Slovenija

Na Madžarskem evakuirali več tisoč ljudi

Budimpešta, 16. 04. 2000 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz treh vasi ob srednjem toku reke Tise na Madžarskem so morali evakuirati več tisoč ljudi, je danes poročal madžarski radio. Gre predvsem za previdnosti ukrep, saj obstaja nevarnost, da bo jez pri Tiszasulyju popustil.

Vaščanom pri evakuaciji pomaga madžarska vojska, prav tako pa jih oskrbuje z orodjem, šotori in ostalimi nujnimi potrebščinami. Ljudje se v vsej Madžarski borijo z reko Tiso in utrjujejo jezove. Gladina Tise na uro naraste za centimeter, pri mestu Szolnok je že dosegla 10,2 metra.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.