Slovenija

Nadaljujejo se virtualni informativni dnevi

Ljubljana, 13. 02. 2021 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.K.
Komentarji
2

Letošnji informativni dnevi se nadaljujejo z virtualnimi predstavitvami fakultet, višjih in srednjih šol, ki jih učenci in dijaki zaradi epidemije covida-19 ne morejo obiskovati. Za lažjo odločitev o izbiri šolanja so jim na pomoč priskočile tudi študentske in dijaške organizacije prek spletnih kanalov, družbenih omrežij in video vsebin.

Večina srednjih šol je danes svoja vrata virtualno "odprla" ob 9. uri in bodočim dijakom omogočila, da se podrobno seznanijo s programi, šolo in možnostmi nadaljnjega šolanja, pa tudi pogovorijo v živo po Zoomu.

Največ informacij na enem mestu bodočim dijakom zagotavlja tudi nov portal Slovenske srednje šole, zbrane informacije in povezave do spletnih strani vseh srednjih šol in dijaških domov ponuja še portal ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Šole in domovi sicer koristijo različna spletna orodja, vsem izobraževalnim ustanovam pa je na voljo tudi nov portal Virtualni informativni dnevi.

Letos informativni dnevi na daljavo.
Letos informativni dnevi na daljavo. FOTO: Dreamstime

Spletne predstavitve večine fakultet in višjih šol  potekajo dopoldne, na njih pa bodo srednješolci oziroma bodoči študenti izvedeli vse, kar jih zanima o nadaljnjem šolanju. Način izvedbe, natančni termini in ustrezne povezave vseh višjih strokovnih šol so sicer na voljo na spletnih straneh Skupnosti višjih strokovnih šol Slovenije.

Kljub temu, da so odpadli dnevi odprtih vrat študentskih domov, so vsem, ki jih zanima bivanje v študentskih domovih, omogočili virtualen ogled domov in klepet s študenti. Na mariborski univerzi je bilo to danes ob 13.30, na primorski pa ob 9. uri.

Tudi dijaške in študentske organizacije preko spletnih kanalov, družbenih omrežij in promocijskih video vsebin mlade seznanjajo s študentskim življenjem in jim svetujejo pri odločitvah za nadaljnje šolanje.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štrudl
13. 02. 2021 11.31
+1
Kakšna priporočila za ljubljansko gimnazijo? (Odločam se med ŠKG-jem, želimljami in poljanami) hvalaa🙏
KU5A7
13. 02. 2021 11.17
+4
VAM USEM PRIPORCAM NE ITI NA VEGOVO KER TAKEKGA PONIZOVANJA NE POTREBUJETE