Slovenija

Na dražbi tudi spominki s Titanika

London, 13. 04. 2000 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na dražbi v Londonu 3. maja bodo naprodaj tudi spominki s svetovno znane prekooceanske ladje Titanik, ki je nesrečno potonila na svoji prvi vožnji 14. aprila 1912.

Dražbo v imenu pravnukinje Sarah Roth, potnice s Titanika, ki je odšla v New York iskat svojega zaročenca, organizira hiša Sothebys. Med najbolj zanimivimi stvarmi na dražbi so osebne stvari in pregledna karta neke potnice, ki je potovala v tretjem razredu. Organizatorji so osebne stvari omenjene potnice ocenili na 16.000 do 24.000 dolarjev, pregledno karto pa na 10.000 do 12.000 funtov. Hkrati je pregledna karta potnice dokaz, da imigranti niso bili okuženi s kakšno nalezljivo boleznijo. Predmeti ljudi, ki so potovali v tretjem razredu, so zelo redki, saj jih je zelo malo sploh preživelo brodolom. Pri izkrcavanju s potapljajoče ladje so imeli namreč prednost potniki iz prvega in drugega razreda.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.