Slovenija

Mesec: Ministrstvo za delo bo poslej na strani delavca

Ljubljana, 02. 06. 2022 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 15 min

Potem ko so poslanci potrdili ministre 15. slovenske vlade Roberta Goloba, ti prevzemajo posle od svojih predhodnikov. "Gospodarstvo je v solidni kondiciji, a izzivi so veliki," je ob predaji poslov s Hanom dejal Počivalšek. Novi minister pa je povedal, da je bila primopredaja korektna in da jih čaka veliko dela. Fajonova je ob prevzemu poslov od Logarja poudarila, da se bo zavzemala za tesnejše povezovanje z jedrnimi državami Evropske unije, in da bo podpirala nadaljnjo širitev EU in schengenskega območja. Šarca so na Morsu sprejeli z vojaškimi častmi, Poklukar in Bešič Loredan pa sta se zahvalila zdravstvenim delavcem.

Več videovsebin
  • Primopredajo poslov opravila tudi Janez Poklukar in Danijel Bešič Loredan
    00:21
    Primopredajo poslov opravila tudi Janez Poklukar in Danijel Bešič Loredan
  • Primopredaja Logarja in Fajonove
    02:07
    Primopredaja Logarja in Fajonove
  • Primopredaja med Matejem Toninom in Marjanom Šarcem
    00:43
    Primopredaja med Matejem Toninom in Marjanom Šarcem
  • Primopredaja Počivalška in Hana
    01:47
    Primopredaja Počivalška in Hana

Prva primopredaja poslov je potekala med novim ministrom za gospodarstvo Matjažem Hanom in nekdanjim ministrom Zdravkom Počivalškom.

"Cene energentov so ključna težava, zato se je treba takoj sestati z vsemi deležniki. Danes bomo z ekipo za vlado pripravili naš pogled in nato s predsednikom vlade Robertom Golobom in infrastrukturnim ministrom Bojanom Kumrom od ponedeljka naprej šli v pogovore in čim prej, verjetno v prihodnjem tednu, določili, kako naprej, saj to na obstoječi način ne more iti na dolgi rok," je napovedal Han.

Han med prednostne naloge postavlja dvig dodane vrednosti, internacionalizacijo ter zeleni in digitalni prehod. V prihodnosti namerava v novi organiziranosti ministrstva povezati tri ključne stebre - gospodarstvo, turizem in šport. Na ministrstvu sta delo začela nova državna sekretarja, ki sta Dejan Židan in Matevž Frangež. Kako si bodo razdelili naloge, bodo določili danes, je še napovedal.

Liberalizacija marž naftnih derivatov po Počivalškovem mnenju ni ključna težava. Najvišjo maloprodajno ceno pa so določili, da bi stabilizirali pritiske na inflacijo. Strokovne službe na ministrstvu po njegovih besedah ocenjujejo morebitno škodo: "Te bodo ugotovile dejanske številke, ki bodo podlaga za morebitno povrnitev občutne škode, in ne zahtevki naftnih družb."

Ob zaključku skoraj osemletnega ministrovanja je Počivalšek povzel, da je ponosen, da so v tem času naredili pomembne korake na gospodarskem področju. Zadnji dve leti je zaznamovala epidemija covida-19 in sedaj vojna. "Novi ekipi želim uspešno delo. Stanje v gospodarstvu je robustno, izzivi, ki so pred nami, pa so zelo veliki. Verjamem, da boste s to osnovo ter znanjem in voljo, ki ju prinašate, v sodelovanju z gospodarstvom in gospodarskimi organizacijami v prihodnjem obdobju uspešni," je poudaril.

Han je zatrdil, da so pripravljeni na izzive, ter menil, da je bilo gospodarstvo pod Počivalškovim ministrovanjem na varni strani. "Vemo, da so izzivi hudi. Gospodarstvu in združenjem obljubljam, da bom njihov partner oz. zagovornik, pogovarjal se bom tudi s sindikati, ker verjamem, da z dogovorom lahko prebrodimo težave, tudi te, ki so se nakopičile zaradi ukrajinske krize," je povedal.

Fajonova izrazila podporo širitvi EU in schengna

Donedavni minister za zunanje zadeve Anže Logar je v Mladiki predal posle svoji naslednici Tanji Fajon. Oba sta pred predstavniki medijev poudarila vojno v Ukrajini kot ključen izziv tega časa. Logar je izrazil upanje, da bo Slovenija tudi pod novo vlado ostala zavezana pomoči Ukrajini in njenemu približevanju EU. Fajonova je potrdila to zavezanost in poudarila, da bo kot ministrica "naredila vse, da Slovenija dejavno prispeva h končanju vojne".

Logarjeva naslednica na čelu zunanjega ministrstva je izrazila tudi zavezanost širitvi EU, a je pri tem izpostavila, da ob vloženih kandidaturah Ukrajine, Gruzije in Moldavije ne smemo pozabiti na Zahodni Balkan. "Vse bom naredila za to, da tudi te države čim prej pristopijo k EU," je dejala nekdanja evropska poslanka.

Na novinarsko vprašanje o tem, ali Slovenija podpira pridruževanje Hrvaške schengenskemu območju, je dejala, da verjame, da je schengenski režim potreben prenove pred širitvijo, a da "Slovenija zagotovo ne bo med tistim, ki bodo dale blokado". Sama namreč podpira širitev schengna tako na Hrvaško kot tudi na Bolgarijo in Romunijo. Na ravni EU je izrazila željo po tesnejšem povezovanju z jedrnimi državami Evrope, češ da je bilo do sedaj čutiti "preveč zavezništva s strukturami v sosednjih državah, kjer se kršijo vrednote, demokracija".

Fajonova je ob tem še izrazila podporo kandidaturi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov za obdobje 2024-2025, za kar ji je Logar dejal, da bo za uspeh te potreben njen osebni angažma. Logar je v poslovilnem nagovoru še izrazil željo, da bo Slovenija ostala zavezana članica EU in Nata, rekoč da je to naloga MZZ, "četudi bo kak drug član vlade imel drugačno mišljenje".

Ob 10. uri je potekala primopredaja med nekdanjim ministrom za obrambo Matejem Toninom in novim ministrom Marjanom Šarcem, ki so ga ob prihodu sprejeli z vojaškimi častmi. Podpisala sta primopredajni zapisnik, sledila sta izjava za javnost in odhod Tonina skozi častni kordon Slovenske vojske.

Kumer: Zavedamo se težkih izzivov, ki so pred nami

Dosedanji minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je predal posle novemu ministru Bojanu Kumru. Med drugim sta govorila o energetski draginji, ki je po Vrtovčevi oceni eden ključnih izzivov politike. "Energetsko draginjo bo treba takoj nasloviti," je dejal Kumer. Nad tem bo bdela delovna skupina, ki jo bosta vzpostavila z gospodarskim ministrom.

"Zavedamo se okoliščin, v katerih se nahajamo," je v izjavi za medije povedal Kumer. En del so naftni derivati, ki so še vedno v pristojnosti ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, drugi del pa električna energija in zemeljski plin, ki sta v pristojnosti infrastrukturnega ministrstva. Po njegovih pojasnilih sta se z gospodarskim ministrom Hanom dogovorila, da od ponedeljka naprej skupaj kot ministra z nekaterimi ožjimi in bližnjimi svetovalci kreirajo delovno skupino in da enotno rešujejo energetsko draginjo.

Zahtevno obdobje je, upam, da stvari niso tako slabe, kot se zdijo na prvi pogled. Obstaja kar nekaj rešitev, sem optimističen, da se državljanom ni treba nič bati. Bojan Kumer

Uredba o določitvi cen določenih naftnih derivatov, po kateri je do 10. avgusta določena najvišja cena 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, po Kumrovih besedah zaenkrat ostaja v veljavi. Napovedal pa je, da bodo pogledali, kakšne so razlike, ali se morda da še kako drugače in še bolj učinkovito nasloviti oz. rešiti to področje v korist državljanov. Pri električni energiji smo skoraj samooskrbni, novi minister določene rešitve vidi v posegu v dobavne verige, od proizvajalca do končnega potrošnika. "V okviru svojih pristojnosti ne bom dovolil, da vse breme nosi potrošnik, absolutno bo treba porazdeliti in najmanjše breme bo treba dati na končnega odjemalca," je dejal in povedal, da bo o tej temi govora že na današnji seji vlade.

Na področju zemeljskega plina, kjer je naša država popolnoma odvisna od tujih dobavnih virov, se rešitve iščejo na evropskem parketu, si bodo po njegovih besedah pomagali z vsemi priporočili, ki bodo dovoljena, tako s skupnimi dobavami kot skladišči. Vrtovec ga je sicer seznanil, da stvari potekajo po načrtih, da Slovenija ne zaostaja in da bodo tudi ta del energije ustrezno naslovili.

Brežan želi nadgraditi zastavljeno v Vizjakovem mandatu

Prejšnji minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je predal posle novemu ministru Urošu Brežanu"Veseli me, da na mesto ministra na tem pomembnem resorju prihaja nekdo iz prakse, nekdo, ki ima izvršno vejo oblasti pod kožo, saj gre za dolgoletnega župana," je povedal Vizjak. Izpostavil je, da Brežan, dosedanji župan Občine Tolmin, prihaja s slovenskega podeželja oz. enega od območij, na katerih se številni Slovenci srečujejo z neskladnim razvojem. "Videti je treba kaj več kot središča večjih mest," je prepričan. Odhajajoči minister je izrazil zaupanje, da bo delo na ministrstvu na vseh področjih še naprej teklo uspešno kot doslej. Novemu ministru pa je "z veseljem na voljo, kadar koli bo kar koli potreboval", je še dodal.

Brežan se je Vizjaku zahvalil za vse delo, ki ga je opravil v svojem mandatu. "Mapa z odprtimi zadevami je kar debela, dela, ki ostaja, ne bo malo, veliko pa ga je bilo tudi opravljenega," je dejal. Izrazil je zaupanje, da bo z ekipo znal "nadgraditi, kar je bilo postavljeno v mandatu Vizjaka, morda s kakšnim novim pristopom". Je pa obljubil, da bosta ministrstvo in on kot minister skrbela za vso Slovenijo, tako za urbana področja kot za podeželje.

Najprej se sicer namerava srečati s sodelavci na ministrstvu. "Verjamem, da je tu veliko znanja in volje za delo tudi v naprej. Z njimi bom predelal, kar je bilo že narejeno, ter odprte zadeve in verjamem, da bomo znali zastaviti delo za naprej tako, da bo teklo tekoče in da bomo naloge, ki so pred nami in so kar izziv, znali prijeti na pravi način," je pojasnil Brežan.

Mesec: Ministrstvo za delo bo poslej na strani delavca

Donedavni minister za delo Janez Cigler Kralj se je zahvalil vsem sodelavcem na ministrstvu in v službah, povezanih z ministrstvom, kot so Zavod RS za zaposlovanje in centri za socialno delo, hkrati pa tudi nevladnim organizacijam in prostovoljcem, "brez katerih ministrstvo za delo svojih politik ne bi moglo dobro ali učinkovito izvajati". Kot je dodal, so dve leti delali v težkih pogojih. 

Prepričan je, da resor predaja v dobri kondiciji, novemu ministru Luki Mescu pa so danes predstavili dosežke in izzive v prihodnosti. Novi ekipi je zaželel dobro delo. "Če bo šlo dobro temu področju, ki je ključno za ohranjanje kohezije in povezanosti v Sloveniji, potem bo šlo dobro vsej Sloveniji in vsem prebivalcem," je menil.

Vodenje ministrstva za delo bo po Meščevem odhodu na ministrstvo za solidarno prihodnost prevzel Simon Maljevac. Ta bo dotlej skupaj z Danom Juvanom opravljal funkcijo državnega sekretarja.

Mesec se je svojemu predhodniku zahvalil za "opravljeno delo na ministrstvu in zelo korektno primopredajo". Kot je povedal, se lahko strinjajo glede marsikaterih čeri, ki čakajo državo. Glavni izziv, ki je pred ministrstvom, bo po njegovih besedah draginja. "Jezove pred tem, da ljudje zaradi višnja cen ne bodo padali v revščino, bo treba postaviti še pred jesenjo," je posvaril.

Kot drugi izziv je omenil dolgotrajno oskrbo, ki bo, takoj ko bo mogoče, prešla pod novo ministrstvo za solidarno prihodnost, na čelu katerega bo sam, kot tretji izziv pa odpravo prekarnosti. "Začeli bomo odpravljati netipične oblike zaposlitve, seveda začenši z neprostovoljnimi, da čim prej in čim več ljudi spravimo v redna delovna razmerja, da bodo ljudje, ki delajo, s svojim delom dostojno živeli in da jim bodo pripadale pravice, ki so bile zgodovinsko izborjene," je bil odločen.

Mesec je izpostavil še, da bodo vnovič zagnali socialni dialog oz. vzpostavili Ekonomsko-socialni svet (ESS), ki ne deluje že od lanskega maja. "Napovedujem, da bo ministrstvo najbrž prvič v zgodovini na čelo dobilo ekipo, ki bo na strani dela, na strani delavca, prekarca, upokojenca, študenta. Tako kot smo bili v Levici doslej, tako bomo tudi na ministrstvu," je sklenil.

Ajanović Hovnikova napovedala začetek pogajanj s sindikati javnega sektorja 

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je novi ministrici Sanji Ajanović Hovnik ob predaji poslov poklonil tudi šopek rož. Zaželel ji je uspešno delo in poudaril, da jo zelo spoštuje ter ima zelo dober občutek, saj ocenjuje, da so na Ministrstvu za javno upravo izjemni strokovnjaki in sodelavci. Meni, da bo tako za ministrstvo kot tudi za državljane in državljanke odlično poskrbljeno. Sodelavcem se je zahvalil za uspešno opravljeno delo v zadnjih dveh letih. 

Ajanović Hovnikova pa se je Koritniku zahvalila za opravljeno delo, še posebej v zahtevnih časih covida-19, ki je terjalo veliko prilagoditev in učenja. "Pred nami so novi izzivi, čakajo nas pogajanja, ki bodo intenzivna. Pričakujem, da bomo hitro našli skupni jezik in nato v zadovoljstvo vseh javnih uslužbencev prišli do skupnega dogovora. Predvsem pa, da bomo ta voz javnih uslužbencev bolj obrnili proti strankam in se modernizirali," je izpostavila. Omenila je, da bo pogajalska skupina imenovana na vladi že danes, 2. junija 2022, pogajanja pa se bodo začela že v tem mesecu. 

Šircelj in Boštjančič o izzivih javnih financ 

Donedavni minister za finance Andrej Šircelj je predal posle novemu ministru Klemnu Boštjančiču. Ta je dejal, da se zaveda izzivov, ki so med drugim povezani z negotovostjo glede razvoja bolezni covid-19, vojno v Ukrajini in visoko inflacijo. Pri svojem delovanju si bo prizadeval podpirati ukrepe, ki bodo na dolgi rok prispevali k rasti bruto domačega proizvoda in produktivnosti ter ne bodo ogrožali stabilnosti javnih financ, je napovedal.

Šircelj pa je spomnil, da so minuli mandat zaznamovali predvsem epidemija covida-19 in z njo povezani ukrepi, ki jih je vlada sprejemala v pomoč gospodarstvu in ljudem. Ne glede na krizo pa je finančni položaj države po njegovih zagotovilih stabilen. Opravljeno delo predstavlja dobro podlago za spopadanje z nadaljnjimi izzivi, je menil Šircelj in Boštjančiču zaželel uspešno delo.

Boštjančič je v svojem mandatu napovedal ponovno vzpostavitev povezave med davčno in socialno politiko. Povečati želi davčne prilive v proračun, a ne od novih davkov, pač pa na račun bolj učinkovitega pobiranja davkov. Zavzemal se bo tudi za prestrukturiranje javnih izdatkov, predvsem v smeri rasti produktivnosti, za ciljno usmerjen proračun in za znižanje strukturnega primanjkljaja.

Papič: Vesel sem, da lahko zavihamo rokave in začnemo delati

Zdaj že nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je predala posle svojemu nasledniku Igorju Papiču, nekdanjemu rektorju ljubljanske univerze. Po skoraj enournem sestanku mu je dejala, da so se pogovarjali o številnih izzivih na resorju izobraževanja, znanosti, športa in mladine. Z novo vodstveno ekipo šolskega ministrstva so po njenih besedah podelili ocene o tem, kje so v tem trenutku in kaj so prioritete."Predvsem pa sem vesela, da ministrstvo z vsem opravljenim v teh dveh letih predajam v dobri kondiciji in želim, tudi vem in verjamem, da bo tako tudi peljano naprej," je dejala.

Kustečeva se po izteku mandata ne bo vrnila na Fakulteto za družbene vede (FDV), kjer je imela status redne profesorice na katedri za analizo politik in javno upravo. V času ministrovanja je bila na tam zgolj 20-odstotno zaposlena. Zaposlila naj bi se na Univerzi na Primorskem kot visokošolska učiteljica oziroma raziskovalka na področju politologije, poroča spletni Večer.

Papič pa je dejal, da mu je v veliko veselje, da so končno prišli do trenutka, "da, kot pravi naš premier, preidemo od besed k dejanjem". Na sestanku so po njegovih besedah dobili osnovne informacije glede odprtih zadev na ministrstvu. "Če se malo pošalim, nismo veliko novih stvari slišali, ker to spremljamo in poznamo," je dodal.

Dejal je, da samo področje izredno dobro pozna, vsaj kar zadeva visokošolski del, znanost, inovacije. Državni sekretar Darjo Felda bo prevzel tisti del, ki pokriva stopnje izobraževanja do univerze, pravi Papič. Felda naj bi namreč po reorganizaciji vlade oz. njeni razširitvi prevzel ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Papič pa bo vodil ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Poklukar in Bešič Loredan z zahvalo zdravstvenim delavcem

Po nastopu mandata nove vlade sta primopredajo poslov opravila tudi nekdanji in novi minister za zdravje Janez Poklukar in Danijel Bešič Loredan. Poklukar je spomnil na zahtevne čase epidemije covid-19: "V času četrtega vala smo pripravili dvakrat toliko postelj na milijon prebivalcev, kot katero koli drugo zdravstvo v Evropi." Vse to pa ne bi bilo mogoče brez predanih zdravstvenih delavcev, je poudaril. Zahvalil se je tudi državljanom, ki so pomagali.

Zdravstvenim delavcem se je zahvalil tudi Bešič Loredan. Strinjal se je s Poklukarjem, da je zdravstveni sistem strokovno dober, organizacijsko pa morda nekoliko zaostaja: "Predvsem pa je v tem trenutku utrujen od epidemije covida-19." Dotaknil se je tudi napovedi premierja Roberta Goloba o stresnem testu v zdravstvu. Pojasnil je, da tega izraza sam ne mara, saj je zdravstvo stresni test preživelo med epidemijo covida-19. Je pa napovedal pregled zgornjih mej zdravstva. Ob tem je spomnil, da si nova vlada želi zdravstvenega sistema, ki bo omogočal varno oskrbo vseh prebivalcev.

Poklukarju se je zahvalil za njegovo delo v zadnjih dveh letih. "Hvala, da ste znali krmariti v najzahtevnejšem obdobju zdravstvenega sistema v zgodovini," je dejal. Ob tem je napovedal, da bo v petek ob 11. uri novinarska konferenca, kjer bo med drugim podrobneje predstavil svojo ekipo, ki z njim prihaja na ministrstvo za zdravje.

Poklukar je dejal še, da je v času ministrovanja ugotovil, da ima Slovenija dober zdravstveni sistem, ki pa je v marsikaterih delih krhek. Bešiču Loredanu je zaželel, da s partnerskim povezovanjem vseh deležnikov v zdravstvu doseže vse svoje cilje ter da bodo njegove odločitve temeljile "na stroki" in prevladale nad političnimi. Če bo kadarkoli potreboval njegovo pomoč, pa je z ekipo še vedno na razpolago, je še dejal Poklukar.

Kot zadnji je nekdanji minister za kulturo Vasko Simoniti predal posle novi ministrici Asti Vrečko. Zaželel ji je uspešen mandat in izrazil upanje, da si bo ob pregledu zapisnika postavila dodatna vprašanja, na katera bo uspešno odgovorila. Asta Vrečko se je zahvalila Simonitiju in napovedala strateško usmerjeno kulturno politiko.

Kot je še povedala, sta se z nekdanjim ministrom Simonitijem strinjala, da "se v nekaterih stvareh morda ne strinjamo in bomo delali tudi drugače". Bo pa njihovo delo usmerjeno v "nadaljevanje in v postavljanje nove kulturne politike, predvsem strateško usmerjene kulturne politike, ki je bila v zadnjih desetletjih povsem zanemarjena". "Naš načrt in cilj je, da kulturo ponovno postavimo na dnevni red slovenske politike in ji namenimo podporo, ki si jo zasluži," je povedala.

Na novinarsko vprašanje, kakšna je ob tem, da je ena od njihovih prioritet zagotavljanje neodvisnosti STA in RTV Slovenija, časovnica sprejemanja novega zakona o RTV Slovenija in kaj konkretno naj bi bile tiste zakonske določbe, ki bi zagotavljanle neodvisnost oz. nevmešavanje politike v RTV, je nova ministrica za kulturo pojasnila, da so bile zakonodajne spremembe vložene s podpisi poslancev koalicije. Sedaj bodo te spremembe po urniku obravnavane v DZ. Ključna sprememba pa je depolitizacija medija, ki predvideva, da v organih RTV Slovenija ne bo več večine predstavnikov političnih strank ampak bodo večino imeli zaposleni in pa civilna družba, je še povedala.

 Podgoršek: Nova ministrica bo sektor peljala naprej v smeri razvoja

Nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je od dosedanjega ministra Jožeta Podgorška prevzela posle na ministrstvu. Po Podgorškovi oceni ministrstvo naslednici predaja v dobri kondiciji, pri čemer verjame, da bo sektor peljala naprej v smeri razvoja. Ministrica pa poudarja, da je pred njimi težavno obdobje.

Resor, ki ga prevzema, je po besedah nove kmetijske ministrice v tem času zelo težak. "Zaradi prihajajočega obdobja, kjer se napovedujejo težave, nas čaka veliko dela. Bistveno je, da ostanemo na tem, da se nam samooskrba ohranja oz. povečuje, kajti od tega, kakšna bo naša samooskrba, bo zelo odvisno, koliko dobrega in stabilnega življenja bomo imeli v Sloveniji," je poudarila Šinko. Dodala je, da je Podgoršek naredil veliko dobrega za sektor.

Napovedala je prizadevanje, da bodo imeli kmetje in drugi pridelovalci pogoje, da bodo lahko preživeli v tem času. Šinko je prepričana, da mora biti prehranska veriga trdna, povezovanje znotraj nje resno, odnosi med členi verige pa pošteni.

Kmetijska ministrica se obenem zaveda, da se bo morala soočiti tudi s podnebnimi spremembami, zato bo treba pri skupni kmetijski politiki to upoštevati in jo v tem smislu tudi izvajati.

Bistvenega pomena je tudi ohranjanje kmetijskih zemljišč. "Po drugi strani pa smo lahko zelo zadovoljni, da imamo gozdove, ki jih lahko dobro izkoriščamo, ki nam varujejo okolje in ki nam lahko izboljšajo našo lesno industrijo," je ocenila Šinko.

Stojmenova Duh ob primopredaji o nadaljevanju dobro opravljenega dela

Dosedanji minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič je na vladni službi za digitalno preobrazbo predal posle svoji naslednici Emiliji Stojmenovi Duh. Strinjala sta se, da je bila primopredaja opravljena korektno. Nova ministrica za digitalizacijo je ob tem dejala, da bo nova ekipa nadaljevala z dobro opravljenim delom.

Stojmenova Duh se je svojemu predhodniku zahvalila za opravljeno delo in izpostavila, da bo nova ekipa nadaljevala z dobro opravljenim delom.

"Z našo ekipo ne želimo rušiti, kar je bilo dobro narejenega, tako da bomo s tem nadaljevali, mogoče bomo kaj dopolnili. Če bo kaj drugače od tega, kar smo si mi predstavljali, bomo to spremenili, vsekakor pa ne mislimo ničesar rušiti ob prihodu v to hišo," je pojasnila Stojmenova Duh.

Kljub nestrinjanju na nekaterih področjih je nova ministrica prepričana, da imata z Andrijaničem še zmeraj veliko skupnega, med drugim to, da sta zmeraj znala spoštljivo komunicirati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (651)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lance
02. 06. 2022 19.41
-2
Mesec v besedi delavec vidi osebe kot so jenul in cordic itd. Tistih delavcev kateri zivijo te slamuhe verjetno niti ne pozna...
jutri_pa_res
02. 06. 2022 19.38
-3
Mislim, da bo med volilci Golobove Svobode čedalje več kislih nasmehov, do bodo počasi dojeli, da je v resnici oblast prevzela Levica, vsaj glede na koalicijsko pogodbo.
jutri_pa_res
02. 06. 2022 19.26
-1
Štajerci se zaradi napovedanega uničenja gospodarstva ne sekiramo preveč, v Avstriji takoj za mejo, pa vse do Gradca je še veliko prostih delovnih mest. Bo pa konec veselja, če tudi tam pride na oblast kakšna Levica.
1918
02. 06. 2022 19.19
-1
takšno izrazoslovje so uporabljali tovariši leta 1945 ob prevzemu oblasti, sem partizanski otrok, ampak tole, kar ti govoričijo se mi pa obrača
buco2222
02. 06. 2022 19.18
-2
poglejte izrisan komentarha ha ha ha ha ha opice
Koronaskeptik
02. 06. 2022 19.18
+4
Kaj ni lepo gledat te kisle nasmehe prejšne vlade Velikega Noriškega kraljestva in puklastega princa teme?
jutri_pa_res
02. 06. 2022 19.42
-2
Počasi bo treba fokus z Janše usmeriti na Goloba. Aja, Janša je bil dve leti na oblasti, ravno prav da bo naslednjih 20 let za vse kriv.
Ugovor vesti 133.člen
02. 06. 2022 19.15
+1
Han je čisto prijazen možakarček. Lahko rečem eden redkih levih politikov, ki spoštuje tudi drugo opcijo. Sedaj pa, ali je to dovolj ob srednji izobrazbi in čistilnem servisu, da bo prvi človek gospodarstva, pa se recimo nočem razumeti v to.
Proteinar123
02. 06. 2022 19.03
+0
Haha ja seveda, prihaja preseljevanje mladih v tujino!
hondoid
02. 06. 2022 18.52
-4
Preimenovali se bomo v Slovenistan 💃💃
Brakedirt
02. 06. 2022 19.01
+4
krneki_123
02. 06. 2022 19.19
-3
Nemški kavčar, ki si ne more privoščiti novega kavča. Beda, enako, kot Lukec.
misterbin
02. 06. 2022 18.49
-2
Sramota slabši smo ,kot Albanija kdo vse so ministri
Ici
02. 06. 2022 18.40
+5
Mesec, ki nima niti minute delavne dobe, ki stanuje pri mami, ki nima ne žene, ne otrok, bo od zdaj naprej skrbel za delavce? Čudovito. Uspeh mu zagotovo ne uide. Strokovnjaku za dekadentno brezdelje.
misterbin
02. 06. 2022 18.50
-3
Ici .......... Enkrat bo naletel res in to 1000 %
Uporabnik1921539
02. 06. 2022 18.29
-2
Ni nam pomoci.Tega,kar se zdaj dogaja noben normalen clovek,ki dela in se v zivljenju trudi,ne more preziveti
Pepi primorc
02. 06. 2022 18.29
+2
Premlad je, da bi imel predmet Samoupravljanje s temelji marksizma kot jaz. Zato ne pozna razlike med utopičnim socializmom in realnostjo. Pa tudi volilci so mu svoje povedali. Ne lajkam.
Eugenija Žnidaršič
02. 06. 2022 18.26
-1
Han: "prvi dan ministrovanja je naporen". S končano srednjo šolo in zabušavanjem celo življenje je pa res vsak miselni proces naporen
Ici
02. 06. 2022 18.41
+0
Han nima srednje šole. Le dvoletno trgovsko šolo in kasneje delavne mosto skladiščnika.
poper00
02. 06. 2022 18.42
-1
Janša: s končano kumrovško šolo sem bil poleg premiera tudi zdravstveni minister.Meni ni bilo naporno ampak ko smo na drugi svet s pošiljanjem obolelih v domove ostarelih spravili 5000 varovancem njim ni bilo lahko.
giovanni2
02. 06. 2022 18.10
+1
Prav zanimivo bo videti, kako je to, če iz peskovnika prideš na ministrsko funkcijo.
motorist_mb
02. 06. 2022 18.08
+0
Bi mu človek verjel da je vsaj malo prijel za lopato kot Borci,tak pa lenuh je lenuh 4ever!
Kvadratnik
02. 06. 2022 17.55
-2
Danes je res en cudovit dan. Ni se nam vec treba obremenjevati ali bo ali ne bo. Ce dirigira proletariat sigurno bo ne 😝. Tako da sedaj ko usoda ni vec vprasljiva vsi delats amo toliko da bomo srecni. Ziveli bomo pa od druzbene blaginje srece 💡🙈
pekoči paradižnik
02. 06. 2022 17.47
+2
Danes je res čudovit dan, janševci zapuščajo svoje položaje, prihaja novo upanje, da ni še vse izgubljeno, da bo še možno življenje v tej državi izpuliti iz krempljev janšizma. Veliko truda bo potrebno, ampak volja in zanos obstajata zato se veselimo prihodnosti.
Nebittokbrihtni
02. 06. 2022 17.26
+3
Delodajalci se tresejo ker bojo na racun bolsih plac delavcev konec mesca zasluzel 100 manj. Bravo luka
minkica91
02. 06. 2022 17.10
+5
ta mesec po mojem sploh ne ve,kaj je delavec. on po mojem nikoli ni delal ampak sam lajne gonil.
Brakedirt
02. 06. 2022 17.15
+6
Nimiuseen
02. 06. 2022 17.27
+1
Ta mesec je junij. Drugače pa si nadneumna minkica lepo opisala yansharija.
glavni Baja
02. 06. 2022 17.42
+3
matt82
02. 06. 2022 17.59
+3
Saj ni mikica, nikoli ni!!!! On ne ve kak zgleda na vroče pit!