Slovenija
Oglas

Na pomoč! Davčni obračun prihaja. Kje naj najdem dobrega računovodjo?

Ljubljana, 23. 02. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rok za oddajo davčnih obračunov se približuje, samostojni podjetniki pa morate zaradi koronakrize paziti na številne novosti. Veste, kako ravnati, če ste prejeli katero od državnih pomoči? Kaj je s prispevki za socialno varnost in kaj z mesečnim temeljnim dohodkom? Je treba za povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene plačati davek ali ne?

Spletna stran Primerjam.si vsak mesec do kakovostnih storitev pomaga več kot 8000 Slovencem. Če hitro potrebujete dobrega in poceni računovodjo, je to pravi naslov za vas.
Spletna stran Primerjam.si vsak mesec do kakovostnih storitev pomaga več kot 8000 Slovencem. Če hitro potrebujete dobrega in poceni računovodjo, je to pravi naslov za vas. FOTO: Pexels

Lansko leto je bilo posebno v vseh pogledih. Zaradi epidemije in ukrepov za zajezitev širjenja virusa Covid-19 so številni s.p.-ji in podjetja prenehali poslovati in zaprosili za državno pomoč. Prav te pa prinašajo največ sprememb, ki jih morate upoštevati, ko boste letos oddajali svoje davčne obračune. 

Oddajo poročila zaupajte izkušenemu računovodstvu!

Tako “normiranci” kot “dejanski s.p.” morajo finančni upravi vsako leto v treh mesecih po preteku koledarskega leta predložiti letni obračun davka od dohodkov za preteklo koledarsko leto. Nič drugače ni letos; obračun lahko oddate le elektronsko, prek sistema eDavki. Rok za oddajo, kljub pozivom za podaljšanje roka, zaenkrat ostaja 31. marec

Letos pa se še posebej splača razmisliti o tem, da vam obračun pripravi davčni strokovnjak. Številni protikoronski ukrepi za odpravljanje posledic epidemije so namreč na davčno področje vnesli precej zmede. Cene za pripravo letnega poročila za samostojne podjetnike se gibljejo od 150 do 350 evrov

Primerjaj 6 brezplačnih ponudb računovodij za davčni obračun!

Na spletni strani Primerjam.si boste našli številne dobre in poceni računovodske servise. Brezplačno oddajte povpraševanje in v najkrajšem možnem času pričakujte prve klice s ponudbami. Sodelujemo zgolj s preverjenimi in uveljavljenimi izvajalci, ki jih po zaključenem poslu ocenijo stranke. 

Ste bili lani upravičeni do državne pomoči?

Tisto, kar je bilo lani novo, so prejete državne pomoči. In prav tukaj bo največ nejasnosti in boste imeli zagotovo največ vprašanj. 

- Katere pomoči morate izvzeti iz prihodkov in katerih ne?
- Je treba temeljni mesečni prihodek prišteti k prihodkom?
- Kako je z delnim kritjem fiksnih stroškov? 
- Kam se šteje nadomestilo izgubljenega dohodka zaradi karantene in varstva otroka?
- Za katere mesece ste oproščeni akontacije dohodnine? 
- Kaj, če ugotovite, da pogojev za pomoč sploh niste izpolnjevali?

Komaj se je nek predpis pojavil, že je začel veljati drug ukrep, ki je nadomestil prejšnjega, mu nekaj dodal ali pa ga spremenil v posameznih delih. Državno pomoč ste lahko dobili le pod določenimi pogoji, pogoji za to isto pomoč pa so se iz meseca v mesec razlikovali.

Poleg protikoronskih ukrepov pa morate biti pozorni še na druge spremembe davčne zakonodaje. Pri t.i. dejanskih s.p.-jih, na primer, z letom 2020 začenja veljati omejitev zmanjšanja davčne osnove. Pa je to le ena od sprememb.

Če se v vsem tem ne znajdete oziroma se vam glede tega porajajo številna vprašanja, raje prepustite davčni obračun strokovnjakom. Preverite cene za pripravo letnega poročila za samostojne podjetnike.

Za natančen izračun zahtevaj brezplačne ponudbe računovodskih servisov! 

 

Naročnik oglasa je Primerjam.si.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni