Slovenija

Na cestah brez gneč

Ljubljana, 02. 05. 2011 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske ceste danes po večini samevajo. Zaradi številnih del so na nekaterih odsekih popolne ali delne zapore. Zaporo bodo začeli postavljati tudi na odseku avtoceste Šmarje - Sap–Višnja Gora.

Kljub temu da se prazniki končujejo, pa na naših cestah za zdaj ni gneč. Nekoliko je promet zgoščen le na primorski avtocesti od Logatca proti Ljubljani. Tudi na mejnih prehodih vozniki ne čakajo na prestop meje, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

Ceste so prazne.
Ceste so prazne. FOTO: Promet.si

Zaradi del je popolna zapora na cesti Ig–Ljubljana na Igu, obvoz za osebna vozila je skozi Mateno in za tovorna vozila skozi Škofljico. Prav tako je zaradi dela popolna zapora na cesti Bušinja vas–Radovica med Bušinjo vasjo in Brezovico pri Metliki, obvoz pa je urejen skozi Metliko. Na cesti Trebija–Sovodenj pa je pri Trebiji dnevno med 7. in 17. uro polovična zapora, ki bo trajala do 10. maja. Na cesti Osilnica–Kočevska Reka pri Osilnici pa je popolna zapora do 29. septembra. Obvoz je urejen.

Delali bodo tudi na dolenjski avtocesti

Družba za avtoceste v RS (Dars) pa bo po praznikih začela z obnovo na dolenjskem avtocestnem kraku, in sicer na odseku avtoceste med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje. Izvajalec del bo obnovil del smernega vozišča proti Ljubljani, in sicer na klancu navzdol do izvoza Hotel–Grosuplje.

Obnove vozišč in objektov Dars načrtuje tudi na primorskih avtocestnih odsekih Unec–Postojna in Divača–Kozina, na odseku štajerske avtoceste Šentrupert–Vransko–Trojane ter na gorenjski avtocesti na odseku Lipce–Lesce.

Z deli bodo obnovili in ojačali 4,2 kilometra vozišča. Promet bo med konicami od ponedeljka do petka potekal po polovici avtoceste v smeri Ljubljane praviloma po dveh zoženih pasovih in ob omejeni hitrosti vožnje, ob koncih tedna in v obdobjih izven prometnih konic pa bo praviloma vzpostavljen en pas, je Dars sporočil prek svojih spletnih strani.

Vzdrževalci Darsa bodo zaporo začeli postavljati predvidoma jutri, takoj po njeni postavitvi pa bo izvajalec – v skupnem nastopu SCT Asfalti in Cestno podjetje Ljubljana – do konca prihodnjega tedna začel z deli, ki jih mora zaključiti v 40-dnevnem pogodbenem roku od uvedbe v delo. Vrednost del po pogodbi, ki jo je Dars z omenjenim izvajalcem sklenil oktobra 2010, je 2,8 milijona evrov.

Dars bo začel z obnovo odseka avtoceste Šmarje - Sap–Višnja Gora.
Dars bo začel z obnovo odseka avtoceste Šmarje - Sap–Višnja Gora. FOTO: Promet.si

Odsek avtoceste Šmarje - Sap–Višnja Gora, katerega del bo obnovljen, je bil zgrajen in predan prometu leta 1989 ter odtlej na smernem vozišču proti Ljubljani ni bilo večjih obnovitvenih posegov. Omenjena avtocestna priključka bosta med obnovitvenimi deli odprta za promet.

Na dolenjskem avtocestnem kraku Dars letos ne načrtuje drugih obnovitvenih del. Opravljali bodo le manjša investicijska vzdrževalna dela ali morebitna nujna intervencijska dela, ki se opravljajo praviloma izven prometnih konic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prehlad
02. 05. 2011 21.25
SAMA ŠLAMPARIJA PODNEVI ŠIVA PONOČI PARA ŠIVILJA KLARA.
viljam
02. 05. 2011 20.09
Mislim, da ceste bolj samevajo zaradi visokih stroškov bencina. Hvala LDS, ZARES, SD (GG, KK, BP, GK, MG) za take cene bencina, kljub temu, da sodček ni niti približno tako drag kot med leti 2004 - 2008.
Tonček Balonček
02. 05. 2011 19.37
Pahor jer Zidarju in DARSU očitno zadal smtzni udarec, pa še Tovšakovi in mariborski nadškofiji, popolnoma nesposopben je, naši vlečni konji in generatorji gospodarske rasti so pod komunizmom oziroma levim trojčkom bankrotirali, tega se ne gremo več, takoj naj odstopi, hočemo nove volitve, da nam bo spet lepo in bomo sproščeni!
MaFko
02. 05. 2011 16.53
Sploh nerazumem, ker del bodo zdej obnavljal? Na zadnji sliki je Grosuplje-Višnja Gora. V besedilu pa piše da bo Višnja Gora-Grosuplje. In potem spet en kup neumnosti k me sam zmedejo, odsek ŠmarjeSap-Višnja Gora (katerega del bo obnovljen)....in potem spet smerno vozišče proti Ljubljani..,:S.
kohar38
02. 05. 2011 15.37
pravijo, da je manj nesreč, kot pred leti.... Ja normalno, če se ljudje več nikamor ne vozijo, ker so stroški potovanja tako dragi, pa raje ostanejo doma.
is.gd_24sekund
02. 05. 2011 14.45
bodo sedaj ceste celo dokončane v roku ko je SCT končno propadel?