Slovenija
Oglas

Na grški otok Kos z nizkocenovniki do 30 % ugodneje

Ljubljana, 27. 03. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Ne dovolite, da vam zasoljene paketne ponudbe pokvarijo sanje o čarobnih počitnicah! Hitro skočite na Pocitnice.si in še danes rezervirajte poletni oddih na grškem otoku Kos po izjemni ceni!

Se ob konstantnih podražitvah tudi v nagibate k temu, da bi se letošnje poletje odpovedali dopustu na morju? Nikar! Zaslužene počitnice so še vedno povsem dosegljive, le načrtovati jih je potrebno nekoliko drugače. Klasične čarterske polete velja zamenjati z ugodnejšimi nizkocenovnimi, prihranek pa bodisi shraniti za druge namene, bodisi investirati v bolj kakovostno namestitev na destinaciji. 

Tovrstna organizacija počitnic je resda ugodnejša, a zahteva kar nekaj dodatnega časa in energije, ki pa ju prav tako ni ravno v izobilju. Prav zato so v turistični agenciji Počitnice.si opravili delo namesto vas. Povezali so nizkocenovne polete in različne tipe namestitev na izbranih destinacijah ter jih povezali v paketne ponudbe, z izbiro katerih lahko ustvarite izjemne prihranke. Počitnice na grškem otoku Kos z nizkocenovniki z Zagreba ali Trevisa si lahko tako denimo privoščite tudi do 30 % ugodneje, kar je zagotovo ponudba, ki se jo splača izkoristiti. 

Kos
Kos FOTO: Arhiv ponudnika

 

A pozor! Ker se cene letalskih vozovnic z bližanjem datuma odhoda praviloma višajo, lahko izjemne popuste za nepozabne poletne počitnice na otoku Kos izkoristite samo še do 31.3.! Zato hitro preverite ekskluzivno akcijsko ponudbo TUKAJ, na elektronski naslov info@pocitnice.si pošljite povpraševanje s podatki o želenem terminu, vrsti storitve in številu potnikov ali pokličite na 01/280 30 00 in dovolite, da vam izkušeni svetovalci pomagajo pri izbiri grškega poletnega oddiha po vašem okusu! Od ponedeljka do sobote se lahko tudi osebno oglasite v poslovalnicah Počitnice.si v v nakupovalnih centrih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

A zakaj se sploh odločiti za počitnice na otoku Kos?

Kos se lahko kljub svoji majhnosti pohvali s kar 112 kilometri obale in več kot 300 sončnimi dnevi na leto. Že samo to je zagotovilo za odlične počitnice, če pa dodamo še pester nabor hotelov s kvaliteteno all inclusive in polpenzion storitvijo, kopico aktivnosti in številne znamenitosti, dileme ni več – letos počitnikujemo na Kosu!

Zgodba zase je vsekakor tudi grška kulinarika, ki je na Kosu zaradi številnih rodovitnih polj še posebej bogata z zelenjavo, sadjem, olivnim oljem in feta sirom ter tipičnimi mesnimi specialitetami, kot sta souvlaki ter gyros. Privoščite si pravo obilno grško večerjo v kateri od lokalnih tavern, bogat obrok pa poplaknite s kozarcem lokalnega vina ali tradicionalno žgano pijačo ouzo in uživajte v grškem siga siga ritmu. 

Kos
Kos FOTO: Arhiv ponudnika

Na katerem delu otoka Kos poiskati namestitev?

To je odvisno predvsem od vaših interesov in družbe, s katero potujete. Če ste pristaš vodnih športov ali ljubitelj bučanja valov, boste najbrž iskali letovišče bolj na severu otoka Kos, kjer je več vetra. Tu najdete kopico znanih letovišč s tipičnim grškim pridihom in kakovostnih hotelov za vse okuse in žepe. Med družinami z majhnimi otroki je izjemno priljubljen kraj Tigaki na severu otoka, ki se lahko pohvali z 10 km dolgo peščeno plažo, ljubitelji zabave pa boste popolno zatočišče našli v letovišču Lambi s krasno kilometrsko plažo in prestolnici Kos, katere promenada kar poka od življenja tako podnevi kot ponoči. Letovišče Mastichari po drugi strani ponuja kopico osamljenih kotičkov ter slovi po odlični in vedno sveži morski hrani. 

Zahod Kosa je bolj zelen, čez centralni del pa se razprostira pokrajina Antimahia, ki je znana po beneškem gradu in mlinu na veter in je kot nalašč za za pohodnike ter kolesarje. Vsekakor velja obiskati kakšno tradicionalno grško vasico z znamenitimi hišami z belimi pročelji in modro pobarvanimi strehami, za katerimi se skrivajo prostrane livade s pašniki za krave, drobnico in osličke. 

Manj poseljen jug Kosa skriva veliko čudovitih peščenih plaž med katerimi sta najbolj znani zagotovo Paradise Beach ter plaža Kefalos v istoimenskem zalivu, ki je ena najpogosteje fotografiranih lokacij otoka. Za to je vsekakor kriv otok Kastri s slikovito cerkvico, do katerega lahko kar odplavate in med tem uživate v lepotah podvodnega sveta. V tem delu otoka velja izpostaviti še nekdanjo ribiško vasico Kardamena, ki danes predstavlja živahno turistično območje z bogatim naborom hotelov za vsak okus: od luksuznih 5* all inclusive spa hotelov, ki na prefinjen način združujejo eleganco ter dih jemajoče razglede, pa do prijetnih 3*, 4* in 5* namestitev neposredno na plaži z obilico aktivnosti, ki so kot nalašč za družine z majhnimi otroki in večerne romantične sprehode v dvoje.

Kos
Kos FOTO: Arhiv ponudnika

 

To poletje je čas za odisejado po grškem otoku Kos po noro ugodnih cenah, tudi do - 30 %! Proti otoku sonca sredi Egejskega morja lahko z nizkocenovniki od junija do konca septembra vsak petek in nedeljo poletite z Zagreba, ob ponedeljkih in petkih s Trevisa pri Benetkah, ob sredah pa z Ljubljane. A pozor, akcijska ponudba traja samo še do 31.3., zato hitro preverite ponudbo TUKAJ, pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ali pokličite 01/280 30 00 ter si že danes rezervirajte ugoden poletni oddih na Kosu!

Znamenitosti Kosa, ki jih ne smete izpustiti

Otok Kos se zaradi bogate zgodovine pohvali s številnimi znamenitostmi iz različnih obdobij. Najbolj mistični so zagotovo ostanki antičnih zgradb iz rimskega in helenističnega obdobja, svojo zgodbo pripovedujejo sledi Hipokratovega življenja, pomemben pečat so pustili tudi Otomani. Največja arheološka znamenitost je vsekakor antično svetišče Asklepion, ki je le streljaj oddaljeno od glavnega mesta Kos in je posvečeno istoimenskemu bogu zdravilstva. V bližini velja obiskati tudi tople žveplene vrelce oziroma naravne terme, kjer iz skal na plano vre vroča voda in ob mešanju z morjem ustvarja mehurčke, ki dajejo občutek, kot da se kopate v mineralni vodi. Med večjimi atrakcijami otoka Kos velja izpostaviti še slano jezero Alikes, ki leži v bližini mesta Tigaki in pripoveduje zanimivo zgodbo o pridelovanju soli. 

Ne glede na to, na katerem delu otoka boste nastanjeni, se kak dan vsekakor splača preživeti tudi v prestolnici, ki nosi enako ime kot kot otok. Poseben čar ji dajeta pristanišče, nad katerim se dviga viteški grad ter priobalna promenada, ki je čez dan namenjena ležernemu pohajkovanju med butiki ter prodajalnami spominkov, zvečer pa se prelevi v živahno družabno središče, kjer si v številnih tavernah lahko privoščite pravo grško pojedino, nato pa se podate na ulico 'bar street' (Nafklirou), kjer bari, diskoteke in klubi skrbijo za pestro nočno življenje in noro zabavo. Sliši se zanimivo, kajne? Brez skrbi, tudi priobalni del glavnega mesta je gosto s prijetnimi 2*, 3* in 4* hoteli, ki dajejo občutek domačnosti in so odlična izbira za popoln grški dopust

Kos
Kos FOTO: Arhiv ponudnika

Če ne greste na izlet z ladjico, niste bili v Grčiji

Med počitnikovanjem na grških otokih si je nujno vsaj kak dan vzeti čas tudi za izlet z ladjo na odprto morje ali na sosednje otoke. Med najbolj obiskanimi sta otok Kalymnos, ki je znan po slikovitih plezalnih stenah tik nad morjem in vulkanski otok Nisyros, na katerem se lahko povzpnete v neposredno bližino kraterja in prisluhnete brbotanju, ki je posledica uhajanja pare. Še večje doživetje bo plovba v vsega dobre 4 km oddaljeno turško mondeno letovišče Bodrum, ki je znano zlasti po dolgi marini in zanimivem bazarju ter številnih sprehajalnih poteh z izjemnimi razglednimi točkami. Popoln izlet, za katerega pa boste nujno potrebovali potni list.


Naročnik oglasa je Turistična agencija Počitnice.si d.o.o

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1