Slovenija

Na čelo mariborske policijske uprave stopa Rafael Viltužnik

Maribor, 11. 05. 2021 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kadrovske spremembe v vodstvu mariborske policije: vodenje tamkajšnje policijske uprave je začasno prevzel Rafael Viltužnik, dosedanji pomočnik direktorja Aleksandra Thalerja. Slednji je, kot so sporočili iz Policije, zaradi organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije dobil nove zadolžitve v vodstvu Generalne policijske uprave.

Posle direktorja PU Maribor je Thaler (na levi) danes ob navzočnosti pomočnika vodje Službe generalnega direktorja policije Vinka Trebšeta (na sredini) predal Rafaelu Viltužniku (na desni).
Posle direktorja PU Maribor je Thaler (na levi) danes ob navzočnosti pomočnika vodje Službe generalnega direktorja policije Vinka Trebšeta (na sredini) predal Rafaelu Viltužniku (na desni). FOTO: Policija

Policijska uprava (PU) Maribor je danes dobila novo vodstvo. Zdaj že nekdanji direktor Aleksander Thaler je namreč prevzel nove obveznosti v Policiji – zaradi organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije je dobil nove zadolžitve v vodstvu Generalne policijske uprave (GPU). Vodenje uprave pa je začasno prevzel njegov dosedanji pomočnik Rafael Viltužnik.

PU Maribor po pooblastilu generalnega direktorja Policije z današnjim dnem vodi Viltužnik, ki je za svoje delo in za delo policijske uprave odgovoren generalnemu direktorju Policije, so zapisali na spletni strani uprave. Viltužnik je bil sicer kot pomočnik direktorja doslej že član njegovega ožjega strokovnega kolegija (poleg petih drugih).

Kot so še zapisali na spletni strani Policije, bo Thaler "svoje bogate vodstvene in operativne izkušnje kot policijski svetnik s svetovanjem generalnemu direktorju Policije implementiral v ustreznih sistemskih rešitvah v Policiji".

Viltužnik bo mariborsko PU vodil do imenovanja novega direktorja uprave po pooblastilu generalnega direktorja Policije.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sinhron
12. 05. 2021 09.35
+2
Naslednjo vlado čaka prilagoditveni cunami , toliko zamenjav , kot je naredila ta Janševa vlada , da si je lahko podredila praktično vse državne in javne službe od vrhov do nosilcev kakršnih koli funkcij ! Najbolje bi bilo razpustiti vse in zastaviti na novo brez vsiljenega , nesposobnega , strankarsko usmerjenega kadra , drugače bo imela naslednja vlada velike probleme !
Belabreza
12. 05. 2021 08.55
+1
Še ena debirokratizacija te vlade. Samo bruhaš lahko, kaj se gredo ti kriminalci.
borjac
11. 05. 2021 20.59
+1
Ali je tudi ta kakšen stari kolega Kanglerja.
Vsepremislim13x
11. 05. 2021 19.48
-1
Pa koga se zanimajo da sds- sovska kadrovanja policajev? Dajte nehat ze!
Kaktus111
11. 05. 2021 19.29
+4
A boste vse komuniste iz penzije na šiht zblekli ..................
Walter Pravicek
11. 05. 2021 19.47
+2
JA JANŠA ŠE IŠČE"PODPORO".DOBER KADER NEKAJ VELJA!
Kaktus111
11. 05. 2021 19.28
+3
Kaj je svečkarji ....... a vam zmankuje kadra ........ ste pa res bogi .....................
aghr
11. 05. 2021 19.19
+3
Česa drugega kot kadrovati in krasti vlada in njeni organi ne znajo.