-4°C

Na območju Ljubljane nekaj časa ni delovala številka 112

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
N.P. /
KOMENTARJI
3
Z Uprave RS za zaščito in reševanje so popoldne sporočili, da ima Regijski center za obveščanje Ljubljana težave z delovanjem številke 112. Izpad je trajal eno uro, nanj pa je ReCO Ljubljana opozoril Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana, na katerega se je obrnila občanka zaradi nedelovanja številke 112.

Objave na družbenih omrežjih so nas opozorile na to, da imajo na Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR) težave z delovanjem številke za klic v sili 112, in sicer po informacijah na Spinu na območju Ljubljane in Kočevja. 

Na URSZR so nam pojasnili, da v celotni ljubljanski regiji telefonska številka 112 ni delovala med 14.52 in 15.52 uro. Regijski center za obveščanje Ljubljana so z izpadom seznanili ob 15.16 uri, in sicer je to storil OKC PU Ljubljana, na številko katerega je občanka poklicala za nujno medicinsko pomoč zaradi nedosegljivosti številke 112. 

O izpadu so nemudoma obvestili Telekomov operativni storitveni center. Ob ponovni vključitvi so od tehnika na URSZR izvedeli, da je pri urejanju usmerjanja na centrali X izpadla številka 112, so še zapisali. 

Koronavirus pasica november