Slovenija

Na Golovcu zaradi sečnje dreves potrebna previdnost

Ljubljana, 15. 06. 2020 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zavod za gozdove je v gozdu na Golovcu nad Ulico bratov Martinec označil drevje, ki ga je treba posekati iz sanitarnih razlogov. Sečnja bo predvidoma potekala od srede do petka, obiskovalce gozda pa prosijo, naj se v tem času izogibajo območju del.

V Zavodu za gozdove v času sečnje svetujejo izogibanje delovnemu območju.
V Zavodu za gozdove v času sečnje svetujejo izogibanje delovnemu območju. FOTO: Dreamstime

Kot so sporočili iz Zavoda za gozdove, je za posek na Golovcu označenih 31 dreves, od tega največ rdečih borov. Skupno gre za 13 kubičnih metrov lesa. Drevesa so poškodovana zaradi posledic vetroloma in žledoloma oziroma oslabela zaradi bolezni in gliv.

Po navodilih zavoda bo treba sečnjo in spravilo lesa opraviti tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri. Še posebej bo treba paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku bo treba urediti sečišče ter v prvotno stanje spraviti poti, če bodo poškodovane zaradi sečnje in spravila.

Obiskovalcem gozda svetujejo, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnemu območju ter upoštevajo opozorila in navodila izvajalcev del in zavoda za gozdove. Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujejo, naj jih imajo na vrvici.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
15. 06. 2020 19.36
+3
A le na Golovcu?Mi smo previdni v gozdu,kjerkoli"zapoje"motorka.Huskvarna!
flojdi
15. 06. 2020 18.48
+1
..kdo bo pa kdaj pOčistil razdejanje na Pokljuki ? in kdo je poSekal vse na golo tam pred Kamniško Bistrico proti Orgljiškem slapu...
RamzesII
15. 06. 2020 15.50
+4
Vedno je potrebna previdnost, v Sloveniji se zgodi neverjetno veliko nesreč pri sečnji dreves, kod da skoraj nihče ne bi znal tega pravilno početi.