Slovenija

Nadvoz s štirimi tiri bodo podrli. Kako bo potekal železniški promet?

Ljubljana, 28. 11. 2023 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.P., M.S.
Komentarji
19

Rekonstrukcija železniškega nadvoza na Dunajski cesti se bo začela januarja, pri tem pa ne bo trpel le cestni, temveč tudi železniški promet. Pri gradnji novega Potniškega centra je sicer največja ovira prav most, ki ga bodo podrli. Čezenj namreč potekajo štirje tiri, kar predstavlja veliko oviro za vožnjo na Primorsko in Gorenjsko. Kako bo potekal železniški promet?

Zaradi načrtovanih obsežnih investicijskih in vzdrževalnih del na infrastrukturi, predvsem zaradi del na ljubljanskem železniškem vozlišču, na projektu novega Potniškega centra Ljubljana in gradbenih del na zasavski progi, se v novem voznem redu pričakuje več sprememb. Slovenske železnice ob tem zagotavljajo, da se bodo v času gradnje ključne prekinitve prometa predvidele v času zmanjšanega prometa (prazniki, vikend, nočni čas), ko je železniškega prometa manj.

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je medtem na novinarski konferenci povedal, da je pri gradnji novega Potniškega centra največja ovira prav most čez Dunajsko cesto. Čezenj namreč potekajo štirje tiri, zdaj pa ga bodo podrli, kar predstavlja veliko oviro za vožnjo na Primorsko in Gorenjsko.

Nadvoz s štirimi tiri bodo podrli.
Nadvoz s štirimi tiri bodo podrli. FOTO: Bobo

Slovenske železnice bodo glede na okoliščine uvedle drugačen režim, ki bo v veljavo stopil 10. decembra. V tem času uvajajo začasno postajališče pri SŽ Tivoli, za Pivovarno Union. Na tem postajališču bodo ustavljali vlaki, ki vozijo proti Gorenjski oz. Kamniku.

V času prometne konice bo sicer večina vlakov še vedno ustavljala tudi na glavni železniški postaji, izven "špic" pa bo določeno število vlakov ustavljalo pri Tivoliju. Na progi Jesenice–Kranj–Ljubljana bo od 49 vlakov na tej postaji imelo začetno oziroma končno postajo osem vlakov, vsi ostali ostanejo na glavni železniški postaji. Na progi Kamnik–Graben–Jarše–Domžale–Ljubljana Šiška pa bo od 48 vlakov to postajo kot začetno ali končno postajo uporabljalo 19 vlakov.

Nova linija LPP in nadomestni prevozi

Z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) so zagotovili tudi linijo mestnega prometa, ki bo s postaje v Šiški pri nekdanjem kinu Mojca vozila krožno po Celovški cesti s postankom na Gosposvetski cesti, na Bavarskem dvoru ter nato do glavne železniške postaje in nazaj. "Nudila bo dodatno možno povezljivost z mestom, s tem pa bomo dobili prvi primer integrirane ponudbe, ko bo vozovnica slovenskih železnic in vozovnica IJPP veljala za prevoz z avtobusno linijo LPP med postajama SŽ Šiška in SŽ Kolodvor," sporočajo s Slovenskih železnic. Avtobus bo vozil med 7. in 22. uro, načeloma na 15 minut.

Zaradi infrastrukturnih omejitev pa bodo organizirali tudi nadomestne prevoze za nekatere vlake med Ljubljano in Brezovico, Divačo in Koprom oz. Buzetom. Med delavniki bo tako med Brezovico in Ljubljano vozilo 31 vlakov, od tega pa bo zaradi del organiziran nadomestni prevoz namesto 14 vlakov, pojasnjujejo.

Nadvoz nad Dunajsko cesto z vlakom SŽ
Nadvoz nad Dunajsko cesto z vlakom SŽ FOTO: Bobo

Zaradi del in omejitev na infrastrukturi, zmanjšane propustnosti proge, bo v novem voznem redu med delavniki na progi Ljubljana–Logatec 40 povezav, na progi Ljubljana–Litija–Zidani Most pa 79 povezav, kar je nekaj manj kot v trenutnem voznem redu. "Spremenili se bodo tudi vozni časi, ki bodo prilagojeni delom na infrastrukturi," dodajajo.

Za delno racionalizacijo so uvedli še nadomestni avtobusni prevoz iz koprske smeri. Na začetku bo okoli 10 vlakov prestavljenih na avtobuse. "Prepričani smo, da bomo kljub bistveno povečanemu prometu vse vlake, tako tovorne kot potniške, s čim manjšimi zamudami speljali tudi čez to oviro," je na novinarski konferenci dejal Mes. "Druge rešitve tukaj ni, razen da se ukinjajo vlaki. Dnevno gre čez ta tir več kot 400 vlakov, tako tovornih kot potniških, in praktično je to maksimalno, kar se da v tem trenutku narediti," je pojasnil.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ki zombi
01. 12. 2023 21.24
A lahko že nekdo pove kaj je narobe s tem nadvozom, na katerem so štirje tiri - ali jih bo sedaj več, ali je popolnoma znucan, ali je kaj drugega - nikjer ni prave razlage!
Sandi11
29. 11. 2023 21.58
Zgrožena sem.
moje.mnenje
28. 11. 2023 16.44
+0
Predlagam da pod obstoječi most postavijo galerijo in vse skupaj zasujejo. Skratka, poglobijo tire.
Zvedavi_norec
28. 11. 2023 17.30
+4
Že tako poplavlja 3x letno. A bodo akvarij delal, al kwa?
Rock8
28. 11. 2023 16.41
+4
Zakaj?Kaj mu manjka?
ich123
28. 11. 2023 16.40
+1
Kako bo potekal železniški promet? Verjetno po zraku !!
BlaBlaCat
28. 11. 2023 16.40
+1
In z deli začnejo decembra, ko je v Ljubljani ze itak vsako leto norišnica. Če imajo teli tri čiste v glavi.. bog nam pomagaj.
123soba
28. 11. 2023 16.25
+3
Ja bodo mal prestopili na avtobus, če bo slučajno na postaji. Sicer bo pa megla zdej čez zimo in je prav vseeno ali vozi ali ne. Sem gledal včeraj eno oddajo kako nas šiša Etiopija. Bravo Alenka nesposobna....
Oilchecker
28. 11. 2023 15.31
+5
Za Ljubljano mi dol visi, če povem po pravici.
Mehtilda
28. 11. 2023 18.08
+1
Oilchecker, lepo, da si kljub temu, da ti dol visi, našel čas za komentiranje. Vidiš, meni pa ni vseeno, če se Mariborčanom, Koperčanom, Ptujčanom, Postojnčanom in vsem ostalim dogaja kaj slabega.
smuuki
29. 11. 2023 09.10
+3
Prav je da bi skupaj iskali najboljše rešitve. Samodržcem pa to ni po volji. S tem projektom bo Ljubljana dobila še ene Stožice. Za nedokončanje bodo pa itak krivi drugi kot vedno do sedaj.
misekmali
28. 11. 2023 15.22
+1
Za vas potniki bo vse zastonj. Hahaha
wsharky
28. 11. 2023 15.19
+0
pravi logistični podvig, kateremu je lahko kos edino naša mag. Alenka
slovenc59
28. 11. 2023 15.37
+1
Ona nima tu nič zraven, glavni projektant je janković....Se spozna na vse.....!Šalabajzer jedan pritepen........!!!!
Zvedavi_norec
28. 11. 2023 15.16
+21
Brez heca, če bi tole gradnjo dali Kitajcem ali Japoncem, bi imeli nadvoz podrt in na novo zgrajen v max 14tih dneh. Tu pri nas se bo pa paslo enih voluharjev, pa bodo zadevo pacali najmanj leto dni, naflokali bodo nebroj aneksov za povečano vrednost del, na koncu bodo pa dela izvedena podstandardno, edino, kar bo nadstandardno, bo cena, ki bo zagotovo faktor 3 realne vrednosti. Slovenistan - Bananastan pač...
PREDSIGNAL69
28. 11. 2023 16.44
+1
Nisi preveč bister, ker trosiš bučke. Ja, Kitajci, Japonci, ... Ampak zavedati se moraš, da se bodo dela izvajala, ko se bo odvijal železniški promet. Zato ne sanjaj o dveh tednih. Sicer pa so poleg gradbenih del tukaj še rekonstrukcije/posodobitve signalno-varnostnih in telekomunikacijskih naprav.
smuuki
29. 11. 2023 09.13
+3
Bo Zoran pripeljal trubače za dvig morale gradbincem in vse skupaj presenetil z datumom. O aneksih ne bo nihče nič vedel samo javna tajna. Mediji jih ne bodo omenili

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.