Slovenija

Na sojenju Vlaoviću za dva poskusa umora pričala oškodovanka

Celje, 06. 04. 2021 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na celjskem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Luki Vlaoviću, ki mu tožilstvo očita poskusa umora na grozovit ali zahrbten način nekdanje partnerke in njune šestletne hčerke ter kaznivega dejanja groženj. Petčlanski senat je zaslišal oškodovanko, njeno mater, sicer znano celjsko odvetnico, ter sodelavca oziroma prijatelja.

Večji del štiriurnega pričanja oškodovanke je minil brez prisotnosti javnosti, saj so govorili o družinskih razmerjih, povezanih z mladoletno hčerko. Pred tem je pojasnila okoliščine dogajanja oktobra lani, medtem ko se nekaj dni, ki so mu sledili, še danes ne spomni.

Kot je povedala, je bila hči ob torkih pri očetu, ki je ponjo prihajal v vrtec, zvečer pa jo je hodila iskat k njemu. Tako je bilo tudi na dan dogodka, nenavadno je bilo le, da jo je Vlaović poklical, česar običajno ni počel, ter jo prosil, če lahko pride malo pozneje, da se hči še naje.

Luka Vlaović
Luka Vlaović FOTO: POP TV

Ko je prišla ponjo, se je deklica po njenih besedah počutila slabo in je bila utrujena. Vseeno sta pojedli krofa, ki naj bi ju naredil Vlaović sam, nato pa odšli. Oškodovanka se nazadnje spomni, da je odprla vrata garaže, od tam naprej pa jo je spomin povsem zapustil. Naslednje, česar se spomni, je, da je nekaj dni pozneje ležala v materini spalnici in da sta prišla policista.

O dogajanju po njunem odhodu od Vlaovića je lahko nekaj več povedala njena mati, ki jo je hči poklicala med vožnjo in ji povedala, da se počuti slabo. Mati je ob tem slišala tudi jokati vnukinjo, hči pa ji je izrazila strah, da jima je Vlaović nekaj podtaknil. Ko je pripeljala do materinega doma, jo je klical obdolženi.

Hči ga je sprva sama spraševala, kaj jima je podtaknil, nato pa je telefon prevzela mati ter ga spraševala, kaj je dal hčerki in vnukinji, da bi lahko povedala zdravnikom. "Na to mi je odvrnil, da nihče ne bo prišel do tam, ker bo on prej vse pobil," je povedala. Kot je dodala, se je njegovih groženj v štirih letih že navadila.

Sojenje Luki Vlaoviću
Sojenje Luki Vlaoviću FOTO: Kanal A

Sin jih je peljal na urgenco, potem pa hčere ni več videla, saj je bila ob vnukinji na urgentni pediatriji. Iz bolnišnice sta hči in vnukinja prišli naslednji dan popoldne, pri čemer se je deklica že počutila povsem zdravo, hči pa si je opomogla šele po nekaj dneh.

Sojenje bodo nadaljevali 22. aprila

Pred sodni senat je danes stopil tudi oškodovankin sodelavec, s katerim sta se v zadnjih mesecih spoprijateljila. Na dan dogajanja jo je v večernih urah klical in v kratkem pogovoru mu je povedala, da se počuti slabo. Pozneje se ni več oglašala, ga je pa poklicala njena mati in mu povedala, da gredo na urgenco. Sam je bil tam še pred njimi, okoli polnoči, ko so obe oskrbeli, pa je šel domov.

Povedal je še, da mu ni jasno, kako se je lahko v takšnem stanju sploh pripeljala do materinega stanovanja, saj bi se ji med vožnjo lahko marsikaj zgodilo, a da je bila očitno njena volja, da reši sebe in hčer, neverjetna. Sojenje bodo predvidoma nadaljevali 22. aprila.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

All4KissMyAss
07. 04. 2021 10.59
+2
Evo...Samo teden dni nazaj so odvetniki na široko in dolgo v članku razlagali, kakšne gonje se delajo proti njim. Da oni pač niso nič krivi. Da delajo vse PO ZAKONU ko branijo obdolžene. Pa je udarila palica nazaj. Tale tašča JE BRANILA (in ubranila) svojega (bivšega) zeta pred obsodbo za UBOJ!!!! A vam moram JAZ - LAIK inšpektorjem, policajem, redarjem, odvetnikom, tožilcem, sodnikom povedati, da NEHAJTE braniti, tožiti in soditi samo po zakonu, temveč delajte to TUDI po PAMETI in PRAVIČNOSTI. In povem vam - lažje boste tudi spali!!!
MUNGATUMBA
06. 04. 2021 18.48
+4
Tudi v prvem poskusu uboja, je pričal oškodovanec.. pa ni nič zaleglo- teta sodnica- fotr dohtar.. iz uboja. v umor100% razlika kazni !!upam da sta ponosna nanga..Bog ne daj ŽALOSTNA, ker mu dvakrat ni uspelo v ,100%.
MUNGATUMBA
06. 04. 2021 18.49
+3
Prav tako sodniki iz prvega priemra !!m jets sem bil ,proti.. bilo kaki olajševalni, pa preglasovan..
MUNGATUMBA
06. 04. 2021 19.04
+2
ni_mi_vse_eno
06. 04. 2021 18.11
+7
Tašča je povedala: "Na to mi je odvrnil, da nihče ne bo prišel do tam, ker bo on prej vse pobil," je povedala. Žalostno, da je v njemu tako sovraštvo. Izbral je in dobil bo svojo lekcijo. Živimo, da rastemo v sodelovanju in drug drugemu pomagamo, to je namen življenja. Če pa izbereš drugačno pot, pa dobiš drugačno lekcijo.
Sebaibro
06. 04. 2021 18.29
+5
Tale tašča naj raje pove, da ga je zagovarjala pri njegovem prvem zloglasnem dejanju..
MUNGATUMBA
06. 04. 2021 20.29
+1
Ni treba da to ona pove- to ti jest povem..