen objekt se odločijo.

Uporaba naravnih in okolju prijaznih materialov v objektu naredi jo človeku prijazno bivalno klimo, saj les in mavec z navzemanjem in oddajanjem vlage uravnavata mikroklimo v prostoru. Visoka energetska varčnost zaradi dobre izoliranosti zunanjih sten in strehe. Večja potresna varnost zaradi precej nižje teže objekta in manjše togosti konstrukcijskih spojev. Požarna varnost je zagotovljena zaradi uporabe negorljivih mavčnih plošč ter večjih dimenzij lesa, ki ob požaru na površini oblikujejo zaščitni sloj ogljika in gorijo zelo počasi. Večja izkoriščenost prostora zaradi tanjših sten – večja površina na enakem tlorisu. Hitra gradnja in možnost takojšnje vselitve – brez čakanja na izsušitev hiše. Možnost postavitve na manj nosilnih terenih zaradi manjše teže objekta. V naprej znana končna cena hiše.

Prilagodljivost uporabniku

Glavno vodilo podjetja Rihter je prilagodljivost uporabniku
Glavno vodilo podjetja Rihter je prilagodljivost uporabniku FOTO: Rihter d.o.o.

Življenjska naložba posameznika ali njegove družine v bivalno okolje je zanj tako pomembna in enkratna, da se ta ne more zaključiti samo pri osnovnih kriterijih bivanja. Novo bivalno okolje ne pomeni samo strehe nad glavo za celo družino, temveč tudi določen življenjski stil, ki je lahko istočasno statusni simbol posameznika. Glavno vodilo podjetja Rihter je prilagodljivost uporabniku. Vsak projekt temelji na sodelovanju s kupcem, ter upoštevanju njegovih individualnih želja in potreb.

Prilagodljivost in tehnična izvedba proizvodnih programov je tako raznolika, kot so raznolike ideje kupcev. Sistemi so izdelani tako, da se poleg velikosti, oblike in izgleda objekta lahko spreminjajo tudi osnovni sistemi prerezov sten, stropov in strehe. Lahko se poveča izolacija, uporabijo drugi materiali in podobno. Prerezi posameznih elementov se prilagajajo tako, da odgovarjajo željam kupcev in ne prihajajo v nasprotje s stroko in predpisi na tem področju.

Kupec si lahko sam izbere stopnjo izgradnje hiše
Kupec si lahko sam izbere stopnjo izgradnje hiše FOTO: Rihter d.o.o.

Entuziasti in kreativni si lahko svoje ideje izdelajo sami. Manj vešči projektiranja si lahko pomagajo s številnimi predlogami in nasveti, ki služijo, kot izhodišče ali smernice za njihovo zamisel. Za vse pa podjetje izdela kvalitetne računalniške podloge in 3D animacije, s pomočjo katerih se kupec lahko sprehaja po vizualnih prostorih svoje sanjske hiše in si jo ogledujejo iz različnih pogledov.

Izvedba hiše na ključ

Kupec si lahko sam izbere stopnjo izgradnje hiše. Najudobnejša, najhitrejša in najpreprostejša rešitev je izvedba hiše na ključ, ki je dokončana in pripravljena za vselitev že v petih mesecih od začetka montaže. Tisti malo bolj vešči gradnje in tisti, ki želijo sami aktivno sodelovati pri izgradnji svojega doma, pa lahko določena dela dokončajo sami s svojimi mojstri ali v družbi svojih prijateljev.

Ne glede na to za kakšen sistem in stopnjo dokončanja se boste odločili bosta za vas v naprej znana končna cena in rok dokončanja del. Za dodatne informacije o izgradnji montažne hiše pa lastnih željah, lahko pokličete vsak delovnik na tel. št. 03/839-04-36, ali pa obiščete spletno stran podjetja na www.rihter.si.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.