Slovenija

Na bohinjski osnovni šoli zamakala streha, gasilci odstranili sneg in led

Bohinjska Bistrica, 16. 02. 2022 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.V.
Komentarji
5

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bohinjska Bistrica so pomagali tamkajšnji osnovni šoli, kjer je zaradi padavin zamakala streha objekta in je voda pritekla v vse tri telovadnice. Gasilci so odstranili ledeno oblogo na strehi in ostrešje prekrili s ponjavo.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je na strehi osnovne šole v Bohinjski Bistrici zaradi zimskih razmer nastala ledena obloga, prekrita s snegom, ki je na širšem območju ostrešja privzdignila strešnike.

Gasilci so odmetali sneg in razbili ledene ploskve ter ostrešje na površini okoli 210 kvadratnih metrov prekrili s ponjavo.

"Glede na velikost objekta je šlo za večjo površino, cilj pa je bil čim prejšnja sanacija in s tem zmanjšanje oz. preprečitev nastanka škode v notranjosti objekta," so pojasnili gasilci. 

Ravnateljica Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica Mojca Rozman pojasnila, da so letošnje zimske vremenske razmere povzročile poledenitev na severni strani strehe šole. Voda ni odtekala, zato jim je ob padavinah zamakalo. Kot je poudarila, sicer kakšnih večjih težav niso imeli, tudi vse tri telovadnice so normalno v uporabi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
16. 02. 2022 18.19
+2
In zakaj niso poklicali arhitekta, da bi povedal svoje neumnosti in odmetal sneg...
niktalop
16. 02. 2022 15.58
+1
To pa je res bobra streha, da vsak košček ledu dvigne strešnike. Arhitektu in gradbincem je potrebno dati priznanje. Za neumnost in neznanje.
oježeš
16. 02. 2022 14.28
+1
Zahvala gasilcem, ki pa ne morejo odpraviti napak arhitektov gradbincev. Torej, streha bo ob istih vremenskih pogojih še zamakala, kar pomeni, da je treba streho popraviti in pokriti kot se mora. Šele potem voda ne bo mogla zamakati. zanimivo, da zamakanja včasih še pod slamnatimi strehami niso poznali.
GRoman
16. 02. 2022 14.19
+3
Vse kar je novo je škart roba.. groza
bik ferdo
16. 02. 2022 13.59
+3
Je arhitekt dobil nagrado ? Tako.kot v Kočevju , nagrada za ravno streho , potem pa zamok na vseh koncih !