11°C

Na kaj biti pozoren, ko se odločate za nakup merilnika telesne temperature

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
P.R. /
Kateri brezkontaktni merilnik telesne temperature bi izbrali?

V poplavi ponudb sistemov za merjenje telesne temperature priporočamo, da se pred odločitvijo o izbiri naprave prepričate o verodostojnosti dokumentacije, dokazilih o zanesljivosti (certifikat o kalibraciji), obstoju garancije, servisa, referencah ter dobavnih rokih. 

Po naših izkušnjah se namreč na trgu ponujajo tudi sistemi brez garancije in brez ustrezne dokumentacije, zaradi česar njihova prodaja na trgu EU sploh ni dovoljena oz. zelo vprašljiva.

Binokularni IR termo sistem TAB – 8897S
Binokularni IR termo sistem TAB – 8897SFOTO: Arhiv ponudnika

Prednost merjenja telesne temperature zaposlenih in obiskovalcem je, da omogoča zgodnje odkrivanje obolelih še predno kakršnkoli virus vnesejo v prostor, v katerem se zadržuje večje število ljudi. 

Večina evropskih držav ponovno zaostruje sistemske ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Sprijazniti se moramo, da naš vsakdan ne bo več takšen, kot je bil še pred nedavnim, vsaj dokler ne bo na voljo učinkovitega zdravila ali cepiva proti novemu koronavirusu. 

Da bi dodatno preprečili ustavitev delovnih procesov, oziroma karanteno večjega števila ljudi je priporočljivo, da se varnost zdravja zaposlenih in obiskovalcev zagotavlja tudi z drugimi sredstvi, med katerimi so najprimernejši samostojnibrezkontaktni merilci telesne temperature.

A ker povišana telesna temperatura ni specifičen simptom okužbe z novim koronavirusom, je priporočljivo, da se oseba, pri kateri se s samostojnim brezkontaktnim merilnikom temperature zazna povišana telesna temperature, glede zdravstvenega stanja po telefonu čim prej posvetuje z zdravnikom.

Binokularni IR termo sistem TAB – 8897S
Binokularni IR termo sistem TAB – 8897SFOTO: Arhiv ponudnika

Nameščanje merilcev temperature na vhode objektov, v katerih se zadržuje večje število ljudi, ozavešča javnost o pomenu skrbi za zdravje in tudi povečuje samozaščitno vedenje posameznikov. 

Glavna odlika samostojnih brezkontaktnih merilnikov telesne temperature je, da omogočajo samodejno merjenje temperature, saj za upravljanje z napravo ne potrebujemo dodatnega osebja. Slednje je ena izmed ključnih prednosti v primerjavi z ročnimi merilniki temperature, katerih uporaba zahteva posebej usposobljeno osebo, kar je povezano s precejšnjimi stroški. 

Kot najkvalitetnejši se je izkazal Binokularni IR termo sistem TAB – 8897S, ki ima vgrajeno visokokvalitetno termo kamero nemške izdelave in deluje že na več kot 450 lokacijah po Sloveniji. Uporaba sistema je izjemno preprosta in zelo hitra. 

Opis lastnosti, ki odlikujejo dober merilnik tel. temperature:

Npr.: Sistem TAB-8897S z operacijskim sistemom v slovenščini ima 1-letno garancijo, navodila v slovenskem jeziku in zagotovljenim servisom 3 leta od nakupa. Proizvajalec je v skladu s predpisi EU izvedel vsa potrebna predhodna testiranja in izdal Izjavo EU o skladnosti, na podlagi katere naprava nosi CE znak.

Binokularni IR termo sistem TAB – 8897S
Binokularni IR termo sistem TAB – 8897SFOTO: Arhiv ponudnika

Testiranje sistema v neodvisnem laboratoriju Lotrič Meroslovje d.o.o. je pokazalo izjemno visoko natančnost meritev (odstopanje le  ±0,3 stopinj C), kar dokazuje tudi pridobljeni certifikat o kalibraciji.

Navodila za uporabo in reference so na voljo na naslednji povezavi: https://tab-8897s.eu/sl/

Seveda smo vam vedno na voljo tudi za vsa vprašanja glede samega sistema in njegove uporabe ter integracij s kontrolo pristopa.

Poskrbite zase in za druge ter ostanite zdravi...

ARONAtm   info@arona.si      www.TAB-8897S.eu   031 777 299

 

Naročnik oglasa je Arona Kreativa.