Slovenija

Mravljak zamenjal Buta

Ljubljana, 31. 08. 2006 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano imenovala Gvida Mravljaka.

Vlada je za novega državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu imenovala Gvida Mravljaka
Vlada je za novega državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu imenovala Gvida Mravljaka FOTO: POP TV


Vlada soglašala z razrešitvijo Franca Buta s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter na to mesto imenovala Gvida Mravljaka. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marija Lukačič je po seji vlade izrazila pričakovanje, da bo delo na ministrstvu po Butovem odstopu normalno teklo naprej, saj Mravljak pozna skupno kmetijsko politiko EU in je bil že doslej vključen v pogajalske procese.

But je bil za državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo imenovan 9. decembra 2004, konec prejšnjega tedna pa je podal prošnjo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja in prenehanje funkcije državnega sekretarja. Lukačičeva je prošnji ugodila in predlagala soglasno razrešitev z današnjim dnem.

Mravljak je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim podiplomskim študijem managementa v javni upravi. Na kmetijskem ministrstvu je zaposlen od novembra 2000, kjer vodi sektor za šolstvo, sodelovanje z nevladnimi organizacijami ter knjigovodstvo na kmetijah. Bil je tudi aktivno vključen v proces pogajanj za polnopravno članstvo Slovenije v EU.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.