Slovenija

Na Voglu padlo 169 mm dežja, Kanin najbolj moker in najbolj sončen kraj

Ljubljana, 22. 10. 2022 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prešla nas je hladna fronta in dež z nevihtami je zajel vso državo. Kot so sporočili vremenoslovci z Arsa, je na Voglu padlo 169 mm, v Bovcu 148 mm in v Breginju 145 mm padavin. Še več dežja je bilo za grebenom Kobariškega Stola. Italijanska postaja Učja je izmerila kar 245 mm padavin. Večina jih je padla le v desetih urah. Ponoči bo dež ponehal, kakšno vreme pa nas čaka v prihodnjih dneh?

Agencija RS za okolje je že zjutraj opozorila na popoldanski hiter prehod hladne fronte. "Dež z nevihtami bo zajel vso državo: kratkotrajen in obilen dež, naraščanje meteornih voda, pred fronto okrepljen jugo in jugozahodnik," so našteli na Twitterju in objavili napoved 12-urne količine padavin do 22. ure. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In res, dež je popoldne zajel celo državo, po poročanju Prometno-informacijskega centra je – predvsem na Gorenjskem – povzročal težave v prometu. 

Zvečer pa so vremenoslovci predstavili tudi dejanske podatke krajevno obilnih padavin v Julijskih Alpah in Breginjskem kotu. "Na Voglu je padlo 169 mm, v Bovcu 148 mm in v Breginju 145 mm. Še več dežja je bilo za grebenom Kobariškega Stola. Italijanska postaja Učja je izmerila kar 245 mm. Večina padavin je padla v le 10 urah," so zapisali. 

Hkrati so objavili fotografijo s soncem obsijanega Kanina. "Včasih se tudi to zgodi. Na Kaninu je po obilni moči posvetilo sonce. Danes najbolj moker in hkrati najbolj sončen kraj." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh? 

Po napovedih meteorologov bodo padavine v noči na nedeljo hitro ponehale, ponekod se bo delno zjasnilo. Jutri zjutraj bo nekaj megle, čez dan bo na zahodu oblačno s kakšno kapljo dežja, na vzhodu pa večinoma sončno in suho. Spet bo zapihal jugozahodni veter. 

Pod vplivom jugozahodngea vetra bomo tudi v ponedeljek, na zahodu bodo prevladovali oblaki, na vzhodu sonce. Zelo toplo bo, dnevne temperature okoli 23 stopinj Celzija, še kakšna več bo na vzhodu. 

V noči na torek nas bo prešla oslabljena hladna fronta, v večjem delu Slovenije bo padlo nekaj kapelj dežja. Čez dan se bo postopoma zjasnilo in še naprej bo toplo. Na toplo in večinoma suho vreme kaže tudi v nadaljevanju tedna.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slimy12
22. 10. 2022 21.45
+1
kva jamrate, poleti pa vsi jokal k je gorelo tisto grmovje na krasu
PomisliNaSonce
22. 10. 2022 20.40
+0
Samo tam se je zjasnilo kjer je bla res nevihta
rzui
22. 10. 2022 20.28
+1
To je pa tudi vse za Kanin letos😂
Naj bi
22. 10. 2022 20.01
+1
Saj bi prilepil link do strel pa ga ne morem. V Sloveniji je danes zabeleženih 8 strel tipa CG in to na primorskem. Toliko o vaših nevihtah.