Slovenija

Na počitnice brez čekov?

Split/Ljubljana, 17. 04. 2000 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odločitev slovenskih bank, da omejijo plačevanje s čeki, bo po pisanju hrvaškega dnevnika Slobodna Dalmacija negativno vplivala na letošnjo turistično sezono na Hrvaškem. Po podatkih omenjenega dnevnika je namreč lani kar 75 odstotkov Slovencev, ki so letovali v južni sosedi, počitnikovanje plačevalo s čeki.

Kot navaja Slobodna Dalmacija, zaradi odločitve slovenskih bank, da ukinejo ček kot kreditno sredstvo oz. vnovčujejo le tiste čeke, ki imajo kritje, obstaja velika verjetnost množične odpovedi že vplačanih aranžmajev letovanja na Hrvaškem.

Kljub poročanju hrvaških medijev o morebitnem zmanjšanju zanimanja slovenskih gostov za počitnice na Hrvaškem so v slovenskih turističnih agencijah prepričani, da zanimanje za počitnikovanje ne bo upadlo. Agencije so kupcem počitniških aranžmajev ponudile alternativne oblike plačevanja, kot so ugodni krediti ali plačevanje s karticami, nekatere pa še vedno sprejemajo čeke.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.