Slovenija

Incident na osnovni šoli: učenec s seboj prinesel oster predmet

Ljubljana, 13. 02. 2024 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.V., M.S.
Komentarji
0

Na eni izmed osnovnih šol na Primorskem se je zgodil incident. Eden od učencev naj bi v šolo prinesel oster predmet. O dogodku sta bila obveščena center za socialno delo in Policija, na šoli pa je odslej prisoten tudi varnostnik.

Ravnateljica osnovne šole nam je potrdila, da je učenec prišel v šolo z nedovoljenim predmetom. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za nož. Na šoli so po dogodku sklicali svet staršev in se o incidentu pogovorili. Vodstvo je prav tako v kontaktu z vsemi pristojnimi službami, med drugim z Direktoratom za predšolsko vzgojo in osnovno šolo ter ministrstvom za šolstvo. V času pouka je v šoli odslej prisoten tudi varnostnik. 

Kot je pojasnila ravnateljica, gre za učenca, ki je v preteklosti že prejel nekaj vzgojnih ukrepov zaradi nespoštovanja šolskega reda, a ti niso zalegli. Po njenih besedah gre za zapleten primer, šola je pred zadnjim incidentom CSD že večkrat obvestila o njegovih kršitvah. 

Šolarji (slika je simbolična)
Šolarji (slika je simbolična) FOTO: AP

"Zaznali smo nekoliko večji pojav kršitev pravil šolskega reda, kot so neopravičeno izostajanje od pouka, prinašanje nedovoljenih sredstev v šolo, ponarejanje podpisov staršev ... Izdali smo nekaj vzgojnih ukrepov in se pogovorili s starši," nam je razložila ravnateljica.

Na Policiji zaradi varstva osebnih podatkov konkretnega primera ne morejo komentirati, se pa z vso resnostjo odzivajo na vsako prijavo, informacijo ali obvestilo, ki jih prejmejo v zvezi z grožnjami v vzgojno-izobraževalnih zavodih. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3