Slovenija

'Na ta način bom skupnosti povrnil za vse dobro v preteklih letih'

Ottawa, 29. 06. 2022 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
2

Luka Dončić je že januarja v Dallasu svoj podpisani dres podaril Konjičanu Oliverju Tiču, ki bo kmalu prehodil najdaljšo cesto na svetu. 38-letnik, ki je 27.000 kilometrov dolgo pot začel na skrajnem jugu Argentine in pešačil do Aljaske, zase pravi, da živi svoje sanje, zdaj pa bi rad svojo srečo delil tudi z drugimi. Dončićev dres je od sredine maja na spletni dražbi, izkupiček pa bo Oli Walker, kot ga kličejo prijatelji in zvesti sledilci, namenil mladim športnim upom.

Razlog za to odločitev je preprost, pravi: "Na poti sem tri leta in brez pomoči lokalne skupnosti, Slovenskih Konjic, celotne Slovenije, bi to bil prevelik finančni zalogaj in mi ne bi uspelo. Na ta način bom skupnosti lahko povrnil za vse dobro v preteklih letih." 

Dražba sicer poteka prek spleta, sodelovati je mogoče s pomočjo sporočila POMAGAMO10 na 1919 ali z donacijo na TRR Humanitarnega društva Lions Klub Konjice: SI56 6100 0002 7127 561, namen je Donacija za mlade športne upe. Dres bo podeljen 27. avgusta v Slovenskih Konjicah, ko se Tič vrača domov. Dres bo prejel tisti, ki bo doniral najvišji znesek. 

Oliver Tič
Oliver Tič FOTO: Oli the Walker - Walks America

Tič je v pogovoru še razkril, da je v treh letih, kolikor je torej na poti, porabil že kaj nekaj športnih copat – trenutno je v uporabi petnajsti par. "Upam, da me bo ta pripeljal do cilja," je dodal. 

In kako se je prilagodil življenju na poti? "Vse skupaj je precej enostavno, lažje kot doma. Najbrž se spomnite, da kot otroci tisto noč, preden so nas starši peljali na morje, zaradi pričakovanja nismo mogli spati. No, tako je pri meni vsak dan. Ko se zjutraj zbudim, ne vem, kaj bo prinesel nov dan, sem pa vsak dan znova presenečen. Ko mislim, da sem doživel že vse, se zgodi nekaj trikrat lepšega." 

In kakšen bo njegov naslednji podvig? Tič pravi, da je trenutno prioriteta vrnitev domov, družiti se želi s prijatelji, ki jih že nekaj časa ni videl. Kot dodaja, pa je svet velik, in med destinacijami, kamor ga vleče, je omenil Avstralijo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pepe Pepo Pepe
29. 06. 2022 10.22
Pa kaksen projekt??? Smesno vse skupaj…
Gabiula
29. 06. 2022 08.22
+2
Kapo dol.Srecno in zdravo še naprej da bo projekt uspel.