Črna kronika

40-letni Ptujčan silovito trčil v tovornjak, umrl 36-letni sopotnik

Ljubljana, 09. 09. 2019 07.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K./V.Š./L.Š.
Komentarji
43

Mariborski policisti so zaključili z ogledom kraja prometne nesreče, zaradi katere je bila več ur zaprta podravska avtocesta. Ugotovili so, da je 40-letni Ptujčan pri izvozu Marjeta na Dravskem polju z osebnim avtomobilom silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški. V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, so policisti ugotovili, da je 40-letni Ptujčan vozil osebni avtomobil nemških registrskih oznak po podravski avtocesti A4 iz smeri Gruškovja proti Mariboru. Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila s slovenskimi registrskimi tablicami, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški. 

Število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah letos glede na enako obdobje lani narašča. Do današnjega dne je v prometnih nesrečah umrlo 10 ljudi več kot lani v enakem obdobju. Tako je letos v prometnih nesrečah umrlo 70 ljudi, lani v enakem obdobju pa 60 ljudi. Letos na cestah umrlo že 70 ljudi

V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila pa se je v nesreči lažje telesno poškodoval. V osebnem avtomobilu sicer drugih oseb ni bilo. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora velja spremenjena prometna ureditev

Na dolenjski avtocesti, med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora, velja spremenjena prometna ureditev. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto na priključku Višnja Gora proti Novemu mestu, naj se na začetku delovne zapore pri Grosupljem držijo levega pasu.

UNKNOWN: road-data

Predvidoma do 20. septembra bo zaradi rekonstrukcije ceste za ves promet zaprta stara Vodnikova cesta v Ljubljani.

Predvidoma do 23. septembra bo zaradi del za ves promet zaprta Leskoškova cesta pri križišču z Letališko cesto v Ljubljani, obvoz je po Bratislavski cesti.

Predvidoma do konca septembra bo zaradi celovite prenove za ves promet zaprta Parmova ulica v Ljubljani na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bežigrad.

Predvidoma do 10. oktobra bo zaradi rekonstrukcije ceste v sklopu gradnje soseske Vile Bokalce za ves promet zaprt del Ceste na Bokalce v Ljubljani.

Predvidoma do 15. oktobra bo zaradi rekonstrukcije ceste za ves promet zaprto križišče Fužinske in Chengdujske ceste v Ljubljani.

Do sredine novembra bo na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet potekal po eni polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki bodo normalno prevozni, prav tako bosta v obeh smereh odprti počivališči. Zaprt je priključek Kranj zahod proti Avstriji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1