Slovenija

Na kranjski gimnaziji kršili pravilnik

Kranj, 13. 04. 2000 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pristojni inšpektor Inšpektorata RS za šolstvo in šport je po opravljenem nadzoru na kranjski gimnaziji ugotovil, da je bil v zvezi s postopkom izključitve treh dijakov kršen pravilnik o šolskem redu za gimnazije, poklicne, srednje tehniške in strokovne šole. Inšpektor je zato odločil, da je ravnatelj šole dolžan zadržati izrek sklepa učiteljskega zbora o izključitvi dijakov iz šole zaradi kršitve postopka pri njegovem izrekanju. Učiteljski zbor pa je dolžan ponoviti postopek izrekanja navedenih vzgojnih ukrepov in v ponovljenem postopku upoštevati določbe pravilnika, so sporočili z omenjenega inšpektorata. Inšpektor je pri nadzoru ugotovil, da šola pred izrekom vzgojnih ukrepov ni opravila pogovora z dijaki, kar bi v skladu z omenjenim pravilnikom morala storiti. Na vsakem posameznem pogovoru bi morali biti navzoči starši dijaka ali pa strokovni delavec šole, ki bi ga izbrala dijak in njegov razrednik.

Druga kršitev pravilnika, ki ga je ugotovil inšpektor, se nanaša na pisno mnenje šolske svetovalne službe in razrednika oddelka. Pravilnik namreč določa, da je treba takšno mnenje podati pred izrekom vzgojnega ukrepa in ne šele potem, kot se je zgodilo v kranjskem primeru.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.