Slovenija

Na počitnice učenci in dijaki z vzhoda Slovenije

Maribor, 26. 02. 2024 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za okoli 122.000 učencev in dijakov z vzhoda Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane zimske počitnice. Medtem pa bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki iz osrednjega in zahodnega dela države. Organizatorji so v času počitnic pripravili pester nabor brezplačnih dejavnosti in programov, vključno z obilico športnih dogodkov.

Drsanje
Drsanje FOTO: Shutterstock

Minuli teden so počitnice uživali šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja. Na počitnice se zdaj odpravlja še druga polovica šolarjev oziroma 85.399 učencev in 36.561 dijakov iz jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije.

V tem tednu se bodo šolarji lahko udeležili številnih dejavnosti, ki so jih pripravili organizatorji. Tako med drugim Zveza prijateljev mladine Maribor organizira kreativne delavnice, v okviru katerih se bodo mladi spoznavali z umetnostjo zgibanja papirja in oblikovali živali, izdelovali bodo živalice iz volnenih cofkov (cofalice) in že tradicionalno pležuhe, ki jih bodo tudi postavili na ogled na mini razstavi.

Številne možnosti za aktivne in zdrave počitnice mladim ponujajo v športno-rekreacijskih objektih celjske občine, kjer bodo lahko izbirali med petimi različnimi športi. Lahko bodo drsali, kegljali, igrali namizni tenis in badminton ter se preizkusili v športnem plezanju.

Ker med počitnicami še bolj kot sicer oživijo smučišča, Policija opozarja na previdnost.

Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 4. marca. Naslednje počitnice jih čakajo v maju.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
26. 02. 2024 09.09
+2
A grejo v Kr.goro smucat..😆
Potouceni kramoh
26. 02. 2024 08.35
-4
Učitelji vzhodnih koncev so zlo veseli počitnic.Se grejo mal pogret v južne kraje.Balesri,Kanari,Azori,Madeira
thetech
26. 02. 2024 09.02
+2
devlon
26. 02. 2024 09.10
-1
Poanta je, da na Štrukelj utihne. Enako kot Polh.