Slovenija

Načelnik generalštaba norveških oboroženih sil v Sloveniji

Ljubljana, 04. 02. 1998 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani generalštaba Slovenske vojske so načelnika generalštaba norveških oboroženih sil generala Arneja Sollija, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji, danes seznanili z organizacijsko strukturo Slovenske vojske in predvsem z načinom ter celotnim procesom preoblikovanja Slovenske vojske.

Solli se je danes že sešel z ministrom za obrambo Titom Turnškom, popoldne pa naj bi ga sprejel predsednik Milan Kučan.

Kot je povedal gostitelj, načelnik generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman, so gostu posebej predstavili tudi prizadevanja pri uresničevanju ciljev interoperabilnosti in približevanju zvezi NATO. "Seznanili smo ga tudi z vsemi našimi dejavnostmi v okviru mednarodnega sodelovanja, kjer smo posebej omenili naša prizadevanja za vzpostavljanje aktivnega miru na Balkanu, zlasti naše sodelovanje v operaciji SFOR, sodelovanje na Cipru in pripravljenost pri formiranju trilateralne enote Italija-Madžarska-Slovenija," je povedal Gutman. "Med izmenjavo izkušenj smo prišli do spoznanja, da je treba še naprej krepiti sodelovanje med obema vojskama in na ta način pridobiti reference za razvoj Slovenske vojske." Poudaril je, da je današnji obisk eden pomembnejših obiskov načelnikov generalštabov tujih držav članic zveze NATO, saj pomeni izmenjavo izkušenj tudi na področju interoperabilnosti v Slovenski vojski.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.